Πλάθα : '' Θα ήθελα πολύ να παίξω στην Εθνική Ελλάδος ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πλάθα : '' Θα ήθελα πολύ να παίξω στην Εθνική Ελλάδος ! ''


Ο Ισπανός πίβοτ της ΑΕΚ Πλάθα, στην 3η σεζόν του στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, με 31 γκολ σε 9 αγώνες στο  EHF European League, όπου είναι ο 4ος σκόρερ της ομάδας του, μιλά με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τη συνεργασία του με την Ενωση : 

«Αισθάνομαι εξαιρετικά στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκα αμέσως και βελτιώθηκα πλήρως με τις επιδόσεις. Μοιάζει πολύ με την Ισπανία, με ζεστούς ανθρώπους, καταπληκτικό κλίμα και απλά εύκολο να ζήσεις τη ζωή σου. Βοήθησε το γεγονός ότι έπαιξαν στην ΑΕΚ και άλλοι Ισπανοί παίκτες όπως και άλλοι παίκτες που επίσης γνώριζα και ήταν πιο εύκολο να προσαρμοσθώ στο νέο περιβάλλον και να γίνομαι όλο και καλύτερος».

Για την παρουσία της ΑΕΚ στην Ευρώπη σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, ο Πλάζα τόνισε : 

«Ξέραμε ότι αυτή τη φορά θα ήταν μια πιο δύσκολη πρόκληση. Οι ομάδες είναι πιο δυνατές και πιο έμπειρες. Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα, μπορείτε να δείτε πόσο ισορροπημένος είναι ο ανταγωνισμός αυτή τη σεζόν. Πριν από τη φάση των ομίλων, συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι από την περσινή σεζόν και πιστεύω ότι κάναμε μερικά πολύ καλά παιχνίδια. Αν ήμουν ειλικρινής, θα έλεγα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ένα παιχνίδι παραπάνω. Αλλά πραγματικά χρειάζεται να δίνουμε προσοχή, διαρκώς, ενάντια σε τόσο ισχυρούς αντιπάλους. Με την Πέλιστερ ξέρουμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας γιατί παίζουν εντός έδρας και ξέρουμε πώς οι οπαδοί τους θα τους σπρώξουν. Αλλά είμαστε σε ένα σενάριο που πρέπει να κερδίσουμε και πρέπει να δείξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Κερδίσαμε τα δύο τελευταία ματς, κόντρα στη Νιμ και τη Σπόρτινγκ, για να βρεθούμε σε αυτή τη θέση και πραγματικά ελπίζω να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η πρόοδος στην Ελλάδα είναι αρκετά εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια και γίνεται αισθητή στην ομάδα μας και σε όλο το εγχώριο πρωτάθλημα. Και η Εθνική ομάδα πρέπει επίσης να είναι όλο και καλύτερη ».

Για το μέλλον του στην Ελλάδα, ο Πλάθα σχολίασε : 

«Έχω ακόμα συμβόλαιο εδώ για την επόμενη σεζόν, οπότε απλώς είμαι χαρούμενος που παίζω χάντμπολ».

Ερωτηθείς εάν θα ήθελε να παίξει για την Εθνική Ελλάδος, καθώς άλλωστε φαίνεται ότι δεν είναι στα πλάνα για την Εθνική Ισπανίας : 

«Λοιπόν, αν η Ισπανία δεν με καλέσει, θα μπορούσα, σίγουρα. Θα ήθελα πολύ να παίξω στην Εθνική ομάδα και η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου τα τελευταία χρόνια. Είναι μια σπουδαία χώρα. Οπότε αν υπάρχει σχετικό σχέδιο, θα ήμουν διαθέσιμος να το ακούσω».

No comments