'' Η πιο δύσκολη κλήρωση...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Η πιο δύσκολη κλήρωση...''Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της EHF στην Βιέννη η κλήρωση για την 1η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2023 ( η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί σε Πολωνία και Σουηδία, στη φωτο το γήπεδο της πόλης Γκντασκ της Πολωνίας, που θα φιλοξενήσει αγώνες της διοργάνωσης ). 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, την Τουρκία και το Κόσσοβο στον 1ο όμιλο.

Οι δύο πρώτες ομάδες του γκρουπ θα προκριθούν στην 2η φάση.

Οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν εντός- εκτός (6 αγωνιστικές) ή σε μία έδρα, κατόπιν συμφωνίας των ομάδων τον Νοέμβριο. Εφόσον συμβεί το δεύτερο, το Κόσσοβο βάσει κλήρωσης έχει πρώτο το δικαίωμα να διοργανώσει τον όμιλο. 

«Είναι η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Το Κόσσοβο είχε αξιοσημείωτη παρουσία στα τελευταία προκριματικά του EURO, την Τουρκία δεν καταφέραμε να την προσπεράσουμε στο πρόσφατο παρελθόν που συναντηθήκαμε σε όμιλο, ενώ το Βέλγιο έχει την δική του δυναμική με τον βασικό κορμό των διεθνών να έχουν επιστρέψει πλέον στο πρωτάθλημα της χώρας. Το θετικό στοιχείο είναι πως πρόκειται για ανοιχτό όμιλο, καθώς όλοι μπορούν να κερδίσουν βαθμούς», σχολίασε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας.

No comments