Με Λέμος η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με Λέμος η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό

 


Με τον Λέμος και πάλι στην 16άδα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ την Τετάρτη (15/12, 19:15) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Handball Premier. Οι «κιτρινόμαυροι»  είναι οι μόνοι αήττητοι στο Πρωτάθλημα, μετρώντας 8 νίκες και 1 ισοπαλία σε 9 αγώνες ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε απόσταση 4 βαθμών από την Ενωση και με αγώνα περισσότερο.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ERTFLIX.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας επέλεξε στην αποστολή της ΑΕΚ τους: Άντζελιτς, Μπουκοβίνα, Μπριάτκα, Ουγκάλντε, Τζηρά, Αραμπατζή, Μπεριά, Ηλιόπουλο, Μόγια, Κοτσιώνη, Λέμος, Νικολαΐδη, Καλόμοιρο, Μυλωνά, Παπαδιονυσίου, Πλάθα.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παναγιώτης Νικολαΐδης, δήλωσε στο aek.gr: «Αύριο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οφείλουμε να δείξουμε ότι η ομάδα ξέρει και μπορεί να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια Ευρώπης και Ελλάδος και ξέρει να διαχειρίζεται πλέον το πρόγραμμα αγώνων. H ποιότητα της ομάδας πλέον είναι τέτοια ώστε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι μπορεί να μπει μέσα στο γήπεδο και να δείξει ποια είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι με πολύ ανυπομονησία. Θεωρώ ότι τέτοια παιχνίδια είναι διαφήμιση για το άθλημα μας».

Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντίπαλες 17 φορές, 7 με γηπεδούχο την «Ένωση» και 10 με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους». Η ΑΕΚ μετρά 7 νίκες, ο Ολυμπιακός επίσης 7, ενώ 3 αγώνες έληξαν δίχως νικητή. Με γηπεδούχο τον «Δικέφαλο», οι «κιτρινόμαυροι» έχουν υπερέχουν με 4 νίκες έναντι 3. 

Στα γκολ, η ΑΕΚ έχει πετύχει 364 τέρματα (164 εντός έδρας), ενώ οι Πειραιώτες 355 (151 εκτός έδρας).


No comments