Η «χρυσή» επέτειος του Δημήτρη Δημητρούλια, που φιλοδοξεί να επαναλάβει με την ΑΕΚ ό,τι πέτυχε με τον Διομήδη Άργους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η «χρυσή» επέτειος του Δημήτρη Δημητρούλια, που φιλοδοξεί να επαναλάβει με την ΑΕΚ ό,τι πέτυχε με τον Διομήδη Άργους

Σαν σήμερα (28/05), το 2012, ο Διομήδης Άργους έγραψε ιστορία κατακτώντας το Τσάλεντζ Καπ (νυν EHF European Cup), κόντρα στην ελβετική Βάκερ Τουν και έγινε έτσι η πρώτη και μοναδική προς το παρόν ελληνική ομάδα χάντμπολ, που έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Τα... παιχνίδια της μοίρας φέρνουν την ΑΕΚ να ετοιμάζεται για τον αποψινό (19:00) πρώτο ευρωπαϊκό τελικό του EHF European Cup, που θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα. Κοινός παρανομαστής μεταξύ Διομήδη και ΑΕΚ ο προπονητής, Δημήτρης Δημητρούλιας, που κατέκτησε, ως τεχνικός, την κορυφή με τους «Λύκους» και φιλοδοξεί να πράξει το ίδιο και με την Ένωση 9 χρόνια μετά. 


Ακολουθεί η ανάρτηση του Διομήδη στο Facebook:


«28 Μαΐου 2012. Το επιστέγασμα μιας ξέφρενης πορείας!

Ημέρα μνήμης και περηφάνειας, χαραγμένη για τα καλά στο μυαλό όσων έζησαν τη μαγική Ευρωπαϊκή πορεία του 2012. Κόντρα σε προγνωστικά, φαβορί και συγκρίσεις μπάτζετ μια ομάδα Λύκων, γεμάτη ταλέντο, πάθος και αγωνιστικό θράσος έφτασε στο ψηλότερο σκαλί που έχει φτάσει ποτέ Ελληνική ομάδα στο άθλημα μας. Ταυτόχρονα γινόταν η πρώτη, και μοναδική μέχρι και σήμερα, Ελληνική επαρχιακή ομάδα με Ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα. Ημέρα που όλη η χαντμπολική Ευρώπη έβλεπε την Ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα από τα κατορθώματα των Λύκων. O θρίαμβος του Διομήδη ανέτρεπε κάθε έννοια λογικής που υπάρχει στον αθλητισμό, (ερασιτεχνικό σωματείο, απουσία γηπέδου μιας και το εδώ κλειστό δεν πληρούσε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, περιορισμένο μπάτζετ και ρόστερ, έλλειψη εμπειριών σε τέτοιο επίπεδο) και αυτό προκαλούσε το σεβασμό και το θαυμασμό όλων.

9 χρόνια μετά η μοίρα κάνει τα δικά της παιχνίδια και φέρνει μια ακόμα Ελληνική ομάδα την ίδια ημέρα να αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό τελικό και να ετοιμάζεται να βάλει τις βάσεις για μια δεύτερη επιτυχία. Κοινός παρονομαστής ο πρωτεργάτης τότε και τώρα Δημήτρης Δημητρούλιας. Η ομάδα της ΑΕΚ, υπό την καθοδήγηση του, είναι πολύ κοντά στο να καταστήσει την 30η Μαΐου δική της ημέρα μνήμης και περηφάνειας! 

Στο δύσκολο δρόμο που έχετε μπροστά σας αυτό το τριήμερο, με τους δύο τελικούς για το EHF European Cup, έχετε τις ολόθερμες ευχές όλων μας και τη θετική μας σκέψη!

Καλή Επιτυχία AEK!

Καλή Επιτυχία Δημήτρη Δημητρούλια!».

No comments