Ανανιάδης στο greekhandball.com : '' Κυνηγήσαμε το όνειρο μας...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανανιάδης στο greekhandball.com : '' Κυνηγήσαμε το όνειρο μας...''


 Στα 35 του πέρασε στην ιστορία ως ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα του στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ελληνικό χάντμπολ, με την πανάξια κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος...

Και όμως, ο Μπάμπης Ανανιάδης μένει συνετός, ψύχραιμος, μιλά με το '' εμείς '' και αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το '' εγώ ''.

Θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στα επόμενα χρόνια, ο άνθρωπος που κατηύθυνε από τον πάγκο την Πυλαία, τους αθλητές που ήταν συμπαίκτες του μέχρι πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο που πήρε την απόφαση να δεχθεί την πρόταση που του έγινε, ώστε να αναλάβει καθήκοντα προπονητή...

Του ζητήσαμε για το greekhandball.com να ...εξηγήσει αυτή την επιτυχία. Απλά τα λόγια του, αλλά, ουσιαστικά : 

'' Δουλέψαμε πάρα πολύ με όλα τα παιδιά για ένα μήνα το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος, τον πετύχαμε και μετά ασχοληθήκαμε με την ΑΕΚ. Για τον τελικό, βάλαμε μέσα το συναισθηματικό, το πνευματικό κομμάτι, καμία ομάδα άλλωστε δεν θέλει να χάσει σε έναν τελικό. Οταν βλέπεις δίπλα σου το τρόπαιο και έχεις μάλιστα τους φιλάθλους σου στην εξέδρα, δίνεις τα πάντα για να κερδίσεις....Μπήκαμε να κυνηγήσουμε το όνειρο και βρεθήκαμε να κυνηγά εμάς στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ και στον τελικό η ΑΕΚ, σε όλο το παιχνίδι...Ενα φανταστικό διήμερο.

Μυστικά δεν υπάρχουν, φυσικά...Η άμυνα μας ήταν για σεμινάριο, όλα αυτά που δουλεύαμε όλη τη χρονιά τα έκανε σωστά, το τέλειο παιχνίδι...Ξέραμε ότι η δύναμη της ΑΕΚ είναι το κέντρο, οι περιφερειακοί και ο πίβοτ και δουλέψαμε πάρα πολύ ώστε να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού, καθώς πέφταμε 2 και 3 άτομα στην μπάλλα. Σε συνεργασία με την άμυνα, ο Μπαμπατζανίδης ήταν φανταστικός και εννοείται ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μας, ο Ανδρέας Ορφανουδάκης..

Η ομάδα έχει 20 άτομα, καθένας θέλει διαφορετική μεταχείριση...Μου αρέσει πάρα πολύ η διαχείριση και η πρόκληση της προπονητικής ήλθε στο καλύτερο σημείο για εμένα...Ολα έγιναν όπως έπρεπε και στο 2022 όλα μας πήγαν πάρα πολύ καλά, με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο...Σπουδαία δουλειά έχει γίνει από τους προηγούμενους συναδέλφους, προπονητές της ομάδας, αλλά, νομίζω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι, μαζί με τους παίκτες, ώστε  να είμαστε ανταγωνιστικοί. 

Η Πυλαία είναι μία ερασιτεχνική ομάδα, με μικρό μπάτζετ που κάθε χρόνο προσπαθούμε να μεγαλώσουμε, με ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά αφιερώνουν πολλές ώρες στην ομάδα. Θέλουμε να δούμε κάτι παραπάνω στο μέλλον, μία μεγαλύτερη βελτίωση, ωστόσο, προς το παρόν χαμηλά η μπάλλα... 

Για εμένα ; Τι να πώ...Δεν μπορώ να πώ κάτι...Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και εγώ σκέφτομαι πάνω από όλα την ομάδα μου ''. 

No comments