Η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού χάντμπολ στην Αθήνα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού χάντμπολ στην Αθήνα




Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό χάντμπολ, η οποία μάλιστα αποτελεί καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια περαιτέρω αναγνώρισης, ισχυροποίησης και εξωστρέφειας του.

Οι κορυφές του ευρωπαϊκού χάντμπολ, η αφρόκρεμα του αθλήματος, θα βρεθεί στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου για την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του Forum Club Handball, στο οποίο εντάσσονται οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σ.Ζ., το Κίελο, η Βέζπρεμ και συνολικά πάνω από 100 ομάδες.

Το Δ.Σ. του Forum Club Handball δέχθηκε την πρόταση που έγινε από το μέλος του και Αθλητικό Διευθυντή της ΑΕΚ Στάθη Παπαχαρτοφύλη, ο οποίος πιστώνεται αυτή την σημαντικότατη εξέλιξη, που θα φέρει στην Αθήνα, ανάμεσα σε άλλους, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χασάν Μουσταφά και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μίχαελ Βίντερερ.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εκτός Γερμανίας η Γενική Συνέλευση αυτού του πολύ δυνατού φορέα του χάντμπολ (είναι αντίστοιχος με την ECA του ποδοσφαίρου και της Euroleague στο μπάσκετ, όπου μετέχουν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι) ενώ η φιλοξενία της στην Αθήνα ( σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα ), θα έχει τη στήριξη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θα παρευρεθεί και για χαιρετισμό.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ και μέλος του ΔΣ στο Forum Club Handball, Στάθης Παπαχαρτοφύλης, δήλωσε:

"Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, θα έλεγα και υπερήφανος, για το επίτευγμα της φιλοξενίας μιας κορυφαίας εκδήλωσης του χάντμπολ στην Ελλάδα μας. Οι σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αθλήματος, σε διοικητικό επίπεδο, θα είναι στη χώρα μας σε λίγες ημέρες και αυτό είναι όχι μόνο τιμητικό αλλά και σπουδαίο. Το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση θα γίνει στην Ελλάδα μετά από αποδοχή δικής μου πρότασης, με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς, θεωρώ ότι φέρνει το ελληνικό χάντμπολ, συνολικά, στο επίκεντρο των εξελίξεων ενώ η συγκυρία είναι ιδιαίτερα θετική καθώς προηγήθηκε η σπουδαία κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από την ΑΕΚ που δείχνει την δυναμική του χάντμπολ στη χώρα μας, παρά τα προβλήματα της πανδημίας. Μόνο όφελος, πολύπλευρο μάλιστα, θα έχει από αυτή την εκδήλωση και η χώρα μας και το ελληνικό χάντμπολ που μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στον ευρωπαϊκό χάρτη".

Το Forum Club Handball (FCH) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και αντιπροσωπεύει τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, έχοντας την έδρα του στην Κολονία. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συλλόγων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, την Παγκόσμια Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και αλλού.

Μέλη του είναι οι κορυφαίες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, του European Handball League, του EHF European Cup και όλες οι ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους.

Η Γενική Συνέλευση εκτός του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα εκλέξει αντιπροσώπους για την Εκτελεστική επιτροπή EHF (EC), τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Χάντμπολ EHF (PHB), την επιτροπή Διοργανώσεων (CC), μέλη στην επιτροπή χάντμπολ ανδρών της EHF Μarketing (MHB) και στο EHF Marketing Advisory Board που λειτουργεί ως ανεξάρτητος βραχίονας, ενώ οριζει και τον 2ο Managing Director της EHF Marketing που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικα και εμπορικά θέματα των διοργανώσεων της EHF.


No comments