Πάμε Ελλάδα ! Ξεκινούν τα κορίτσια στο δρόμο για το EURO 2022 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πάμε Ελλάδα ! Ξεκινούν τα κορίτσια στο δρόμο για το EURO 2022

 

Αρχίζει την Παρασκευή 4 Ιουνίου στο Φιλίππειο της Βέροιας ο 2ος όμιλος της 1ης προκριματικής φάσης του ΕURO 2022 Γυναικών όπου συμμετέχουν Ελλάδα, Ιταλία, Βοσνία και Λετονία.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί μόνο ένα παιχνίδι, αυτό της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Βοσνία στις 18:00 ( ERTFLIX ), αφού η αναμέτρηση Λετονία- Ιταλία ματαιώθηκε με απόφαση της EHF, έπειτα την αδυναμία της Λετονίας να φτάσει εγκαίρως στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Η Ιταλία κέρδισε άνευ αγώνα τους δύο πόντους με σκορ 10-0, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί κανονικά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην αναμέτρηση κόντρα στη Βοσνία θέλει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση που είναι και ο στόχος σε αυτή την προκριματική φάση.

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή της αριστερόχειρας ίντερ Κατερίνας Μανιά που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Παναγιώτη Μεσσήνη βρίσκονται οι παρακάτω 19 αθλήτριες, ενώ η 16άδα της ομάδας θα γίνει γνωστή το πρωί (10:00) στην τεχνική σύσκεψη. 

Τσάκαλου (Ποντράφκα- Κροατία), Ζυγούρα (Γκραν Κανάρια- Ισπανία), Μ. Κεπεσίδου (Σταρτ Ελμπλαγκ- Πολωνία), Παναγιωτίδου, Γκάτζιου, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ), Στουγιαννίδου, Αργυροπούλου, Ν. Κεπεσίδου, Μακρή, Μανιά, Ζηνωνίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Κωστοπούλου, Ζενέλι, Βασιλειάδου (Βέροια 2017), Ανδρίτσου, Μάστακα (Αναγέννηση Άρτας)

Δηλώσεις

Παναγιώτης Μεσσήνης (προπονητής): "Η ομάδα έχε έχει δουλέψει καλά, είμαστε πλήρεις με κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών. Οι αντίπαλοι είναι ερωτηματικό, ιδιαίτερα η Βοσνία. Έχει αθλήτριες που παίζουν στο εξωτερικό και τις έχουμε μελετήσει, αλλά δεν βρήκαμε κανένα παιχνίδι τους να δούμε σαν ομάδα γιατί δεν έχουν αγώνες τα τελευταία 13 χρόνια. Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες και θέλουν παραπάνω προσοχή. Η Λετονία είναι και αυτή ερωτηματικό, θα είναι ίσως η υποδεέστερη ομάδα του ομίλου, επίσης ξεκινάει με ένα ντεζαβαντάζ χάνοντας στα χαρτιά το πρώτο ματς, ενώ θα φτάσει πολύ αργά, λίγο πριν το μεταξύ μας παιχνίδι. Απο κει και πέρα αν καταφέρουμε να περάσουμε τα εμπόδια Βοσνίας και Λετονίας, σαφέστατα θα παίξουμε την πρόκριση με Ιταλία. Είναι μια ομάδα που την γνωρίζουμε πολύ καλά, την έχουμε δει πολλές φορές, την έχουμε παίξει και την έχουμε κερδίσει πριν δύο χρόνια στα προκριματικά του παγκοσμίου. Είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτά τα προκριματικά". 

Λαμπρίνα Τσάκαλου (διεθνής αριστερή ίντερ): "Ξεκινάμε το πρώτο ματς αύριο με την Βοσνία, είμαι πολύ αισιόδοξη, παρότι ενσωματώθηκα με την ομάδα πριν λίγες ημέρες λόγω υποχρεώσεων με τον σύλλογο μου στην Κροατία. Έχω παρατηρήσει μεγάλη βελτίωση τόσο αυτές τις ημέρες που βρίσκομαι με την ομάδα, όσο και στους τελευταίους αγώνες που δεν κατάφερα να συμμετέχω λόγω τραυματισμού".

Αγνή Ζυγούρα (διεθνής πλέι μέικερ): "Βρισκόμαστε στη φιλόξενη Βέροια. Είμαστε έτοιμες για τα τρία αυτά παιχνίδια, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, όλη η ομάδα έχει δουλέψει καλά τις προηγούμενες ημέρες. Εύχομαι αυτό που δεν καταφέραμε στα Σκόπια τον Μάρτιο στα προκριματικά του παγκοσμίου, να το καταφέρουμε σε αυτή την διοργάνωση και να κάνουμε το επόμενη βήμα σαν Εθνική ομάδα".

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 4 Ιουνίου

18:00 Ελλάδα- Βοσνία (ERTFLIX)

Σάββατο 5 Ιουνίου

16:00 Βοσνία- Ιταλία (OXE TV)

18:00 Λετονία- Ελλάδα(ERTFLIX)

Κυριακή 6 Ιουνίου

13:00 Βοσνία- Λετονία (OXE TV)

15:00 Ελλάδα- Ιταλία (ERTFLIX)


No comments