Συνένωση Φαίακα-Κερκυραϊκού στις Γυναίκες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνένωση Φαίακα-Κερκυραϊκού στις Γυναίκες


 Σε ενοποίηση δυνάμεων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Φαίακα, που τοποθετείται για τη μη δήλωση συμμετοχής της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και ουσιαστικά προαναγγέλει τη συνένωση με τον Κερκυραϊκό, στο επίπεδο των γυναικείων ομάδων :

'' Μετά την «καταστροφολογία» που ακολούθησε η αναστολή λειτουργίας του γυναικείου τμήματος χάντμπολ του Φαίακα για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, θεωρούμε χρέος μας να δώσουμε στην δημοσιότητα τις σκέψεις και παράλληλα τις ανησυχίες μας  για την πορεία της Κερκυραϊκής χειροσφαίρισης.

Στα 40 χρόνια ύπαρξης του, το Κερκυραϊκό χάντμπολ, αφού πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές , κάνει έναν σοβαρό απολογισμό , τέτοιον που δίκαια τον κατατάσσει στα κορυφαία ομαδικά  αθλήματα στο νησί . Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες σε εθνικά συγκροτήματα, παγκοσμιονίκες, Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές οι Κερκυραίοι χαντμπολίστες σε δεκάδες πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σήμερα, για  τρίτη αγωνιστική περίοδο η ομάδα ανδρών του Φαίακα αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία , στην Α' Εθνική! Από τις ελάχιστες περιφερειακές ομάδες που  το κατορθώνει. Και αυτό οφείλεται πρώτα στην αποδοχή και στήριξη των Κερκυραίων που γεμίζουν και πάλι -..το «μικρό» και δυστυχώς μοναδικό-  γήπεδο, από τις υπερβάσεις των παραγόντων και τις θυσίες των αθλητών, Κερκυραίων στην τεράστια πλειοψηφία τους . 

Η ίδρυση τμήματος χάντμπολ στον ιστορικό Κερκυραϊκό ΓΣ το 2016, είναι μια απόδειξη της ανάπτυξης του αθλήματος και όσο  κάποιοι στην αρχή ήθελαν να τα δουν σαν ανταγωνιστικά τμήματα, διαψεύστηκαν στην πορεία. Τα δύο σωματεία –κρατώντας φυσικά την αυτοτέλεια τους- βαδίζουν με όρους συναγωνισμού που μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν προκύψει. Ήδη το 2017 μια ομάδα επτά αθλητών της κατηγορίας παίδων του ΚΓΣ, ενισχύει την αντίστοιχη του Φαίακα. Το 2019-2020 και πάλι νεαρή ταλαντούχα αθλήτρια του ΚΓΣ αγωνίζεται στην γυναικεία ομάδα του Φαίακα, ενώ 2 αθλητές της κατηγορίας παίδων την ίδια χρονιά ενισχύουν αυτήν του Κερκυραϊκού που κατορθώνει να φθάσει μέχρι το Final8. 

Στην ίδια λογική, την δύσκολη χρονιά  2020-2021 4 αθλήτριες του Φαίακα συμμετέχουν στην ομάδα Κορασίδων του Κερκυραϊκού που φθάνει στο FINAL 6  και από διαφορά τερμάτων δεν κατατάσσεται στην τριάδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ φέτος, μια χρονιά κομβική , νεαρός ταλαντούχος αθλητής του ΚΓΣ, μεταγράφεται στην ανδρική ομάδα στην προσπάθεια παραμονής στην Α1!

Και λέμε χρονιά κομβική διότι η νέα σεζόν θα  φέρει ανακατατάξεις σε πρωταθλήματα με ενιαίους ομίλους και φυσικά μεγάλες υποχρεώσεις. Είναι λοιπόν χρονιά που όλες οι δυνάμεις οι αγωνιστικές πρέπει και μπορούν να έχουν ενιαία διαδρομή με κάθε τρόπο με κάθε μέσο. 

Η αλήθεια είναι ότι άργησε να παρθεί μια απόφαση που θα ωφελήσει την Κερκυραϊκή γυναικεία χειροσφαίριση , δηλαδή η επι της ουσίας συνένωση των δυνάμεων, όμως αυτή η αργοπορία ας μην σταθεί εμπόδιο να δούμε όλοι το μέλλον με θετικό πρόσημο.  

Επίσης ας μην σταθεί εμπόδιο η συναισθηματική προσέγγιση για το ποιά φανέλα φοράμε , προσέγγιση άκρως σεβαστή. Προέχει το μέλλον αυτού που αγαπάμε και υπηρετούμε , κάποιοι από εμάς για πάνω από 40 χρόνια!

Είμαστε βέβαιοι, ότι κάτι καλό θα βγει από την ενοποίηση αγωνιστικών δυνάμεων στο Κερκυραϊκό γυναικείο χάντμπολ και παρά τα προβλήματα (όπως η έλλειψη αθλητικών χώρων ) στο τέλος της  χρονιάς ο απολογισμός μόνο θετικός θα είναι. Η ιστορία το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές και σε διαφορετικές περιπτώσεις !

Όσον αφορά απόψεις στα social media , πρέπει να πούμε ότι τις σεβόμαστε αλλά δεν τις υιοθετούμε , ούτε ακολουθούμε . 

Οι παράγοντες του Κερκυραϊκού χάντμπολ θα είναι και εδώ κοντά σε νέες προκλήσεις , προς διάψευση προάγγελων διάλυσης ''.


No comments