Το ελπιδοφόρο μέλλον της ΑΕΚ είναι ΕΔΩ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το ελπιδοφόρο μέλλον της ΑΕΚ είναι ΕΔΩ...


Στην κορυφή ανέβηκε η ΑΕΚ, με το -μοναδικό στην ιστορία των 97 ετών από την ίδρυση του συλλόγου- ρεκόρ του τρεμπλ, που πέτυχε στην τελευταία σεζόν, ωστόσο, δεν παύει να νοιάζεται για την δημιουργία που θα μείνει, επίσης, ως παρακαταθήκη.

Αλλωστε, για αυτό έχει ασχοληθεί συστηματικά με τα ταλαντούχα παιδιά που έχει στο δυναμικό της και έχει επενδύσει σε αυτά, με μεθοδικότητα, υπομονή, εμπιστοσύνη.

Η τετράδα των Κοτσιώνη, Στάθη, Δικαιούλια, Βασιλείου, αθλητών που διέπρεψαν με τις '' μικρές '' Εθνικές ομάδες και έχουν αναδειχθεί καλύτεροι στις θέσεις τους, ακόμα και σε διοργανώσεις όπου ανταγωνίσθηκαν ηλικιακά μεγαλύτερους αντιπάλους ( περίπτωση Δικαιούλια στο περσινό πρωτάθλημα Νέων ), έχει ήδη λάμψει και τα καλύτερα έρχονται.

Ο δρόμος, βεβαίως, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τους 4 νεαρούς της ΑΕΚ.

Αγαθά κόποις κτώνται, αλλά, έχουν δείξει ότι δεν τους λείπει η διάθεση ώστε να αντιπαρέλθουν όχι μόνο δυσκολίες αλλά και κακοτυχίες, όπως αυτές των τραυματισμών που στέρησαν από τους Στάθη- Δικαιούλια την τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων, εκεί όπου ο Βασιλείου κατάφερε να αγωνισθεί, αλλά, για διάστημα μικρότερο του ενός ημιχρόνου, επίσης προερχόμενος από τραυματισμό.

Ο Αλέξης Αλβανός έχει δουλέψει με αυτή την τετράδα από την κατηγορία των Παμπαίδων Α ενώ η συνύπαρξη τους την τελευταία τριετία στην ΑΕΚ ( όπου οι συγκεκριμένοι αθλητές εξελίσσονται από το 2017 ), έχει αποδειχθεί ευεργετική.

Τα παιδιά γίνονται άνδρες. Προοδευτικά. Με υπομονή μα και με περισσότερες ευκαιρίες, εφόσον συνεχίσουν να πείθουν ότι είναι έτοιμοι να τις διεκδικήσουν, να τις πάρουν και να δικαιώσουν την στήριξη.

Κοτσιώνης, Στάθης, Δικαιούλιας ήταν ήδη μέλη της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ και κοντά τους θα βρίσκεται πλέον και ο Βασιλείου.

Το ταλέντο τους δεν αμφισβητείται. Πλέον, καλούνται, σταδιακά να δημιουργήσουν ( και ) οι ίδιοι τις προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα, δείχνοντας χαρακτήρα και δουλεύοντας ακόμα πιο επίπονα, συνετά υπεύθυνα, παραγωγικά, πειθαρχημένα και φιλόδοξα.

Η ΑΕΚ, άλλωστε, ήδη, με πλάνο και όχι συγκυριακά '' έριξε  στα βαθιά '' τους '' πιτσιρικάδες '' της, που ζυμώθηκαν σε άκρως ανταγωνιστικές συνθήκες, έζησαν εμπειρίες και απέκτησαν παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Η πρόοδος τους, μέσα από ένα πλάνο που εξελίσσεται και έχει αρχές αλλά και στόχευση,  δεν είναι εντέλει ένα '' στοίχημα '', αλλά, αποτελεί για τους ίδιους και την ΑΕΚ μία επένδυση, προγραμματισμού και ελπίδων.

Το γήπεδο είναι, πάντα, ο καθρέφτης.

Ωστόσο, προσδοκίες υπάρχουν, η ποιότητα δεν αμφισβητείται, μένει να φανεί στην πράξη ότι είναι κοινή η πεποίθηση ότι οι '' μικροί '' όχι μόνο μεγάλωσαν αλλά και ότι πιστεύουν και οι ίδιοι ότι ήλθε η ώρα να μπούν πιο δυνατά στο παιχνίδι... 

Θυμίζουμε ότι οι Κώστας Κοτσιώνης ( πλέϊ μέϊκερ ) και Μιχάλης-Νεκτάριος Στάθης ( αριστερός ίντερ ) γεννήθηκαν τον Οκτώβριο του 2002, ο Μάριος-Νικόλαος Δικαιούλιας ( πίβοτ )τον Αύγουστο του 2003 και ο Γιάννης Βασιλείου-Τσάφος( δεξιός εξτρέμ ) τον Οκτώβριο του 2003.

Και μαζί τους, στην ίδια μοίρα και προοπτική, είναι και οι επίσης εξαιρετικά ελπιδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι Γιάντσα και Μπαμπατζανίδης, για τους οποίους ο στόχος είναι ο ίδιος, όμως, στη δεδομένη χρονική συγκυρία κρίθηκε ότι θα ήταν προτιμότερο για την  εξέλιξη τους να πάνε σε άλλες ομάδες, στην Α1, με υποσχετική ώστε να κινηθούν, επίσης, παραγωγικά με γνώμονα την πρόοδο τους.

 


No comments