Διαμαρτυρία για τα έξοδα διαιτησίας από την Ακαδημία Πάτρας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διαμαρτυρία για τα έξοδα διαιτησίας από την Ακαδημία Πάτρας

 


Σε ανακοίνωση της η Ακαδημία των Σπορ της Πάτρας, αναφέρει :  

''Αγώνα δρόμου κάνουν οι ιθύνοντες της Ακαδημίας των Σπορ, ώστε να εξασφαλίσουν τα οδοιπορικά των κριτών του συνδέσμου Άρτας (!!!) - προς Θεού δεν έχουμε κάτι με τους ανθρώπους, ούτε θέλουμε να τους προσβάλουμε με τα γραφόμενά μας. Αυτοί ορίσθηκαν στη γραμματεία, για πρώτη φορά στα 42 χρόνια ιστορίας του Πατραϊκού χάντμπολ,  στον αυριανό αγώνα των play off με τα Βριλήσσια μέσα στην Πάτρα. Όμως, στους παράγοντες της πατρινής ομάδας ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δεν ορίσθηκε κανένα μέλος του συνδέσμου κριτών Αχαΐας στον συγκεκριμένο αγώνα. Η αγωνία  όλων είναι, εάν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν, μέχρι αύριο, τα χρήματα για την αμοιβή των κριτών, γιατί, εάν δεν τα συγκεντρώσουν και , επομένως δεν καταβληθούν οι αμοιβές των κριτών, θα μηδενιστεί η Ακαδημία των Σπορ ως γηπεδούχος ομάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον αγώνα είναι από την Αθήνα,  όπου και εκεί θα χρειαστούν πολλά παραπάνω χρήματα για την αμοιβή τους.

Η Πατρινή ομάδα έγκαιρα απευθύνθηκε προς τις αρμόδιες επιτροπές της ομοσπονδίας και πρότεινε μάλιστα και λύσεις, ώστε να μην πληρωθούν τα έξοδα επί δύο φορές, αλλά μια. Επί της ουσίας πρότεινε εγγράφως τις παρακάτω λύσεις και μάλιστα στην έσχατη να αναβληθεί και ο αγώνας, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έγινε δεκτό:

1). Ο σύνδεσμος κριτών Αχαΐας που είναι υπαίτιοι για το γεγονός  να αναλάβει τα έξοδα οδοιπορικών των ορισθέντων   κριτών Άρτας.

2). Σε άλλη περίπτωση τα έξοδα να τα καλύψει η ΔΕΠ/ΟΧΕ ή ΚΕΔ/ΟΧΕ ή  η ίδια η ΟΧΕ.

3). Σε περίπτωση μη κάλυψης των εξόδων από τους παραπάνω που σας προτείναμε,  ζητούμε την αναβολή του αγώνος.

4). Εάν δεν γίνουν τα παραπάνω υπάρχει και η λύση:  οι διαιτητές του συνδέσμου Αχαΐας  που δεν σφυρίζουν την ίδια ημέρα άλλον αγώνα, να αγωνιστούν ως κριτές στον αγώνα μας.

5). Να κάνετε ενεργοποίηση το άρθρο 16 της ειδικής προκήρυξης Α2 ανδρών που ως γηπεδούχο σωματείο  μπορούμε να ορίσουμε επίσημους κριτές, που έχουν τελειώσει  αντίστοιχη σχολή και έχουμε δύο άτομα να σας υποδείξουμε.

6) Να μην αγωνιστούν οι ορισμένοι διαιτητές από τον σύνδεσμο της Αθήνας, να αγωνιστούν οι διαιτητές του συνδέσμου Αχαΐας,  ώστε εάν δεν αλλάξουν οι κριτές, τα χρήματα των οδοιπορικών των διαιτητών από την Αθήνα να τα χρησιμοποιήσουμε για τα οδοιπορικά των κριτών από την Άρτα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Δεβελέγκας είπε :

'' Είναι γνωστόν προς όλους ότι  όχι μόνον εμείς, αλλά και οι υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες που είναι   μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα  Αθήνας και  Θεσσαλονίκης,   η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε  για να κρατήσουμε το τμήμα ενεργό. Για να γίνει αυτό χρειάζονται αρκετά χρήματα και  προσελκύουμε  χορηγούς, υποστηρικτές, γονείς  και φιλάθλους, όπου  τους είμαστε και υπόλογοι.  Εάν μηδενισθεί  η  ομάδας  μέσα στην έδρα μας, διότι αδυνατούμε να καλύψουμε την αμοιβή των  οδοιπορικών  των κριτών, θα είναι πλήγμα και καταστροφικό τόσο για τον σύλλογο μας όσο για το ίδιο το άθλημα.

Ως  σύλλογος έχουμε κάνει τον προϋπολογισμό εξόδων μας και δεν μας περισσεύουν χρήματα να τα πάρουμε από αλλού για την κάλυψη των παραπάνω εξόδων. Δηλαδή να μην πάμε στην γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη την άλλη βδομάδα, ώστε με τα έξοδα αυτά  να πληρωθούν οι κριτές της Άρτας;

Νιώθουμε σιγά – σιγά να στραγγαλιζόμαστε όταν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κατανόηση από πουθενά. Φέτος ενεργοποιήσαμε πάλι και το γυναικείο τμήμα. Άρα διπλάσια έξοδα. Πως θα συντηρήσουμε τα τμήματα μας; Με ποια βοήθεια και από πού και ποιόν;

Αντί να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό μέρος του αγώνα και πως θα απολαύσουν αθλητές και φίλαθλοι το αυριανό παιχνίδι,  ασχολούμαστε αποκλειστικά με το μέσο διεξαγωγής του, που δεν είναι άλλο από τα χρήματα μήπως και γίνει ο αγώνας ''.

No comments