Η Εθνική Ανδρών... έπαιξε με την φωτιά, αλλά επικράτησε του Κοσόβου και προκρίθηκε! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Εθνική Ανδρών... έπαιξε με την φωτιά, αλλά επικράτησε του Κοσόβου και προκρίθηκε!

Στην δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023 προκρίθηκε (σ.σ. θα «κυνηγήσει» την πρωτιά του ομίλου στους εναπομείναντες αγώνες κόντρα σε Βέλγιο και Τουρκία) ήδη από την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας, καθώς επικράτησε σε ματς-θρίλερ, όπως εξελίχθηκε, του Κοσόβου με 26-25 (σ.σ. μ' ένα γκολ διαφορά, 20-21, η Εθνική μας είχε κυριαρχήσει και στην Πρίστινα) στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης. Η Γαλανόλευκη... έπαιξε με την φωτιά, όμως πέτυχε το 4/4 στον πρώτο όμιλο, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε δυνατά στο ματς και στο 7ο λεπτό είχε αποκτήσει διαφορά 4 γκολ (5-1). Ωστόσο, λίγο αργότερα, τρία διαδοχικά τέρματα των Κοσοβάρων οδήγησαν στο 6-5 (12ο λεπτό). Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε -προσωρινά- καρπούς, καθώς για πρώτη φορά ισοφάρισαν (8-8) στο 21ο λεπτό. Παρ' όλα αυτά, η Γαλανόλευκη, που για λίγα λεπτά είχε χάσει την συγκέντρωσή της, αντέδρασε και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 14-9.

Στην επανάληψη, η Εθνική μας έφτασε να έχει προβάδισμα 10 τερμάτων (19-9, 20-10) στο 37ο λεπτό, όμως οι... διακόπτες της έσβησαν και λίγο έλειψε να πληρώσει την κακή απόδοσή της σ' ένα διάστημα του παιχνιδιού, στο οποίο το Κόσοβο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της Γαλανόλευκης και μείωνε συνεχώς στο σκορ. Στο 49ο λεπτό, οι Κοσοβάροι σημείωσαν το 23-20 και στο 53ο λεπτό βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από την Εθνική μας, με μόλις ένα τέρμα διαφορά (23-22). Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν δραματικά, ωστόσο η ποιότητα και η αποφασιστικότητα των διεθνών μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς και τελικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση, την πρώτη της μετά από το 2014, όταν είχε προκριθεί στα πλέι οφ (προκριματικά) του Παγκοσμίου του 2015 (Kατάρ).


ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΟΒΟ 26-25

ΕΛΛΑΔΑ: Τερλέτσκι, Κωστακίδης 2, Τζωρτζίνης, Λιάπης 2, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 1, Παπάζογλου Κανδύλας 2, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός 2, Καλόμοιρος 3, Αραμπατζής 4

ΚΟΣΟΒΟ: Μπαϊκινόβτσι, Γιούπα, Ντεντάι 6, Ταχιρουκάι Ντρε. 3, Τερζίκι, Μουσκολάι, Κιούνι 3, Φεστίμ, Ταχιρουκάι Ντρι. 2, Σαμπάνι 2, Μουρσέλ, Ραμοσάι 3, Μούκολι, Γιούκα 4, Ζένα, Ζογκάι 2

Διαιτητές: Γερλέσκι-Λαμπούν (Πολωνία), Δίλεπτα: 7-5, Πέναλτι: 3/4-3/4

No comments