Χαλκίδης διετίας στον Δούκα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χαλκίδης διετίας στον Δούκα !

 


Χαλκίδης διετίας στον Δούκα !

Είναι οριστικό : Ο Γιώργος Χαλκίδης συμφώνησε και αναλαμβάνει άμεσα την τεχνική ηγεσία του Δούκα, για δύο χρόνια.

Ντεμπούτο θα κάνει στο ματς με τον Φίλιππο στην Βέροια, αλλά, δεν είναι προσωρινή λύση, καθώς, θα μείνει όποια και αν είναι η τύχη του Δούκα στην τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να δουλέψει με ορίζοντα διετίας, φιλοδοξώντας να βάλει τη δική του σφραγίδα, με την εμπειρία, τις γνώσεις και την προσωπικότητα του.

Στις πρώτες του δηλώσεις λίγο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο νέος τεχνικός των «μπλε», δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή η συνεργασία μου με τον ΑΣΕ Δούκα. Ένα σωματείο με ιστορία και παράδοση στο χώρο του χάντμπολ. Αναλαμβάνω την ομάδα σε ένα κομβικό σημείο όμως όλοι μαζί θα υπερβάλουμε εαυτό για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωματείο εκεί που του αξίζει».

Από τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας ξεκίνησε ο Χαλκίδης για να βρεθεί πολύ σύντομα στον Ολυμπιακό και από εκεί να μεταπηδήσει στον Πανελλήνιο με τον οποίο πήρε τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (2000, 2003, 2004, τρία Κύπελλα (2000, 2001, 2002), είχε συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ήταν ΜVP του Ελληνικού πρωταθλήματος το 2001 και καλύτερο πίβοτ τις σεζόν 2001, 2002, 2003.

Το καλοκαίρι του 2004 κάνει το μεγάλο βήμα και παίρνει μεταγραφή για την ισπανική Teka Cantabria Santander (αναδείχτηκε καλύτερος ξένος παίκτης της χρονιάς και πρώτος σκόρερ στο All Star Game.  Το 2006 τον βρίσκει στη Γερμανία για λογαριασμό της MT Melsungen, όπου παραμένει για έναν χρόνο και συνεχίζει για μια πενταετία στην HSG Wetzlar.

Τη σεζόν 2012-2013 αφήνει πίσω του τη Γερμανία και παίρνει μεταγραφή στην ελβετική Wacker Thun με την οποία κατακτά το νταμπλ και το διεθνές Sparkassen Cup.

Υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Ομάδας με την οποία πραγματοποίησε 230 εμφανίσεις στα 17 χρόνια παρουσίας του. Σημαντικότερες στιγμές του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι οι δύο έκτες θέσεις που κατέκτησε η γαλανόλευκη, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο παγκόσμιο κύπελλο στην Τυνησία το 2005.

Η ανάμειξη με την προπονητική ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη με τους ιθύνοντες της  Wacker Thun να του εμπιστεύονται την ομάδα U19 του Συλλόγου όπου αγωνιζόταν.

Η επιστροφή του στην Ελλάδας του έδωσε την δυνατότητα να ξεκινήσει την προπονητική και στην χώρα που τον ανέδειξε. Το 2017 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδος U21 και βοηθός προπονητή στην Εθνική Ανδρών ενώ τη σεζόν 2019-2020 αναλαμβάνει τα ηνία του Διομήδη Άργους από τον οποίο και αποχώρησε το περασμένο Καλοκαίρι.


No comments