Η ΑΕΚ έτοιμη για την ευρωπαϊκή πρόκληση ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ έτοιμη για την ευρωπαϊκή πρόκληση !

 


Στο κυνήγι του δεύτερου τροπαίου της χρονιάς και πρώτου ευρωπαϊκού στην ιστορία της, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στις 19.00 την σουηδική Ισταντς στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα, στον πρώτο τελικό του EHF European Cup ( απευθείας μετάδοση από το COSMOTE 9 HD ).

Μπορεί στο γήπεδο να μην επιτρέπεται η είσοδος φιλάθλων, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για φίλους της ΑΕΚ να στηρίξουν ως  8ος παίκτης την ομάδα τους με το e-ticket στηρίζοντας την προσπάθεια της Ενωσης.'' Κάνε κλικ ΕΔΩ και στήριξε την ΑΕΚ! '' είναι το μήνυμα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στη σχετική ανάρτηση της στο www.aek.gr.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ο μόνος Ελληνας προπονητής που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ ( με τον Διομήδη Αργους ), θα έχει στην 16άδα του πρώτου τελικού, τους : 

Μπάουερ, Κοσάνοβιτς, Νούϊτς, Αραμπατζή, Τζηρά, Κεδέρη, Αραπακόπουλο, Παπαδιονυσίου, Χίκερουντ, Νικολαϊδη, Πέντερσεν, Καλόμοιρο, Μπουνέτα, Λέμος, Μυλωνά, Δομπρή.

Με βάση την επίσημη στατιστική, ο σημερινός ευρωπαϊκός τελικός θα είναι ο 53ος ευρωπαϊκός αγώνας για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ σε 52 αγώνες μετρά 26 νίκες, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 50%, 4 ισοπαλίες και 22 ήττες. Όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες, σε 28 παιχνίδια ως γηπεδούχος, η “Ένωση” έχει κατακτήσει τη νίκη 20 φορές, ενώ έχει 1 ισοπαλία και μόλις 5 ήττες. Τέλος, στα γκολ, η ΑΕΚ έχει σημειώσει στην Ευρώπη 1457 τέρματα (865 εντός έδρας) και έχει δεχθεί 1360 (696 εντός έδρας).

No comments