Με νίκη ξεκίνησε ο Ιδομενέας, δεν προσήλθε ο Πήγασος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με νίκη ξεκίνησε ο Ιδομενέας, δεν προσήλθε ο Πήγασος

 


Ο Ιδομενέας Γαλατά πήγε, κανονικά, στο γήπεδο Κλαδισού στα Χανιά, όπως και οι Αθηναίοι διαιτητές Μερτινιάν-Γιακαλής, ωστόσο, δεν παρουσιάσθηκε ο φιλοξενούμενος Πήγασος Κυψέλης και έτσι η κρητική ομάδα ξεκινά με νίκη με 10-0 τέρματα τα μπαράζ ανόδου από τον Νότιο Ομιλο της Β΄Εθνικής στην Α2 Κατηγορία.

Ο Πήγασος, που είχε ζητήσει την Τετάρτη αναβολή του αγώνα ( επικαλούμενος την κατακόρυφη-και λόγω των ημερών-αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων για τη μετακίνηση της αποστολής της ομάδας του ) μηδενίζεται και χάνει το ματς '' στα χαρτιά '' ενώ ο Ιδομενέας επιβαρύνθηκε με το ποσό των 450 ευρώ για έξοδα διαιτησίας σε αγώνα που δεν έγινε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πήγασος έστειλε στην ΟΧΕ 4 θετικά σελφ τεστ, από τα οποία κρίθηκαν κατ' αρχήν από την Υγειονομική Επιτροπή της  Ομοσπονδίας, πλήρως τεκμηριωμένα και επιβεβαιωμένα τα 2 ενώ τα άλλα 2 έμειναν σε εκκρεμότητα, καθώς, δεν κατέστη δυνατό να ανταποκριθεί ο σύλλογος στα χρονικά περιθώρια που τέθηκαν ( 8 π.μ. το πρωϊ του Σαββάτου ).  

Η αθηναϊκή ομάδα δεν παραιτήθηκε επισήμως από το παιχνίδι, ωστόσο εντέλει δεν πήγε στα Χανιά. 

Με δήλωση του προς το greekhandball.com , ο Παύλος Μπουλταδάκης, Αντιπρόεδρος του Πήγασου Κυψέλης, επισημαίνει : 

'' Τα πραγματικά γεγονότα θα αποδειχθούν όταν  εκδικαστεί η  υπόθεση από την αθλητική δικαιοσύνη.

Υπάρχουν χαρτιά αποδεικτικά, αλληλογραφία. Ο  μηδενισμός μιας  ομάδας είναι απόφαση αθλητικού δικαστή.

ΥΓ . Λυπούμαστε για τα έξοδα της ομάδας του Ιδομενέα και την ταλαιπωρία των διαιτητών. Ας ψάξουν αλλού τις ευθύνες.

Επίσης δεν προβάλαμε ποτέ αύξηση τιμής κόστους μετακίνησης,  είμαστε η μοναδική ομάδα  που πήγε φέτος στα Χανιά αεροπορικώς  και μείναμε στο γήπεδο 3.5 ώρες για να τελειώσει ο αγώνας και να μην έχει επιπτώσεις η ομάδα των Χανίων

Δεν θίγουμε κανέναν αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την ιστορία ενός σωματείου 43 χρόνων στην χειροσφαίριση ''. 


1 comment

Anonymous said...

Το φαινόμενο της μη παρουσίας των ομάδων σε πολλούς αγώνες της Β ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας, αφού φανερώνει σημάδια υποβάθμισης των αγώνων και όλο αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιοπιστία και το κύρος των πρωταθλημάτων, στην εξέρευση χορηγών, στην απομάκρυνση φιλάθλων και αθλητών, ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Να καταργηθεί στη νέα προκήρυξη η δυνατότητα παραίτησης από ένα αγώνα.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, βέβαια, φαίνεται ότι είναι άλλοι λόγοι απουσίας, αλλά σίγουρα το συνολικό φαινόμενο αποτελεί πλήγμα για το άθλημα, ειδικά σε τέτοιες στιγμές που η Εθνική μας και το αντρικό χάντμπολ έχει ανεβάσει επίπεδο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η κοιτίδα του χάντμπολ πάντα ήταν οι χαμηλές κατηγορίες.