Στο Ηράκλειο οι Παράκτιοι Μεσογειακοί του 2023 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Ηράκλειο οι Παράκτιοι Μεσογειακοί του 2023

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν οι προσεχείς Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες το 2023. Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων ενέκρινε ομόφωνα τον φάκελο συνυποψηφιότητας που κατέθεσαν οι τρεις παραλιακοί Δήμοι (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου), με την πλήρη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωσε τα μέλη της ΔΕΜΑ για την πλήρη εγγύηση της Κυβέρνησης σε σχέση με την ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης και την ολόθερμη στήριξη της.

Το «Ηράκλειο 2023», λοιπόν, πρότεινε -για τους 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου- 8ήμερη διεξαγωγή (2-9 Σεπτεμβρίου 2023) με έξι αγωνίσματα άμμου στην παραλία του Καρτερού:

 Βόλεϊ,  Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ, Τένις, Πάλη, Καράτε

τρία αγωνίσματα θαλάσσης στην παραλία της Αμμουδάρας (κωπηλασία, κανόε και κάιτσερφ), άλλα τρία στην παραλία Μαλλίων (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και τρίαθλο) και ένα στο κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ, την τεχνική κολύμβηση.

Η Τελετή Έναρξης προγραμματίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, εκείνη της Λήξης στο Στάδιο Ελευθερίας και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της διοργάνωσης.

Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ εξήρε την αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπήρχαν και τηρήθηκαν στο απόλυτο, ψήφισε ομόφωνα για την ανάθεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και επικρότησε την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη που τόνισε ευχαριστώντας τους ότι «θα δώσουμε και την ψυχή μας, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και αθλητική οικογένεια, για να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες».No comments