Μοντόρο: «Τα πάντα πηγαίνουν εξαιρετικά, είναι από τις καλύτερες συνθήκες, για να παίξεις beach handball» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μοντόρο: «Τα πάντα πηγαίνουν εξαιρετικά, είναι από τις καλύτερες συνθήκες, για να παίξεις beach handball»

Ο Άνχελ Μοντόρο Καμπέγιο δεν διαπρέπει μόνο στην σάλα, αλλά και στο μπιτς χάντμπολ. Ο Ισπανός γίγαντας των 212 εκατοστών όχι απλά ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο, αλλά αποτελεί και τον στυλοβάτη της άμυνας των «φούρια ρόχα».

Πρωταθλητής κόσμου το 2013 με την ομάδα σάλας της Ισπανίας είναι από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας μπιτς χάντμπολ της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας είναι σχετικά χαμηλός (26,4).

Ο 33χρονος αμυντικός δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό του χάντμπολ. Ήδη έχει κλείσει έναν χρόνο στην Ελλάδα παίζοντας στην Handball Premierμε τον Ολυμπιακό με την φανέλα του οποίου κατέκτησε το πρωτάθλημα και την οποία θα συνεχίσει να φοράει και την νέα σεζόν.

Οπότε η συγκυρία ήταν ιδανική για τον ίδιο να παραμείνει στην χώρα μας και το καλοκαίρι και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στις εγκαταστάσεις του KarterosBeachSportsCenter στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Πότε άρχισες να παίζεις beach handball;


Ξεκίνησα να παίζω πριν από δύο χρόνια. Ήταν μια πρόκληση στην αρχή. Ο προπονητής με ρώτησε αν θέλω να δοκιμάσω γιατί με το σώμα μου θα ήταν καλό να παίξω και να δώσω ύψος στην άμυνα όπου είμαι ένας από τους ειδικούς. Χρειάστηκα κάποιο χρόνο να προσαρμοστώ και στο παιχνίδι και στον ήλιο και μετά από κάποιο διάστημα άρχισα να αυξάνω την απόδοση μου και να φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο.


Ποιά είναι η άποψή σου για την διοργάνωση;


Η διοργάνωση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα πάντα γίνονται στην ώρα τους, το λεωφορείο, έχουμε χρόνο για προθέρμανση και γήπεδο πάντα, υπάρχουν αυτά που χρειαζόμαστε, το νερό για παράδειγμα, οι εθελοντές είναι πάντα στη διάθεσή μας. Οπότε για εμένα δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Τα πάντα πηγαίνουν εξαιρετικά και είναι από τις καλύτερες συνθήκες για να παίξεις μπιτς χάντμπολ.


Στο αγωνιστικό κομμάτι;


Σε σχέση πέρσι με το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχουν αλλάξει πολλά. Εμείς για παράδειγμα έχουμε έρθει με μία καινούρια ομάδα και προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε όλες τις ομάδες. Όπως για παράδειγμα με την Κροατία που είναι μια πολύ έμπειρη και ποιοτική ομάδα, αλλά παλέψαμε μέχρι το τελευταίο σουτ άουτ. Είμαστε λοιπόν σε καλό δρόμο.


Τι προτιμάς; Χάντμπολ σάλας ή μπιτς χάντμπολ;


Είναι τελείως διαφορετικό. Αν έχουμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού προτιμώ την σάλα.


Θα ήθελες να φτιάξει ομάδα μπιτς χάντμπολ ο Ολυμπιακός;


Θα μπορούσε, αλλά πρώτα θα ήταν καλό να δημιουργήσει μια γυναικεία ομάδα. Θα ήταν το πρώτο βήμα και μετά γιατί όχι και ομάδα μπιτς χάντμπολ. Έχει τους παίκτες και το περιβάλλον για το κάνει.


Είναι η Ελλάδα ένα καλό περιβάλλον για έναν επαγγελματία αθλητή να παίξει χάντμπολ;


Υπάρχουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, που είναι πιο καλά οργανωμένες και λόγω του μπάτζετ. Πέρυσι ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν για το ελληνικό χάντμπολ με την Πυλαία να παίρνει το κύπελλο, τον Oλυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα. Αλλά αν υπήρχαν 5-6 ομάδες που θα μπορούσαν να συναγωνιστούν και να κερδίσουν τα παιχνίδια και να πάρουν το πρωτάθλημα θα ήταν πολύ καλύτερο για το ελληνικό χάντμπολ. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανέβει το επίπεδο στην Ελλάδα.


Ποιός είναι ο στόχος της Ισπανίας στο Παγκόσμιο;


Είμαστε μια πολύ νέα ομάδα και μαθαίνουμε πως να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οπότε έχουμε περάσει στον κυρίως γύρο που ήταν ο βασικός στόχος και ο επόμενος στόχος είναι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε όλες τις ομάδες μέχρι και το τελευταίο σουτ άουτ. Πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί να δούμε το σκορ και να παλεύομε μέχρι το τέλος για την νίκη.

No comments