Η ΟΧΕ απειλεί με πρόστιμο 1.000 ευρώ όποιο σωματείο δεν στείλει 4 άτομα για διαιτητές.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΟΧΕ απειλεί με πρόστιμο 1.000 ευρώ όποιο σωματείο δεν στείλει 4 άτομα για διαιτητές....


 

Στις ειδικές προκηρύξεις  της ΟΧΕ, οι οποίες εκδόθηκαν, αναλύεται το σύστημα κάθε πρωταθλήματος, στη βάση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ώστε την περίοδο 2022-2023, να προκύψουν 12 ομάδες στη Handball Premier και 10 ομάδες στην Α1 Γυναικών.

Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, όπως οι διατάξεις για τον ιατρό του αγώνα, τους εκπροσώπους στους πάγκους των ομάδων, τις σχέσεις σωματείων- αθλητών και την υποχρεωτική επιμόρφωση των αθλητών ως διαιτητές.

Κατά την άποψη μας :

Η τακτοποίηση των ατόμων που είναι στους πάγκους είναι σωστή και έπρεπε να είχε γίνει πολύ ενωρίτερα.

Η υποχρεωτική παρουσία ιατρού, δεν αμφισβητείται ως προς την αναγκαιότητα της.

Τα ιδιωτικά συμφωνητικά είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά, ο υποχρεωτικός χαρακτήρας τους θα δημιουργήσει σύγχυση. Αθλητής ή αθλήτρια που όντως παίζει χωρίς χρήματα, τι συμφωνητικό θα υπογράψει ;

Επίσης, ο νέος αθλητικός νόμος δίνει ( '' δύνανται '' αναφέρεται στο άρθρο 42 ) την δυνατότητα συμφωνητικών. Η ΟΧΕ τα καθιστά υποχρεωτικά. Βεβαίως, με την καταβολή ποσοστού 1% υπέρ του ΕΦΚΑ, αυτομάτως αθλητές και αθλήτριες με ιδιωτικά συμφωνητικά, ασφαλίζονται και αυτό είναι εξαιρετικό. Ομως, χρειάζεται σωστή διαχείριση αυτού του μέτρου. 

Τέλος, η ΟΧΕ, όπως και άλλες Ομοσπονδίες, καταφεύγει στην εύκολη λύση της απειλής του προστίμου των 1.000 ευρώ, αν μία ομάδα δεν στείλει 4 μέλη της για επιμόρφωση ως διαιτητές.

Οι ομάδες δεν μπορούν να υποχρεώσουν. Αντί να παίρνουν μπόνους, θα πληρώνουν πρόστιμο ; 

Με το ζόρι διαιτητής δεν γίνεσαι. Η την αγαπάς την διαιτησία ή όχι.

Για τον ιατρό:

«Σε περίπτωση που τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα έχουν Ιατρό ,  ο αγώνας δεν διεξάγεται, και κατακυρώνεται  με σκορ 10-0 υπέρ του αντίπαλου σωματείου και 2 βαθμούς υπέρ του. Για την προσέλευση του Ιατρού δίνεται στα γηπεδούχα σωματεία 20λεπτη καθυστέρηση έναρξης του αγώνα. Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, οι διαιτητές «κλείνουν» το ΦΑ αναγράφοντας όλα τα ανωτέρω σε αυτό»

Για τους πάγκους:

«Στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται όλοι όσοι παρευρίσκονται  στον πάγκο της κάθε ομάδας καθώς επίσης και οι ιδιότητες τους. Το ανώτερο θα επιτρέπονται τέσσερις (εκτός των αθλητών), οι οποίοι θα είναι υποχρεωτικά   1 προπονητής, και οι υπόλοιποι 3 με τις προβλεπόμενες  ιδιότητες (προπονητής, συνοδός, φροντιστής, ιατρός ή φυσικοθεραπευτής ή διερμηνέας η οποία θα πιστοποιείται από την ΟΧΕ (πλην του Ιατρου-φυσικοθεραπευτή) χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Π.χ σωματείο μπορεί να δηλώνει 1 προπονητή και 3 συνοδούς ή 1 προπονητή, 2 συνοδούς και 1 φυσικοθεραπευτή, κ.λ.π  Πέραν των τεσσάρων απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να έχει παρουσία στον πάγκο της ομάδας».

Σχέσεις σωματείων- αθλητών:

«Βάσει της από 21/3/2021 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ο.Χ.Ε. και της υπ.αριθμ. 320497/7.7.2021 έγκρισης του Υφυπουργού Αθλητισμού ισχύουν τα κάτωθι:

Μεταξύ των σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Handball Premier Ανδρών και της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και των εγγεγραμμένων σε αυτά αθλητών-τριών, θα υπογράφεται υποχρεωτικά ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής αθλητικών υπηρεσιών, το οποίο θα κατατίθεται στην ΟΧΕ.

Στους αθλητές –αθλήτριες των ανωτέρω 2 κατηγοριών Πρωταθλημάτων παρέχεται από τα σωματεία του προηγούμενου εδαφίου πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη».

Επιμόρφωση αθλητών ως διαιτητές:

«Από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 τα σωματεία της Handball Premier θα πρέπει να διαθέτουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  τουλάχιστον 4 άτομα (ακόμα και αθλητές εν ενεργεία) προκειμένου να επιμορφώνονται ως Διαιτητές από τους κατά τόπους Συνδέσμους Διαιτησίας. Τα άτομα αυτά, εφόσον εκπαιδευτούν και εξεταστούν επιτυχώς, τότε, θα μπορούν να οριστούν και να διευθύνουν αγώνες (Εθνικών και ηλικιακών κατηγοριών ανάλογα με την αξιολόγησή τους). Οι αθλητές εν ενεργεία θα μπορούν να διευθύνουν ΜΟΝΟ ηλικιακά μη μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα. Η εν λόγω διάταξη αφορά στο ηλικιακό εύρος 18-30 ετών. Σε περίπτωση που σωματείο δεν ανταποκριθεί, θα του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000€».


No comments