Τον έχασε το μπάσκετ, αλλά, το χάντμπολ κέρδισε τον επίδοξο γιατρό... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τον έχασε το μπάσκετ, αλλά, το χάντμπολ κέρδισε τον επίδοξο γιατρό...


Τον έχασε το μπάσκετ, τον κέρδισε το χάντμπολ, αλλά, με τον μυαλωμένο τρόπο παιχνιδιού του και την διαρκή θέληση του να υπηρετεί τις αξίες του συνόλου και όχι τις ατομικές προτεραιότητες, λογικά, θα διακρινόταν σε κάθε σπορ...

Ο 17χρονος ( 21/5/2004 η ημερομηνία γέννησης του  ) Δημήτρης Παναγιώτου, κατέκτησε τόσο φέτος όσο και πέρσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και παράλληλα, αναδείχθηκε και στις 2 διοργανώσεις ως MVP ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, αν και απέναντι σε αθλητές 2 χρόνια μεγαλύτερους από εκείνον, ψηφίσθηκε ως καλύτερος πλέϊ μέϊκερ, όπως είχε γίνει και στο τουρνουά Dukes.

Ο Δημήτρης εντυπωσιάζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προοδεύοντας σταδιακά, σταθερά, με στοχοπροσήλωση. Αλλά, ούτε μία ημέρα δεν έπαψε να δουλεύει συστηματικά ή να παρακολουθεί χάντμπολ ( ακόμα και στην Πάρο, στις ολιγοήμερες διακοπές του, για χάντμπολ μιλά με την παρέα του...).

Στην ΣΤ΄ Δημοτικού πήγαινε σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και έπαιζε μπάσκετ στον ΑΟ Πεντέλης, στην ομάδα της περιοχής όπου μένει.

Ο συμμαθητής του Μάνος Κολεζάκης, που επίσης προχωρά με βήματα πετυχημένα και προοπτική,  τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το χάντμπολ και όταν ο Δημήτρης πήρε την απόφαση να ανταποκριθεί, του άρεσε το άθλημα  και έμεινε...

Η Γ΄Λυκείου, που θα ξεκινήσει φέτος για τον Δημήτρη Παναγιώτου, έχει χάντμπολ, αλλά, κυρίως διάβασμα.

Θέλει να περάσει στην Οδοντιατρική Σχολή, γενικά τον ελκύουν οι επιστήμες υγείας.

Πως, όμως, έφθασε ήδη εδώ ο πολυσύνθετοςαθλητής που σκοράρει, οργανώνει αλλά παίζει άμυνα το ίδιο καλά ;

'' Με δουλειά και υπομονή και βεβαίως αν δεν με είχαν βοηθήσει τόσο πολύ η ομάδα και ο προπονητής, δεν θα είχα πετύχει τίποτα '' είπε  με αφοπλιστική ωριμότητα στο greekhandball.com ο Παναγιώτου.

Και συμπλήρωσε : '' Δουλεύουμε σκληρά, τίποτα δεν ήλθε τυχαία...Και είμαστε μία παρέα ως ομάδα. Αυτό είναι το καλύτερο από όλα....Ναι, είχαμε απουσίες, η σκέψη μας ήταν στα παιδιά που έλειπαν, αλλά, όταν μπαίναμε στο γήπεδο, μετράγαμε πόσοι είμαστε εκεί και τα δίναμε όλα...Και 7 να είχαμε μείνει, το ίδιο θα γινόταν...''.

Σε ένα ματς έβαλε 10 γκολ, στο επόμενο κανένα.

Παράδοξο για το παιδί που...γυαλίζει το μάτι στη διάρκεια του αγώνα ; Μπα...

''  Κάθε φορά κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα...Και αυτό μου αρέσει κιόλας...Αν χρειάζεται να σκοράρω, ρίχνω το βάρος εκεί...Αν πρέπει να οργανώσω το ματς και να βοηθήσω  τους συμπαίκτες μου,  θα γίνει έτσι...Πάνω από  όλα η ομάδα...''.

Στόχος για τον Δημήτρη, το Πανεπιστήμιο και για το χάντμπολ διακρίσεις με την ανδρική ομάδα του Δούκα.

Ρεαλιστής αλλά και φιλόδοξος, αυτοσαρκάζεται με μοναδικότητα, δείχνοντας ωστόσο ότι είναι φτιαγμένος όντως από μία ιδιαίτερη '' αθλτική πάστα '', αρκεί φυσικά να μείνει με τα ίδια μυαλά...

'' Ποιός παίκτης μου αρέσει ; Επειδή δεν είναι και αυτός...πρώτο μπόϊ, αλλά, έχει στυλ που με καλύπτει και θέλω να έχω και εγώ στο παιχνίδι μου, μου αρέσει ο Σλοβένος Ζάραμπετς που είναι στο Κίελο...Υγεία πάνω από όλα, διάβασμα, χάντμπολ και τύχη...''.

Για το 2023 στο Παγκόσμιο Νέων, ο Δημήτρης Παναγιώτου, εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα είναι από τις ελληνικές ελπίδες. 



No comments