Κλειστό για το χάντμπολ στο ΟΑΚΑ ( και ) με νόμο του κράτους ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κλειστό για το χάντμπολ στο ΟΑΚΑ ( και ) με νόμο του κράτους !

 


Παρά τις αντιρρήσεις και τις κόντρες, ψηφίστηκε, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η τροπολογία για «παραχώρηση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ» και την «Στέγαση αθλητικών ομοσπονδιών στο ΟΑΚΑ», έγινε νόμος του κράτους και αυτή η εξέλιξη πιστώνεται στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον βαθμό που αφορά το χάντμπολ, στον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή.

Ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής, αναφορικά με ότι αφορά το χάντμπολ :

«Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων αποτελεί βασικό τομέα προτεραιότητας των πολιτικών μας. Εξαρχής, θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα την συντήρηση, την έξοδο από το μαρασμό, την  αναβάθμιση και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας.

Παράλληλα, φροντίζουμε ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα (Εθνικές ομάδες μπάσκετ, ξιφασκία, χειροσφαίριση, τσιρλίντινγκ), να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Σχέδιό μας, κατόπιν έγκρισης και του ίδιου του Πρωθυπουργού μας είναι η ανέγερση, εντός ενός χρόνου, σε έκταση δίπλα στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, μιας υπερσύγχρονης εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων.

Για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών και εξοικονόμησης χρόνου, ώστε να είναι έτοιμο σε ένα έτος, κρίνεται αναγκαίο να προβλεφθεί η δυνατότητα ανάθεσης συμβάσεων μελετών, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, που αφορούν στην κατασκευή των αναγκαίων εγκαταστάσεων με προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση και με την πρόσκληση τριών (3) τουλάχιστον οικονομικών φορέων.

Πρόκειται για μια λύση, η οποία βρίσκει σύμφωνους και ευχαριστημένους όλους τους εμπλεκόμενους: την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και όλες τις αρμόδιες αθλητικές Ομοσπονδίες.

Στόχος της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και φυσικά δική μας ήταν και είναι η οποιαδήποτε συμφωνία παραχώρησης να μην δημιουργεί προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα. Φροντίζουμε -και το αποδεικνύουμε καθημερινά- όλα τα αθλήματα χωρίς ουδεμία εξαίρεση.

Και θέλω να ευχαριστήσω ξανά από το Βήμα την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τις αθλητικές Ομοσπονδίες Ξιφασκίας, Χειροσφαίρισης, Γυμναστικής και Αθλητικού Ομαδικού Χορού, όπως και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την θετική διάθεση να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Επιδίωξη μας είναι και παραμένει να μην είναι κανένα άθλημα δυσαρεστημένο. Βήμα – βήμα, με αγαστή συνεργασία, με διάλογο και εντιμότητα το καταφέρνουμε σε κάθε ζήτημα».


No comments