Επιστολή του ΠΣΑΧ για επανεκκίνηση, για αρχή, των προπονήσεων και στις υπόλοιπες κατηγορίες, καθώς και στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή του ΠΣΑΧ για επανεκκίνηση, για αρχή, των προπονήσεων και στις υπόλοιπες κατηγορίες, καθώς και στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα

Έγγραφο προς κάθε αρμόδιο φορέα απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης (ΠΣΑΧ), με στόχο την επανεκκίνηση, για αρχή, των προπονήσεων και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Α2 Ανδρών, Β' Εθνική Ανδρών και Α2 Γυναικών), καθώς και στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΑΧ:


«Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,


Μετά από έξι ολόκληρους μήνες εγκλεισμού, απραξίας, αποχής και στέρησης των οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων με όλες τις επακόλουθες σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης έφτασε ο καιρός να τεθεί επί τάπητος και να εφαρμοστεί άμεσα η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων και  για τις υπόλοιπες κατηγορίες (Α2 Ανδρών, Β Ανδρών και Α2 Γυναικών), καθώς και  για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. 

Τα self-test ίσως αποτελέσουν ένα σοβαρό έρεισμα προς την κατεύθυνση αυτή καθώς αποτελούν αξιόπιστο παράγοντα ανίχνευσης θετικότητας στον ιό και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως τα σχολεία. Δεδομένης και της τετράμηνης εμπειρίας από την επανέναρξη των πρώτων κατηγοριών του αθλήματος, φαίνεται πως το άθλημά μας δεν αποτελεί σοβαρή πηγή κρουσμάτων και επομένως θεωρούμε ότι δεν έχει συμβάλλει και στη διασπορά του κορωναϊού, καθώς σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την επανέναρξη (01/01/2021) εντοπίστηκαν ελάχιστα κρούσματα, αφού τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται κατά γράμμα από τις ομάδες. Είναι καιρός και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες να επιστρέψουν στα γήπεδα, διότι χωρίς τις χαμηλότερες κατηγορίες είναι αδύνατη και η επιβίωση των πρώτων κατηγοριών, αφού οι τελευταίες διαμορφώνονται από τις πρώτες τόσο στην έναρξη όσο και στην λήξη τους. 

Επίσης ήρθε οι ώρα και οι μικροί αθλητές και αθλήτριες να επιστρέψουν στους φυσικούς τους χώρους εκτόνωσης, καθώς σε αυτούς τους 6 μήνες καμία "τηλεπροπόνηση" δεν αποδείχτηκε ικανή να αντικαταστήσει τις δια ζώσης προπονήσεις, δηλαδή τις πραγματικά υφιστάμενες προπονήσεις. Αντιθέτως μάλιστα και σε μεγαλύτερο βαθμό από την τηλεκπαίδευση στα σχολεία η αποστασιοποίηση έφθειρε τα παιδιά, κυρίως ψυχολογικά που κύριο μέλημά τους τώρα και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αποτελεί η επιστροφή σε κάποιο γήπεδο με τους φίλους και τις φίλες τους. Άλλωστε είναι αναγκαία και η ολοκλήρωση των ηλικιακών πρωταθλημάτων, που αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας για τους συλλόγους και αποτελούν παράλληλα το μέλλον ως προς τη στελέχωση του αθλήματος. 

Ολόκληρες γενιές αθλητών βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού, γεγονός που διαφαίνεται να έχει ολέθριες συνέπειες στον αθλητισμό της χώρας. Ο αθλητισμός χαρίζει υγεία και ζωή. Επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα απέναντι στην υγειονομική αυτή κρίση και να αποτελέσει εφαλτήριο στη βελτίωση των ψυχικών και σωματικών αναγκών μικρών και μεγάλων.


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Χ.».

No comments