Μάκης Ρόμπης στο greekhandball.com : '' Και πως να ξεχάσεις τέτοια αγάπη... '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μάκης Ρόμπης στο greekhandball.com : '' Και πως να ξεχάσεις τέτοια αγάπη... ''


Από το βόλεϊ στο χάντμπολ....Ανθρωπος του αθλητισμού...

Αλλά, ποιός να του το έλεγε του Μάκη Ρόμπη, όταν μπήκε πριν από 12 χρόνια ώστε να βοηθήσει τον Αερωπό, ότι θα έμενε στην ομάδα της καρδιάς του, πλέον, '' μία αθλητική ζωή''...

Υπηρέτησε τον Αερωπό ως έφορος για 12 χρόνια και παράλληλα, για μία τετραετία και ως Πρόεδρος.

Από το 2015 έχασε μόνο ένα ματς του Αερωπού και αυτό λόγω κηδείας...

Χάρηκε την άνοδο του Αερωπού, την 3η θέση, πορείες τετράδας, συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έζησε 12 '' γεμάτα '' χρόνια στο χάντμπολ...

'' Ολο αυτό το διάστημα δεν πήγα διακοπές ούτε μία χρονιά, γιατί έπρεπε να οργανώσω τα πάντα, να τρέξω για χορηγούς, να ασχοληθώ με τις μεταγραφές, τα δελτία, με την τακτοποίηση των παιδιών που μετακόμιζαν στην Εδεσσα, για τον Αερωπό, αλλά, προσπαθούσα να είμαι, απλώς, χρήσιμος και για αυτό κουβαλούσα ακόμα και τα νερά, για να βοηθήσω την ομάδα '' λέει στο greekhandball.com ο 54χρονος σήμερα Μάκης Ρόμπης, ένας αγνός και αυθεντικός άνθρωπος που αποφάσισε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την παρουσία του στα διοικητικά του Αερωπού... 

'' Είναι κάπως περίεργο....Τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι...Μου λείπει η ομάδα, αλλά, για όλα υπάρχει ένα τέλος...''.

Από το εξοχικό του, στα 800 μέτρα στον Κεδρόνα της Εδεσσας, απέναντι από τον Αγιο Αθανάσιο, απολαμβάνει την υπέροχη θέα και θυμάται ότι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, έκανε εκεί το καθιερωμένο τραπέζι στην ομάδα, στα '' παιδιά  του ''. 

Αγαπά τον Αερωπό, προσπαθεί  να βοηθήσει, είναι κοντά στην ομάδα, αλλά, πλέον όχι στη διοίκηση.

Πως να ξεχάσει όμως ;

Εζησε τα πάντα με τον Αερωπό...

Θυμάται και μας λέει : 

'' Το 2018-19,  ήταν αρχές Αυγούστου, περπατούσα με την σύζυγο μου, πιστή φίλαθλο του Αερωπού, στον πεζόδρομο στην Εδεσσας και είδαμε 5 παιδιά. Ενα από αυτά, μας είπε εμφανώς στεναχωρημένο, μ δάκρυα στα μάτια ότι άκουσε από τον πατέρα του πως συζητείται ότι ο Αερωπός δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα...Του είπα ότι αυτό δεν θα συμβεί...Παίξαμε κανονικά, παρά τις δυσκολίες και στο νικηφόρο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, ο ίδιος πιτσιρικάς ήταν στις κόρνες στο γήπεδο και έδινε το σύνθημα για τα πανηγύρια. Ολη τη σεζόν ήταν και τα 5 παιδιά κοντά μας, αφοσιωμένοι υποστηρικτές του Αερωπού...Τότε, βέβαια, ευτυχώς βρέθηκαν  η Mandynamic και ο Χρήστος Μαρίνος που έσωσαν την ομάδα. Γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε Αερωπός...

Το 2019-2020, με την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, παίξαμε στην Ευρώπη, χάρη στην Mandynamic που κάλυψε όλα τα έξοδα της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας. Το κλίμα είχε αλλάξει και ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος, ώστε μόλις την πρώτη ημέρα διάθεσης των διαρκείας, πούλησα τόσα ώστε συγκέντρωσα 2.500 ευρώ. Δέθηκε, τότε, πολύ η ομάδα με την πόλη και το κοινό της και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι  είχαμε 50-60 άτομα στις πρώτες προπονήσεις και 500-600 σε κάθε αγώνα ενώ με έπαιρναν τηλέφωνο για να δώσουν χορηγία και να στηρίξουν την ομάδα ''.

Πάντως, το πορτοκαλί πουλόβερ που φορούσε για 3 χρόνια, μόνο στα παιχνίδια του Αερωπού, δεν θα το αφήσει....Θα το κρατήσει ως ενθύμιο, για '' παντοτινό γούρι ''. 

Πως ...κατάφερε και έμεινε 12 χρόνια, μάλιστα με επιτυχίες ;

'' Το...μυστικό ήταν η μεγάλη αγάπη που είχα και έχω στην ομάδα, που την αγάπησα όπως τα παιδιά μου...Ούτε προβολή επεδίωξα, ούτε συμφέρον είχα...Ημουν μαζί με παιδιά από τα 14 έως τα 23 τους. Μεγαλώσαμε μαζί...Αυτή η αγάπη οδηγεί στην επιτυχία''. 

Εύχεται να γυρίσει στις εξέδρες ο κόσμος, άλλωστε, επισημαίνει ότι οι αθλητές θέλουν και πρέπει να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. 

Θεωρεί, όπως επισημαίνει στο greekhandball.com , ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαιτησία και ότι θα πρέπει να το προσέξει η νέα ΚΕΔ : 

'' Εμειναν λίγα ισχυρά διαιτητικά δίδυμα. Θα υπάρχει πρόβλημα με τα ματς που θα είναι στην  κόψη του ξυραφιού, ώστε να έλθουν όλα σε πέρας χωρίς δυσκολίες. Καλό θα είναι, ωστόσο, όχι μόνο να υπάρχει αυστηρότητα προς τους διαιτητές, ώστε να ξεχωρίσουμε τα ανθρώπινα λάθη από εκείνα που συνδέονται με σκέψη, για όποιο λόγο, αλλά και να μπούν αυστηρά πρόστιμα ώστε να σταματήσουν οι συνεχείς αποβολές και διαμαρτυρίες παραγόντων προς τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Οι διαιτητές πρέπει να μείνουν απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι ''. 

Στο αγωνιστικό επίπεδο, ο Μάκης Ρόμπης εκτιμά ότι ο ΠΑΟΚ, που πήρε τρείς πρώην παίκτες του Αερωπού ( Μισαηλίδη, Βαφίδη, Μπάρμπα ), ενισχύθηκε και θα πάρει την πρωτιά στον Βορρά, όμως, πιστεύει ότι '' μία ομάδα με αυτή την τεράστια δυναμική δεν αρκεί να είναι τρίτη στο πρωτάθλημα και πρέπει να μπεί ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, κάτι που  θα γίνει εφόσον ενισχυθεί με ποιοτικούς ξένους παίκτες ''. 

Χαρακτηρίζει την Δράμα ως '' αξιόλογη ομάδα με πολύ καλό προπονητή '' ενώ σχολιάζοντας τον Αερωπό υποστηρίζει : '' Εχει ως στήριγμα εδώ και 25 χρόνια, τον γιατρό, τον Θωμά Μουμτσιδέλλη. Ενισχύθηκε με ξένους παίκτες, ως στόχο πρέπει να έχει να μπεί στην τριάδα του Βορρά. Πιστείω ότι θα διεκδικήσει με άνεση την παραμονή του, με πρώτιστο μέλημα την παραμονή στην κατηγορία και να πλασσαρισθεί όσο γίνεται πιο ψηλά, σε μία μεταβατική χρονιά ''.

Για τον Ομιλο του Νότου, έχει την άποψη ότι '' ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα είναι ισχυροί και την τρίτη θέση θα πάρουν Διομήδης ή Δούκας, με τις άλλες ομάδες να δίνουν την δική τους μάχη, χαμηλότερα''.  


No comments