Τα '' πλην '' όλων της γηπέδων της Α1 Εθνικής... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα '' πλην '' όλων της γηπέδων της Α1 Εθνικής...



Σε συνέχεια της σύστασης Επιτροπών Ελέγχου, η ΔΕΠ/ΟΧΕ ενημέρωσε σχετικά τα σωματεία για τα πορίσματα που αφορούν τα κλειστά γυμναστήρια των αγώνων της Ηandball Premier και της Α1 Γυναικών.

Αναλυτικά


Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας

Βάσει του άρθρου 7 της υπ.αριθμ.22454/20.8.2022 Ειδικής Προκήρυξης Α1 Γυναικών αλλά και σύστασης της ΕΡΤ, σε περίπτωση τηλεοπτικού αγώνα πρέπει στα άκρα –δεξιά και αριστερά- των κερκίδων να τοποθετηθούν βάθρα για τις κάμερες.

Οι τοποθετημένες μπασκέτες εντός του γηπέδου θα πρέπει να απομακρύνονται κατά την διάρκεια αγώνων Χάντμπολ.

Τέλος, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο για την τοποθέτηση βάθρου κάτω από το τραπέζι της γραμματείας έτσι ώστε να διευκολύνεται το έργο των στελεχών (σημειωτής, χρονομέτρης, Παρατηρητής)

Σε περίπτωση που η ομάδα σας προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

Κλειστό Γυμναστήριο Ιωνικού ΝΦ

Α)Οι τοποθετημένες μπασκέτες εντός του γηπέδου πρέπει να απομακρύνονται όταν ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά .

Β)Στην τηλεοπτική μετάδοση ο σχολιαστής της ΕΡΤ να τοποθετείται απέναντι από την γραμματεία στο άνοιγμα μεταξύ των ξύλινων κερκίδων και να απομακρύνονται τυχόν θεατές πέριξ .

Γ) Τα 2 τραπέζια δεξιά και αριστερά της γραμματείας πρέπει να απομακρύνονται σε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες.

Κλειστό Γυμναστήριο «Μάνος Λοίζος»

Α) Ο φωτισμός του γηπέδου βάσει του Κανονισμού Αγώνων της ΟΧΕ/ Άρθρο 12,παρ.ε, καθιστά το γήπεδο αντικανονικό. Υποχρεωτική εγκατάσταση εξοπλισμού φωτεινότητας των 1.500 lux με προδιαγραφές κάθετου φωτισμού για αποφυγή αντανάκλασης. Κατ’ εξαίρεση η ΔΕΠ/Ο.Χ.Ε. για την περίοδο 2021-2022 και για την Β’ φάση επιτρέπει να διεξάγονται αγώνες , οπωσδήποτε όμως σε ώρες που η φυσική φωτεινότητα στο γήπεδο είναι βοηθητική (πλην τηλεοπτικών αγώνων).

Εάν την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 δεν έχει αποκατασταθεί ο φωτισμός η ΔΕΠ/ΟΧΕ δεν θα κάνει δεκτό το γήπεδο ως έδρα σωματείου για την συμμετοχή σε αγώνες Χειροσφαίρισης.

Β) Βάσει του άρθρου 7 της υπ.αριθμ:22455.20.8.2022 Ειδικής Προκήρυξης ΗΡ για τους τηλεοπτικούς αγώνες και προκειμένου να τοποθετηθούν οι κάμερες για την κάλυψη αγώνα, θα πρέπει στην πλευρά των κερκίδων και συγκεκριμένα στα άκρα όπου δημιουργείται εσοχή με κάγκελα – στην υπερυψωμένη πλευρά- να αφαιρεθούν 2-3 καθίσματα και να δημιουργηθεί εξέδρα για τον σχολιαστή. Η ΕΡΤ έχει ήδη υποδείξει τα συγκεκριμένα σημεία.

Γ)Απαραίτητη η επέκταση των κάγκελων – που διαχωρίζουν τις κερκίδες με τον αγωνιστικό χώρο- τα οποία μέχρι στιγμής διακόπτονται απότομα από την μία πλευρά αφήνοντας κενό κερκίδας-αγωνιστικού χώρου, χωρίς λόγο και βασικά επικίνδυνο.

Δ) Κάτω από τα κάγκελα -που διαχωρίζουν τις κερκίδες με τον αγωνιστικό χώρο -ο τοίχος κατά μήκος του γηπέδου πρέπει να καλυφθεί με μόνιμα κατάλληλα προστατευτικά υλικά, αφού η απόσταση μέχρι την πλάγια γραμμή του αγωνιστικού χώρου δεν είναι η προβλεπόμενη. Εφεξής, για την ασφάλεια των αθλητών και μέχρι την αποκατάσταση ο τοίχος πρέπει να καλύπτεται με στρώματα υποχρεωτικά.

Ε) Σε περίπτωση τηλεοπτικού αγώνα οι εντός του γηπέδου μπασκέτες θα απομακρύνονται υποχρεωτικά.

Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες θα καλύπτονται υποχρεωτικά με προστατευτικό υλικό σε ΟΛΑ τα σημεία.

Τέλος, προτείνεται – σε συνεννόηση με την διοικούσα αρχή του κλειστού γυμναστηρίου- να προγραμματιστεί η δημιουργία άλλων 2 αποδυτηρίων, διευκολύνοντας την διεξαγωγή διαδεχόμενων αγώνων.

Σε περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος της ΗΡ, απαραίτητη προϋπόθεση για να διεξαχθούν οι εντός έδρας αγώνες στο ΚΓ «Μάνος Λοίζος», είναι η διευθέτηση των αναγραφομένων στις παραγράφους Α,Β,Γ,Δ,Ε της παρούσης. Εν συνεχεία και για θέματα ασφάλειας που θα αφορούν στους τελικούς θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

Αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» ΟΑΚΑ

Α)Βάσει του άρθρου 7 της υπ.αριθμ.: 22455/20.8.2021 Ειδικής Προκήρυξης ΗΡ και σύστασης της ΕΡΤ, σε τηλεοπτική μετάδοση αγώνα πρέπει να τοποθετηθεί βάθρο (2 υπερυψωμένα box) για τοποθέτηση κάμερας σε σημείο που σας έχει ήδη υποδειχθεί από την ΕΡΤ πίσω από το δίχτυ.

Β) Σε τηλεοπτική μετάδοση αγώνα θα πρέπει να υπάρχουν security γύρω από τις κάμερες.

Γ) Πίσω από τις δυο εστίες του γηπέδου –τόσο στην ήδη τοποθετημένη κερκίδα όσο και στον ελεύθερο χώρο δεν θα παρευρίσκονται θεατές για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Σε περίπτωση που η ομάδα σας προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος της ΗΡ θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση και για θέματα ασφαλείας.

ΕΑΚ Μίκρας

Δεν καταγράφηκαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα πλην

Α) των τελευταίων και μεμονωμένων περιστατικών με την δυσλειτουργία έως και μη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα του γηπέδου.

Παρακαλούμε όπως, βάσει του άρθρου 10 παρ. Ι του Κανονισμού αγώνων της Ο.Χ.Ε. και του άρθρου 25 της υπ.αριθμ.22455/20.8.2021 Ειδικής Προκήρυξης της ΗΡ, να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του καθώς και η υποχρεωτική ύπαρξη αναπληρωματικών οργάνων για κάθε ενδεχόμενο. (ηλεκτρονικό επιτραπέζιο χρονόμετρο, score-board)

Β) Πολύ κακή κατάσταση των διχτυών τερμάτων. Παρακαλούμε όπως αντικατασταθούν άμεσα/Αρθρο 10 περ.β και άρθρο 12 παρ.δ του Κανονισμού αγώνων της ΟΧΕ

Γ) Τέλος, ενημερωθήκαμε ότι για τα αποδυτήρια δεν παρέχονται κλειδιά στα σωματεία με αποτέλεσμα να μεταφέρουν προσωπικά αντικείμενα οι αθλητές/τριες μέσα στο γήπεδο και να πρέπει να τα τοποθετούν σε σημείο που να μην επιβαρύνουν την συμμορφωμένη εικόνα ενός αγώνα. Ως εκ τούτου συνεννοηθείτε ΑΜΕΣΑ με την διοίκηση του γυμναστηρίου για την επίλυση του θέματος. Άρθρο 10, παρ.ε του Κανονισμού αγώνων της Ο.Χ.Ε.

Σε περίπτωση που ομάδα σας προκριθεί σε τελικούς του πρωταθλήματος της ΗΡ/ Α1 Γυναικών, θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση και για θέματα ασφαλείας. Επιπροσθέτως και αναφορικά με το προαναφερόμενο θέμα του ηλεκτρονικού πίνακα σας τονίζουμε, ότι , εάν το πρόβλημα επαναληφθεί – άρα δεν έχει λυθεί οριστικά - το ΕΓ ΜΙΚΡΑΣ δεν θα γίνει δεκτό για τους τελικούς των πρωταθλημάτων.

Α.Π.Κ Κραχτίδης Δράμας

Α)Ο φυσικός φωτισμός στο γήπεδο προκαλεί αντανακλάσεις στον αγωνιστικό χώρο ώστε, αφενός να μην ενδείκνυται για τηλεοπτικές μεταδόσεις αφετέρου να δυσκολεύει και τα στελέχη στο έργο τους. Συστήνεται να μεριμνήσετε για σκίαση στα μεγάλα παράθυρα του γυμναστηρίου. Αρθρο 7-υπ.αριθ.:22455/20.8.2021 Ειδικής Προκήρυξης ΗΡ

Β) Οι τοποθετημένες μπασκέτες πίσω ακριβώς από τις εστίες πρέπει να τοποθετηθούν στα άκρα και φυσικά να καλυφθούν με το κατάλληλο προστατευτικό υλικό σε ΟΛΑ τα σημεία.

Γ) το τραπέζι της γραμματείας είναι υπερμέγεθες δυσκολεύοντας το έργο του σημειωτή, χρονομέτρη και του Παρατηρητή. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κοινό για τα στελέχη κι άλλων αθλημάτων (στα οποία δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα λόγω διαστάσεων αγωνιστικού χώρου) θα συστήναμε όμως να βρεθεί λύση με την Διοίκηση του γυμναστηρίου στα πλαίσια του εφικτού.

ΔΑΚ Έδεσσας

Ο φυσικός φωτισμός στο γήπεδο προκαλεί αντανακλάσεις στον αγωνιστικό χώρο, ώστε, αφενός να μην ενδείκνυται για τηλεοπτικές μεταδόσεις, αφετέρου να δυσκολεύει και τα στελέχη στο έργο τους. Συστήνεται να μεριμνήσετε για σκίαση στα παράθυρα του γυμναστηρίου/ Άρθρο 7 της υπ.αριθ.:22455-20.8.2021 Ειδικής Προκήρυξης της ΗΡ.

Το τραπέζι της γραμματείας είναι τόσο όσο να μπορούν να κάθονται ο σημειωτής και χρονομέτρης, με αποτέλεσμα ο Παρατηρητής του αγώνα να αναγκάζεται να βρίσκεται στο πλαϊνό του τραπεζιού ,αντένδειξη σωστών συνθηκών. Πρέπει να τοποθετήσετε επιπλέον τραπέζι . Άρθρο 10,παρ.7 του Κανονισμού αγώνων της Ο.Χ.Ε.

Τα προστατευτικά δίχτυα (stopping nets) πρέπει να επιμηκυνθούν ώστε να «ακουμπούν» στο έδαφος και να μην «κρέμονται». Κανονισμός Παιδιάς/Οδηγίες για το γήπεδο και τα τέρματα

Σε περίπτωση που η ομάδα σας προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος της ΗΡ, θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.


 


No comments