'' Διψάμε για τον πρώτο τίτλο μας από το 1992 '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Διψάμε για τον πρώτο τίτλο μας από το 1992 ''


Η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για τον πρώτο τελικό με την σουηδική Ιστάντς, στις 15 Μαϊου στο κυρίως κλειστό του ΟΑΚΑ ( όπου θα αγωνισθεί ξανά, μετά τον νικηφόρο δεύτερο τελικό με την Ποτάϊσα Τούρντα το 2019, όπου ωστόσο το τρόπαιο πήγε στους Ρουμάνους λόγω της υπεροχής τους στη συνολική διαφορά τερμάτων στα δύο ματς ), αλλά και ο Οσκαρ Καρλέν, αγαπά τον Μάϊο και ελπίζει ότι θα του δώσει κάτι παραπάνω από έναν επιπλέον χρόνο ζωής ( κλείνει τα 33 στις 11 Μαϊου ).

Ο προπονητής της Ιστάντς εμπιστεύθηκε το greekhandball.com για τις δηλώσεις του αναφορικά με την διπλή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο EHF European Cup, όπου η Ιστάντς φιλοδοξεί να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία της. 

O Kαρλέν αγωνίσθηκε από το 2004 έως το 2017, αλλά, αναγκάσθηκε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση και το 2017 ανέλαβε καθήκοντα βοηθού προπονητή στην ομάδα της καρδιάς του, από όπου άλλωστε πρωτοξεκίνησε να παίζει χάντμπολ, στην Ιστάντς.

Και από το καλοκαίρι του 2020 είναι ο πρώτος προπονητής της αντιπάλου της ΑΕΚ.

'' Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μου παίζει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και είμαι πολύ υπερήφανος γιατί ως προπονητής είμαι μέρος αυτής της επιτυχίας '' είπε στο greekhandball.com o Kαρλέν και πρόσθεσε : '' Το κίνητρο του τελικού είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς, γνωρίσαμε την απογοήτευση του αποκλεισμού από τα προημιτελικά του πρωταθλήματος Σουηδίας και φιλοδοξούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εχω αρχίσει να παρακολουθώ βίντεο της ΑΕΚ και βλέπω την πορεία της έως τον τελικό. Είναι μία δυνατή ομάδα, με καλούς εξτρέμ και πλήρη ομάδα, με πολλές λύσεις ''.

Τι θα σημαίνει τυχόν κατάκτηση του τροπαίου για την Ιστάντς ; 

'' Θα είναι ο πρώτος τίτλος μας από το 1992 και φυσικά μία τεράστια επιτυχία. Εχουμε μία ισχυρή ομάδα, με λίγα αδύνατα σημεία. Επίσης, διαθέτουμε αρκετούς διαφορετικούς τύπους παικτών και αυτό μπορώ να υποθέσω ότι κάνει δύσκολη την προσπάθεια μιας ομάδας να μας αντιμετωπίσει. Μου αρέσει επίσης και η ηλικιακή δομή της ομάδας μου, με ένα κράμα  από νέους και πεινασμένους για διάκριση παίκτες και από περισσότερο έμπειρους. Η πόλη μας ζεί για το χάντμπολ και αυτό είναι όμορφο. Ολοι στην πόλη γνωρίζουν πότε παίζουμε και σου μιλούν είτε κερδίσεις, είτε χάσεις. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται και αυτή είναι και η ουσία του αθλητισμού, αποτέλεσμα και συναισθήματα ''. 


No comments