'' Θα εξετάσουμε σοβαρά όποια καλή περίπτωση μεταγραφής, πάντα ψάχνουμε...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Θα εξετάσουμε σοβαρά όποια καλή περίπτωση μεταγραφής, πάντα ψάχνουμε...''


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ωρα Για Σπορ, ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ Στάθης Παπαχαρτοφύλης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η Ενωση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς, επεσήμανε : ''Πάντα ψάχνουμε για καλές περιπτώσεις αθλητών. Αν και τη χειμερινή περίοδο οι επιλογές είναι περιορισμένες, εφόσον βρεθεί κάποια καλή περίπτωση, θα την εξετάσουμε σοβαρά''. 

Σχολιάζοντας την πορεία της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, είπε : 

'' Η ομάδα προέρχεται από μια μακρά και κουραστική περσινή σεζόν που διήρκησε έως τον Ιούλιο. Οι παίχτες, εκτός της επιβάρυνσης από τους αγώνες και τον Covid, είχαν μόνο 25 μέρες ξεκούραση για να ξεκινήσουν προετοιμασία. Από την έναρξη της φετινής περιόδου, αγωνιζόμαστε συνεχώς Τρίτη – Σάββατο σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Είναι γεγονός ότι περιμέναμε, να εμφανιστεί μια αγωνιστική κοιλιά αυτή την περίοδο. Παρόλα αυτά και με όλο το σεβασμό στους αντιπάλους, όλοι ανεξαιρέτως στο σύλλογο, πιστεύουμε ότι η απόδοση της ομάδας στα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, δεν αντιπροσωπεύει την αγωνιστική της ποιότητα.

Αρχής γενομένης, με το παιχνίδι  στις 22 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που προπορεύεται στην ειδική βαθμολογία της Β φάσης, ξεκινάμε  με μοναδικό στόχο το απόλυτο των νικών, που θα μας φέρουν στον τελικό του πρωταθλήματος με πλεονέκτημα έδρας. Ο αγώνας αυτός, αποτελεί βαρόμετρο σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα αρχές Φεβρουαρίου ξεκινάμε και τις υποχρεώσεις μας στο Κύπελλο, όπου βάσει της κλήρωσης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συναντηθούμε στον ημιτελικό του F4, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Αποκλειστικός μας στόχος ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η κατάκτηση του ντάμπλ ''.

 Για το καλύτερο κι ποιο το χειρότερο παιχνίδι της ΑΕΚ μέχρι τώρα; 

"Θα έλεγα ότι κάναμε το τέλειο  παιχνίδι στη Νιμ. Επίσης, παρά την ήττα στη Λισαβόνα, αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σπόρτινγκ, η απόδοση μας ήταν εξαιρετική. Ακόμα, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το Β’ ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η ομάδα κάλυψε τη διαφορά 5 τερμάτων στο ημίχρονο και στο τέλος στάθηκε άτυχη με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι στην τελευταία φάση. 

Τέλος θεωρώ, την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, καθώς και το πρώτο ημίχρονο στον αγώνα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», που μας στοίχησαν τα δυο ατυχή αποτελέσματα, καθαρά συγκυριακή."

Για την παρουσία της ΑΕΚ στους Ομιλους του  EHF European League, τόνισε : 

'' Μετά την επικράτηση επί της Ταταμπάνια και την τρομερή νίκη επί της Νιμ, αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ αιφνιδίασε άπαντες, κάτι που το νιώσαμε στα παιχνίδια με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και –ιδιαίτερα- με τη Σαφχάουζεν στη Χαλκίδα. Ο όμιλος μας είναι ο πιο απρόβλεπτος από τους 4. Πιστεύω ότι διατηρούμε ακόμα πιθανότητες για την πρόκριση μας στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. 

Ηδη η ΑΕΚ κέρδισε πολύπλευρα από τη συμμετοχή της, με βασικό παράγοντα, εκτός από τα υλικά οφέλη, το σεβασμό στο σύλλογο, από ομάδες που αγωνίζονται χρόνια σε υψηλό επίπεδο και σε χώρες με παράδοση στο άθλημα, κάτι που το βλέπω στις επαφές με τους αντιπάλους μας και την EHF. 

Ο κ. Παπασταμάτης, με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις τα τελευταία χρόνια, κατάφερε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EHF European Cup και τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους της EHF European League, να φέρει το ελληνικό χάντμπολ στο υψηλότερο σκαλί σε επίπεδο συλλόγων. 

Και αυτό έγινε με πολλή δυσκολία. Μακριά από την Αθήνα, με έδρα την πάντα φιλόξενη Χαλκίδα, με τη Δήμαρχο κα Βάκα και την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κα Αϊδίνη να μας παρέχουν απλόχερα την αγάπη και τη φιλοξενία τους. Και το βασικότερο; Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Εκτιμώ ότι, αν φέτος είχαμε τηλεοπτική κάλυψη, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα, η παρουσία στους ομίλους και την επόμενη σεζόν, θα ήταν εξαιρετικά πιθανή και μάλιστα με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια ''.

Για τη μεταγραφή του Μπάουερ στον Ολυμπιακό, ανέφερε : 

'' Ο Τόμας υπήρξε ένας από τους βασικούς πυλώνες της κατάκτησης του ιστορικού τρέμπλ. Αναμφίβολα η συμβολή του, όπως και αυτή των υπόλοιπων παιδιών που έφυγαν από την ομάδα, υπήρξε σημαντική στην επίτευξη των στόχων μας. Στο σχεδιασμό μιας ομάδας, υπάρχουν όμως διάφοροι παράγοντες που συνεκτιμούνται. Αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί. Αυτοί οι παράγοντες διαμόρφωσαν και το φετινό ρόστερ, αφού οικονομικά, έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι ο κ. Παπασταμάτης δεν φείδεται χρημάτων για την ενίσχυση της ομάδας ''. 

Και για τη δεύτερη θέση της ΑΕΚ στη ψηφοφορία του ΠΣΑΤ : 

'' Αποτέλεσε υπέρτατη διάκριση η ανακήρυξη της ομάδας ως η δεύτερη καλύτερη σε όλα τα σπορ. Και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.  Όπως είπε ο κ. Παπασταμάτης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών, είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας και των κόπων αυτής της ομάδας, αλλά παράλληλα και μια τεράστια ώθηση για να συνεχίσουμε να κρατάμε την ΑΕΚ ψηλά, σε Ελλάδα και Ευρώπη ''.



No comments