Η ΑΕΚ ήδη έχει γράψει ιστορία, θέλει και την επική ανατροπή ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ ήδη έχει γράψει ιστορία, θέλει και την επική ανατροπή !


 

Η ΑΕΚ, μετά τις δύο σπουδαίες διαδοχικές νίκες επί της Νιμ και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Χαλκίδα, αναμετράται απόψε στην Μπίτολα (08/03, 19:45) σε ματς-τελικό με την Πέλιστερ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Group D του EHF European League. 

Η αναμέτρηση με την Πέλιστερ θα κρίνει την ευρωπαϊκή συνέχεια της ΑΕΚ στο EHF European League, με την Ένωση να θέλει είτε νίκη με 4 γκολ και πάνω, είτε νίκη με 3 γκολ και πάνω εάν το σκορ είναι μικρότερο του πρώτου αγώνα (27-30), είτε απλή νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων, ενώ η «Ένωση» περνάει και με ισοπαλία εφόσον ηττηθεί η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από τη Νιμ.

Οσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να παρακολουθήσουν το ματς σε live streaming από την ιστοσελίδα ehftv.com, κάνοντας απλά εγγραφή και εντελώς δωρεάν.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας επέλεξε στην αποστολή του «Δικεφάλου» τους: Ουγκάλντε, Μπριάτκα, Μυλωνά, Νικολαΐδη, Καλόμοιρο, Μόγια, Λέμος, Στεφάνοβιτς, Ηλιόπουλο, Αραμπατζή, Τζηρά, Πλάθα, Παπαδιονυσίου, Σέβελεφ, Άντζελιτς, Μπουκοβίνα.

Αναλυτικά, να πως έχει η κατάσταση στον Ομιλο της ΑΕΚ : 

ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ 

Πρώτο κριτήριο : Πόσους πόντους έχει πάρει κάθε ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια

Δεύτερο κριτήριο : Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

Τρίτο κριτήριο : Ποιά ομάδα έχει βάλει πιο πολλά γκολ στο εκτός έδρας ματς 

Τέταρτο κριτήριο : Διαφορά τερμάτων συνολικά στον Ομιλο

Πέμπτο κριτήριο : Ο αριθμός των γκολ που έχει βάλει στον Ομιλο κάθε ομάδα


ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Πρώτο κριτήριο : Ο αριθμός των βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια

Δεύτερο κριτήριο : Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

Τρίτο κριτήριο : Τα γκολ που έβαλε κάθε ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια

Τέταρτο κριτήριο : Η διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του Ομίλου

Πέμπτο κριτήριο : Τα γκολ που έβαλε συνολικά μία ομάδα στον Ομιλο


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Νιμ                             12

Πέλιστερ                    10

Σπόρτινγκ                     9

Σαφχάουζεν                  9

----------------------------------------

ΑΕΚ                              8

Ταταμπάνια                   6


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Σαφχάουζεν-Ταταμπάνια

Σπόρτινγκ-Νιμ

Πέλιστερ-ΑΕΚ    

           

Η ΑΕΚ θα παίξει δύο ώρες νωρίτερα σε σχέση με τις άλλες ομάδες, οι οποίες θα ξέρουν το αποτέλεσμα του αγώνα στη Β.Μακεδονία....

Τι θέλει η ΑΕΚ ; 

Ακόμα και με ισοπαλία με την Πέλιστερ περνά, αρκεί να χάσει η Σπόρτινγκ από την Νιμ. Η ΑΕΚ έχει βάλει πιο πολλά γκολ στη Λισσαβόνα ( 30 ) από όσα η Σπόρτιγκ στη Χαλκίδα ( 24 ).

Με νίκη επί της Πέλιστερ, η ΑΕΚ πάει στους 10 πόντους και προκρίνεται αν χάσουν εντός έδρας Σπόρτιγκ και Σαφχάουζεν ή μία από τις δύο.

Αν η ΑΕΚ κερδίσει, αλλά, πάρουν τους 2 πόντους τόσο η Σπόρτιγκ όσο και η Σαφχάουζεν, αποκλείεται η ΑΕΚ που θα υστερεί βαθμολογικά.

Σε περίπτωση νίκης της η ΑΕΚ περνά στην επόμενη φάση, εάν η Σπόρτιγκ φέρει ισοπαλία καθώς υπερέχει στα μεταξύ τους ματς χάρη στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Η ΑΕΚ υστερεί σε ισοβαθμίες με την Σαφχάουζεν.

Αν η ΑΕΚ κερδίσει στη Β.Μακεδονία, πρέπει να φθάσει σε διαφορά με 4 γκολ ή σε νίκη με 3 γκολ και να σκοράρει 31 φορές ( καθώς είχε ηττηθεί με 30-27 εντός έδρας από την Πέλιστερ ), οπότε αποκλείει την αντίπαλο της, αν Σπόρτινγκ και Σαφχάουζεν κερδίσουν.

Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, με νίκη της ΑΕΚ και ισοπαλία στη Λισσαβόνα, είναι υπαρκτό και σε αυτό το ενδεχόμενο, η Πέλιστερ θα έχει 5 πόντους , η ΑΕΚ 4 πόντους και η Σπόρτινγκ μόλις 3 και θα αποκλεισθεί.


No comments