Με '' ιπτάμενο '' Παπαβασίλη, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με την ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με '' ιπτάμενο '' Παπαβασίλη, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με την ΑΕΚ !


Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 22-21 και στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Handball Premier στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα, πέτυχε το 2-0 στη σειρά και πλέον αποκτά το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί στις 3 νίκες.

Ο Γιώργος Παπαβασίλης με καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο ( διάστημα στο οποίο σκόραρε 7 φορές και είχε 2 καθοριστικά κλεψίματα ) και ο Τόμας Μπάουερ με 11 επεμβάσεις στο ίδιο διάστημα ( στο πρώτο μέρος είχε χρησιμοποιηθεί ο Κοτανίδης, ο οποίος είχε 6 αποκρούσεις στο ενεργητικό του ενώ αντίστοιχα οι γκολκίπερ της ΑΕΚ είχαν 10 αποκρούσεις, 8 ο Μπουκοβίνας και 2 ο Αντζελιτς ), ήταν οι βασικότεροι πυλώνες της νίκης του Ολυμπιακού που έχανε με 14-10 στο 32΄ και πέτυχε από εκείνο το σημείο έως το τέλος, σερί 12-7.

Η δυστοκία της ΑΕΚ στο σκοράρισμα και η αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού συνετέλεσαν ώστε οι '' ερυθρόλευκοι '' , που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν πίσω στο σκορ ( εκτός από 2 σημεία στα οποία είχαν ισοφαρίσει ) να προηγηθούν για πρώτη φορά στο 39.43'' ( 15-14 ) και από εκεί και έπειτα, δεν άφησαν την νίκη από τα χέρια τους.

Χαρακτηριστικό για την Ενωση ( για την οποία ήταν στον πάγκο στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής της ο Αλέξης Αλβανός ), που έμοιαζε παράλληλα να μην έχει ενέργεια και δυνάμεις όσο κυλούσε το δεύτερο μέρος, είναι ότι ο πρώτος σκόρερ της ( Κεδέρης ) είχε μόλις 4 τέρματα από τα οποία τα 3 ήταν με πέναλτυ και τον ακολούθησαν με 3 γκολ ο καθένας, ο Καλόμοιρος και ο Μυλωνάς που περιορίσθηκε σε ικανό βαθμό από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Μόλις 4 γκολ σημείωσαν οι 3 Ισπανοί της ΑΕΚ ( Ουγκάλντε-Μόγια-Πλάθα ) ενώ ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο ψύχραιμος σε κρίσιμα σημεία και ξεπέρασε ανώδυνα εντέλει το γεγονός ότι σκόραρε μόνο 4 φορές σε 18 λεπτά στο πρώτο μέρος ( 12΄ με 30΄ ).

Σε ένα νευρικό ματς, με άγχος και πίεση, κέρδισε η ομάδα που δεν απογοητεύθηκε από τη ροή του αγώνα και υπηρέτησε το πλάνο της με μεγαλύτερη συνέπεια.

Η ΑΕΚ παρουσιάσθηκε στο αρχικό σχήμα με Καλόμοιρο-Λέμος-Αραμπατζή-Μπουκοβίνα, τέσσερις παίκτες οι οποίοι δεν είχαν επιλεχθεί ώστε να ξεκινήσουν τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό ( ο Βραζιλιάνος ήταν τιμωρημένος, ο Καλόμοιρος έπαιξε ελάχιστα και ο Αραμπατζής χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, όπως και ο Αντζελιτς ) και ήδη στο 2΄ προηγείτο με 2-0.

Απέναντι στην αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός παρουσιάσθηκε νευρικός, ωστόσο, είχε σε καλή κατάσταση τον Οστρούτσκο που σκόραρε δύο φορές στα πρώτα λεπτά.

Στο 9.18 ''  ο Αντζελιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε προσπάθεια του Παπαδόπουλου και στο 10'  η ΑΕΚ προηγήθηκε με 6-4 με το δεύτερο τέρμα του Καλόμοιρου, με την ομάδα του Αλέξη Αλβανού να παίρνει σημαντική βοήθεια από τον ορεξάτο Θεσσαλονικιό περιφερειακό που βοηθούσε την ομάδα του ώστε να έχει γρήγορο ρυθμό στην επίθεση.

Αλλάζοντας παίκτες ( ήδη στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους είχε χρησιμοποιήσει τους 13 από τους 16 που είχε στην αποστολή ) και με πιο '' κοντό '' και ευέλικτο σχήμα ο Ολυμπιακός, πίεσε την ΑΕΚ, κινήθηκε περισσότερο γρήγορα και στο 16΄ ισοφάρισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με έξυπνο σουτ από τον Μοντόρο ο οποίος πραγματοποίησε το 7-7.

Οπως και στον πρώτο τελικό, η ΑΕΚ ( εγκλωβισμένη σε αυτό το διάστημα στην αντίπαλη άμυνα ) έμεινε για ένα δεκάλεπτο χωρίς γκολ και χρειάσθηκε να περιμένει έως το 19.25'' όταν σκόραρε ο Τζηράς ώστε να σημειώσει το 7-8 υπέρ της.

Ο Κοτανίδης, προοδευτικά, ανέβασε την απόδοση του, έφθασε τις 5 αποκρούσεις, όμως, η ΑΕΚ παίζοντας πιο ψύχραιμα πλέον, πήγε και πάλι την υπέρ της διαφορά στα 2 γκολ στο 21.25'' με πέναλτυ του Κεδέρη ενώ η Ενωση προηγήθηκε στο 22.55'' για πρώτη φορά με 3 τέρματα ( 7-10 ) πάλι με πέναλτυ του Κεδέρη. 

Ο Ολυμπιακός έκανε διαδοχικά λάθη και η ΑΕΚ πήγε στο +4 στο 26'05'' με νέο πέναλτυ του Κεδέρη ( 7-11 ) ενώ οι '' ερυθρόλευκοι '' -που είχαν απέναντι τους πλέον τον Μπουκοβίνα με 4 αποκρούσεις στο ενεργητικό του μέσα σε ένα δεκάλεπτο...--χρειάσθηκε να περιμένουν 12 λεπτά προκειμένου να βάλουν γκολ ( στο 27.15'' με τον Καραμπουρνιώτη ).

Με προβάδισμα 3 τερμάτων πήγε η ΑΕΚ στο ημίχρονο ( 9-12 ), καθώς έδειξε πρακτικό πνεύμα και φανέρωσε μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι της ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν σε μεγάλο βαθμό στο σκοράρισμα ( πέτυχε μόλις 4  γκολ από το 12΄ έως το 30΄....).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με τον Μπάουερ στο τέρμα, ωστόσο, η ΑΕΚ συντηρούσε στο ξεκίνημα της  διαφορά 3-4 τερμάτων σε ένα ματς που είχε, πλέον, περισσότερο γρήγορο ρυθμό, με τον εξαιρετικό Παπαβασίλη να κινείται με οξυδέρκεια και εκρηκτικότητα, να σκοράρει τρία, διαδοχικά, γκολ και να πλησιάζουν οι Πειραιώτες σε 13-14 στο 35΄. 

Με τον Μπάουερ να στηρίζει την άμυνα του και τον Παπαβασίλη να είναι πρωταγωνιστής, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 14-14 στο 37.40'' με σερί 4-0 για την ομάδα του, που έφερε το ματς '' στα ίσια '' για πρώτη φορά μετά το 16΄.

Με σκόρερ τον Σλαβούλιτσα, η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 39'43'' ( με 15-14 ) , με σερί 5-0.

Με εμφατική επέμβαση στο 42΄ ( απέναντι στον Κεδέρη ), ο Μπάουερ κράτησε '' στο τιμόνι '' του αγώνα την ομάδα του, ενισχύοντας την ψυχολογία των συμπαικτών του, αλλά, ο Κεδέρης ισοφάρισε σε 15-15 στο 44΄.   

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση καθώς πέρασε μπροστά με 17-15 στο 46.35'' , έχοντας για πρώτη φορά στη συνάντηση υπεροχή στο σκορ με 2 γκολ, με επιμέρους 7-2 για τους Πειραιώτες που ήταν αποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις τους.

Ο Μυλωνάς ισοφάρισε στο 50΄ σε 17-17, δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στην εξέλιξη του παιχνιδιού που ήταν, πια, φανερό ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Ασταμάτητος ο Παπαβασίλης έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στο +2 ( 19-17 ) ενώ ο ίδιος παίκτης στο 54.20'' σημείωσε το 21-18 και η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +3 για την ομάδα του, με το επιμέρους σκορ στο 11-4. 

Πλάθα και Λέμος '' απάντησαν '' μειώνοντας σε 21-20 ενώ ο Ολυμπιακός φάνηκε προσωρινά να χάνει τη συγκέντρωση του έως ότου ο Δομπρής γράψει το 22-20 στο 57.35''.

Με τον Στεφάνοβιτς να σκοράρει το 22-21 το ματς πήγε και πάλι στην κόψη του ξυραφιού για το τελευταίο λεπτό, όμως, ο Πλάθα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τελευταία επίθεση της ΑΕΚ και έτσι δεν άλλαξε το σκορ, που έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας την νίκη στον Ολυμπιακό και το 2-0 υπέρ του στη σειρά των τελικών.

 Τα πεντάλεπτα : 3-4, 4-6, 6-7, 7-8, 7-10, 9-12 ( ημίχρονο ), 13-14, 15-14, 15-15, 17-17, 21-18, 22-21.

Διαιτητές : Κινατζίδης-Φωτακίδης 

Δίλεπτες : 1-5  , Πέναλτυ :  2/2-3/3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( Καρασαββίδης ) : Κοτανίδης, Παπαδόπουλος 3 , Μπάγιος , Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 3, Μοντόρο 2, Πασσιάς 1, Καραμπουρνιώτης 2, Αραπακόπουλος 1, Παπαβασίλης 7, Δομπρής 2, Μπούντιτς, Δεληχρήστος, Κανδύλας, Σλαβούλιτσα 1, Μπάουερ.

ΑΕΚ ( Αλβανός  ) : Μπουκοβίνας, Τζηράς 1, Αραμπατζής  2, Λέμος 1, Ουγκάλντε 2, Κεδέρης 4, Πλάθα 1, Νικολαϊδης, Παπαδιονυσίου 1, Σέβελεφ, Καλόμοιρος 3, Μόγια 1, Μυλωνάς 3, Κοτσιώνης, Στεφάνοβιτς 2, Αντζελιτς.



No comments