Οι ευχές ενός Μύθου στον Αλέξη Αλβανό ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι ευχές ενός Μύθου στον Αλέξη Αλβανό !


Ο μυθικός Ισλανδός, ο τρομερός  Γκούντιον Βάλουρ Σίγκουρντσον, δε ξέχασε τον φίλο του Αλέξη Αλβανό και ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί του με ευχές για '' καλή επιτυχία ως προπονητής της ΑΕΚ ''.
Ο 43χρονος  Γκούντιον, ήταν συμπαίκτης με τον 42χρονο Αλέξη σε Γκούμμερσμπαχ και Ράϊν Νέκαρ Λόβεν ενώ από τον Ιούνιο του 2020 είναι προπονητής της Γκούμμερσμπαχ.
'' Φίλε είσαι γεννημένος νικητής, όλα θα πάνε καλά και στο εύχομαι από την καρδιά μου '' είπε ο Σίγκουρντσον στον Αλβανό.
Στα 8 χρόνια ( 2004-2012 ) που αγωνίσθηκε ( έως ότου επιστρέψει στην Ελλάδα σε ηλικία 30 ετών, για να πάνε εδώ σε σχολείο τα παιδιά του )ο  προπονητής της ΑΕΚ στη Γερμανία, κέρδισε εκτίμηση και φίλους, αλλά, η αναγνώριση του από τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Πεκίνου ( 2008 ) έχει ιδιαίτερη σημασία.
Στις 7 Ιανουαρίου 2018, ο περίφημος Ισλανδός εξτρέμ έγινε ( και μένει έως σήμερα ) ο αθλητής με τα πιο πολλά γκολ στο  χάντμπολ, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, καθώς, έφθασε τα 1.798 σε 343 ματς ενώ έκλεισε την καριέρα του με 1.879 σε 365 αγώνες με την Ισλανδία.
Αλλά, η αλήθεια είναι ότι ο Αλβανός είναι κοινής αποδοχής και αναγνώρισης, όχι απλώς για τους 15 τίτλους ως αθλητής ή γιατί είναι ο μόνος Ελληνας χαντμπολίστας που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο με ομάδα εκτός των συνόρων της χώρας μας ( με την Γκούμμερσμπαχ το 2008, το EHF Cup ) ή για την εκτίμηση που απολαμβάνει στο προπονητικό ξεκίνημα, αλλά και για το σπάνιο ήθος του.
 Το παιδί που γεννήθηκε στον Βόλο και σε ηλικία 5 ετών μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, λόγω της μετάθεσης του λιμενικού πατέρα του, δε θα φανταζόταν τέτοια διαδρομή το 1989, όταν κατά τύχη, σε μία βόλτα στη γειτονιά, είδε προπόνηση χάντμπολ στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ στην Καλαμαριά ( δίπλα στο σπίτι όπου έμενε με την οικογένεια του ), ρώτησε ( ήταν εκεί οι Ανδρεαδάκης, Βασιλειάδης και ο πρώτος προπονητής του Καραχάλιος ), εάν θα μπορούσε να παίξει μαζί τους, μπήκε  και από τότε δε ...ξαναβγήκε...



4 comments

Anonymous said...

Λίγο χαμηλά τ μπάλα με τ Αλβανό γιατί τ έχετε ανεβάσει πολύ χωρίς να έχουμε δει τίποτα ακόμα θ φανεί.Υπηρξαν και άλλοι αθλητές καταξιωμένη και έχουν παίξει και στ μικτή κόσμου ν μην ξεχνάμε και άλλοι που έχουν παίξει στην Ισπανία και είναι αναγνωρισμένη ολυμπιονίκες για αυτό λίγο σεβασμός δεν βλάπτει αρκετά τον κάνατε θεό έλεος ρωτήστε και γύρω για τ χαρακτήρα του και μετά να μιλάτε.Καλημερα.

Anonymous said...

ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΡΕ ΣΥ ΜΙΜΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΠΟΣΤ

Anonymous said...

Έχεις μεγάλο πρόβλημα με τ Μίμη εσύ ο έξυπνος άμα δεν ξέρεις μην εκθέτεις άτομα,ο Μίμης δεν έχει ανάγκη ν βγαίνει στ ποστ οποίος κ να είσαι ανώνυμε να δω τ θα πεις μετά για τ λαμόγιο τ Αλβανό όταν θ φύγει νύχτα.

Anonymous said...

ΕΓΙΝΕ ΜΙΜΗ,Ο,ΤΙ ΠΕΙΣ