Σήκωσέ το ΑΕΚάρα! «Έσπασαν» καρδιές στο Βελένιε, αλλά ο κιτρινόμαυρος... σίφουνας προκρίθηκε στους τελικούς του EHF European Cup! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σήκωσέ το ΑΕΚάρα! «Έσπασαν» καρδιές στο Βελένιε, αλλά ο κιτρινόμαυρος... σίφουνας προκρίθηκε στους τελικούς του EHF European Cup!

«Έσπασαν» καρδιές στο δεύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο την Γκορένιε Βελένιε, στην Σλοβενία, όμως η Ένωση κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούταν, το «εισιτήριο» για μία θέση στους τελικούς του EHF European Cup, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά από την σεζόν 2017-18. Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη, 31-31 και η ελληνική ομάδα, χάρη και στην νίκη της στην Αθήνα με 31-29 προκρίθηκε και θα διεκδικήσει την κατάκτηση του τροπαίου, του πρώτου της ευρωπαϊκού, στις 15 και στις 22 Μαΐου, απέναντι στην σουηδική Ίσταντς.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά στην ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση παρουσιάστηκε αποπροσανατολισμένη, ενδεχομένως εξαιτίας της αυξημένης πίεσης και του εύλογου άγχους, που ωστόσο δεν ήταν παραγωγικό, ήταν ασύνδετη, ανασταλτικά δεν ήταν συμπαγής και επιθετικά απουσίαζαν η αποτελεσματικότητα, αλλά και το «καθαρό μυαλό». Τα χαμηλά ποσοστά της ομάδας του Δημήτρη Δημητρούλια στο πρώτο μισάωρο, στο οποίο η πρώτη απόκρουση του τερματοφύλακα, Μπάουερ (νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί ο Κοσάνοβιτς, ο οποίος δεν είχε καμία επέμβαση στο ενεργητικό του), έγινε στο 23ο λεπτό, μαρτυρούσαν πως η ΑΕΚ, που δεχόταν εύκολα τέρματα, ήταν απαραίτητο να βελτιώσει την απόδοσή της. Η Γκορένιε είχε 83% ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση, αφού στις 23 προσπάθειές της, στο πρώτο μισάωρο, πέτυχε 19 γκολ, ενώ η Ένωση σε 18 σουτ σημείωσε 13 τέρματα (76%).  

Όλα κυλούσαν ιδανικά για τους Σλοβένους. Στην επανάληψη, το νεανικό και ενθουσιώδες σύνολο της Γκορένιε συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του σκορ και στο 46ο λεπτό προηγούνταν με 7 τέρματα διαφορά (27-20). Το τάιμ άουτ που ζήτησε η Ένωση σ' εκείνο ακριβώς το σημείο άλλαξε τα πάντα στο παιχνίδι. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Δημητρούλιας, πήρε ρίσκα, που τελικά τού... βγήκαν, και με αποφασιστικότητα, καθώς τα περιθώρια είχαν στενέψει ασφυκτικά, έδωσε οδηγίες στους παίκτες του, οι οποίες ήταν κομβικές για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ πόνταρε... all in και η ανατροπή είχε μόλις ξεκινήσει. Μέσα σε 6 λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει σε 27-26. Η Γκορένιε έμοιαζε να τα έχει... χαμένα, η κόπωση των αθλητών της, που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την αντεπίθεση και την αποφασιστικότητα της Ένωσης, ήταν εμφανής και η αθηναϊκή ομάδα, η οποία «χτυπούσε» στους αιφνιδιασμούς, είχε ξανά την τύχη στα χέρια της. 

Η ΑΕΚ «ξύπνησε» μετά από το 46ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της Γκορένιε, που είχε καταβάλλει τεράστια προσπάθεια στο πρώτο μέρος, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο 15λεπτο της επανάληψης και έφερε το ματς στα μέτρα της παίζοντας από ένα σημείο και μετά όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την νίκη. Ο Τζηράς, ο οποίος συνέβαλε δραστικά, όπως και ο Λέμος, που πέτυχε τα περισσότερα γκολ για την ΑΕΚ (8), σημείωσε το 29-30 και αφού η Ένωση ξεπέρασε τα 29 τέρματα θα μπορούσε να προκριθεί ακόμα και εάν ηττούνταν με 2 γκολ (π.χ. 32-30). Παρ' όλα αυτά, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (31-31) και η Ένωση είναι έτοιμη για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της... Την κατάκτηση του ευρωπαϊκού!     


ΓΚΟΡΕΝΙΕ ΒΕΛΕΝΙΕ - ΑΕΚ 31-31

Τα πεντάλεπτα: 3-0, 5-2, 10-4, 14-7, 16-9, 19-13 (ημίχρονο), 22-14, 25-17, 26-20, 27-23, 28-28, 31-31

ΓΚΟΡΕΝΙΕ ΒΕΛΕΝΙΕ: Χάσελιτς 2, Τάινικ 9, Πάιτ, Πάνιταρ, Σταρτς, Μίκλαβτσιτς 4, Ντρόμπεζ, Κομάρ, Βέρντινεκ 6, Γκρμσέκ 3, Tαλέτοβιτς, Σλάτινεκ-Γιόβισιτς, Πρέντοβιτς, Κάβτσιτς Μ. 3, Κάβτσιτς Α. 4, Ράβνικαρ

ΑΕΚ: Mπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 5, Δομπρής 2, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 2, Φλορίδο 2, Πέντερσεν 4, Λέμος 8, Παπαδιονυσίου, Αραπακόπουλος, Νούιτς, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 3

Διαιτητές: Γιόβιτς - Αρναούτοβιτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 2/3-3/4

No comments