Διεθνής αναγνώριση της ΟΧΕ για την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση των Παγκοσμίων Beach Handball, στο Ηράκλειο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διεθνής αναγνώριση της ΟΧΕ για την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση των Παγκοσμίων Beach Handball, στο Ηράκλειο


Η ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης θυμίζει Ελλάδα από τα... παλιά. Πρόκειται για μια γιορτή όχι μόνο του χάντμπολ, πρωτόγνωρη στα χρονικά του αθλήματος στην χώρα μας, μα του αθλητισμού συνολικά. Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον πλανήτη θα περάσουν από τον Καρτερό έως την λήξη της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (Εφήβων, Νεανίδων, Ανδρών, Γυναικών) Beach Handball και αυτό το γεγονός ήταν δεδομένο πως θα ανέβαζε τον πήχη της δυσκολίας σε άνευ προηγουμένου για την ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ -και όχι μόνο- επίπεδα. 

Το εγχείρημα της ανάληψης της διοργάνωσης από την ΟΧΕ αποτελούσε πρόκληση για τους υπεύθυνούς της, οι οποίοι -έχοντας την πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Αθλητισμού, που εκτέλεσε με υπευθυνότητα τον ρόλο του αναφορικά με την δημιουργία των εγκαταστάσεων- τόλμησαν με αποφασιστικότητα να ρισκάρουν. Δεδομένου ότι πριν από λίγους μήνες στις σημερινές εγκαταστάσεις του Καρτερού υπήρχαν βράχοι, αμμόλοφοι και θάμνοι και σήμερα υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, από τις κορυφαίες στον κόσμο, για αθλήματα άμμου, αναμφισβήτητα συνεπάγεται πως η ΟΧΕ ρίσκαρε, όταν έθετε υποψηφιότητα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα την δικαιώνει και την καθιστά πρωτοπόρα σε επίπεδο διεξαγωγής διοργάνωσης εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων.

Ανεξαιρέτως όλοι όσοι ανήκουν στην πυραμίδα της ιεραρχίας της ΟΧΕ έχουν βάλει το... λιθαράκι τους γι' αυτή την διοργάνωση, έχουν αφιερώσει πάρα πολλές ώρες εδώ και πολλούς μήνες, ώστε να παρουσιαστεί ένα άρτιο, πολυσύνθετο και πολυδιάστατο, αποτέλεσμα. Η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί και έχει υλοποιηθεί με ακρίβεια από την ΟΧΕ. Ακόμα και τα βασικά έμοιαζαν... βουνό, ωστόσο η ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει πετύχει απλά τους στόχους, αλλά έχει υπερβεί κάθε προσδοκία. Οι αφανείς ήρωες αυτής της διοργάνωσης, οι άνθρωποι πίσω από γραφεία και τηλέφωνα, εκείνοι που συμμετείχαν σε συσκέψεις και επισκέψεις και με διαπραγματεύσεις έθεταν βάσεις, εκείνοι που καθοδηγούσαν, ενέκριναν κάθε βήμα και έπαιρναν αποφάσεις, όλοι τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Τα εξαντλητικά ωράρια για τους ανθρώπους της ΟΧΕ, καθώς και για όλους εκείνους που πλαισιώνουν το έργο της (τεχνικοί, φωτογράφοι, εκφωνητές, δημοσιογράφοι, εθελοντές, καθαριστές κ.ά.) και... ξημεροβραδιάζονται στις εγκαταστάσεις του Καρτερού, δεν τους πτοούν. Κάθε πρωί οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας συσκέπτονται, δίνονται οδηγίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και διορθωτικές παρεμβάσεις και έως αργά το βράδυ βρίσκονται στον Καρτερό, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε φύσεως απρόοπτα και... αιτήματα. Τα θετικά σχόλια, ωστόσο, από τις αποστολές όλων των Εθνικών ομάδων τους αποζημιώνουν για τις προσπάθειές τους. 

No comments