Οι 10 πρώτοι σκόρερς της Handball Premier - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι 10 πρώτοι σκόρερς της Handball Premier


Παντελής Κωστακίδης


Το greekhandball.com κατέγραψε και παρουσιάζει αποκλειστικά τους 10 πρώτους σκόρερς του Πρωταθλήματος της Handball Premier. 

Πρώτος στον σχετικό πίνακα παραμένει ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας, Παντελής Κωστακίδης (79 τέρματα). Η ομάδα της Ημαθίας, ωστόσο, έχει ένα παιχνίδι περισσότερο σε σχέση με την Σαλαμίνα, ο αθλητής της οποίας και δεύτερος του πίνακα, Χριστόφορος Μπακαούκας, έχει πετύχει έξι γκολ λιγότερα.

Τέσσερις ομάδες (AEK, Σαλαμίνα, Άρης Νίκαιας, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας) από τον 1ο όμιλο του Πρωταθλήματος και τέσσερις ομάδες από τον 2ο όμιλο (Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Ζαφειράκης Νάουσας, Δράμα) έχουν εκπρόσωπο στην 10άδα των σκόρερς. Από δύο εκπροσώπους έχουν οι ΑΕΚ, Φίλιππος Βέροιας. 

Εκπρόσωπο δεν έχουν οι Διομήδης Άργους, Δούκας, Ολυμπιακός (σ.σ. αποσύρθηκε από το Πρωτάθλημα), ΠΑΟΚ, Πυλαία και Φαίακας Κέρκυρας.


ΣΚΟΡΕΡΣ - ΤΕΡΜΑΤΑ - ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ


1. Παντελής Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας) - 91 - 11

2. Χριστόφορος Μπακαούκας (Σαλαμίνα) - 85 - 10

3. Φώτης Μισαηλίδης (Αερωπός Έδεσσας) - 71 - 11

4. Δημήτρης Τζηράς (ΑΕΚ) - 70 - 11

5. Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Ζαφειράκης Νάουσας) - 67 - 11

6. Σωτήρης Αϊβαλιώτης (Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας) - 49 - 11

7. Χρήστος Κεδέρης (ΑΕΚ) - 47 - 11 *

8.  Αδάμ Παπαδόπουλος (Δράμα) - 47 - 11 * 

9. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (Φίλιππος Βέροιας) - 47 - 11 *

10. Δημήτρης Μελετάκος (Άρης Νίκαιας) - 46 - 11 **


*Ξεκινώντας από την 9η θέση, την οποία έχει καταλάβει ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (Φίλιππος Βέροιας), θα πρέπει να τονιστεί ότι ο αθλητής έχει πετύχει 47 γκολ σε 11 αναμετρήσεις, αλλά δεν έχει αγωνιστεί σε 1 ματς, καθώς η ομάδα του είχε ρεπό στην 5η στροφή του Πρωταθλήματος. Από την άλλη, οι Χρήστος Κεδέρης (ΑΕΚ), Αδάμ Παπαδόπουλος (Δράμα), με επίσης 47 γκολ σε 11 αναμετρήσεις, δεν έχουν αγωνιστεί σε 2 ματς, άρα προηγούνται του Τριανταφυλλίδη. 

Ωστόσο, η δική τους κατάταξη (7η θέση ο Κεδέρης και 8η θέση ο Παπαδόπουλος) προέκυψε από το greekhandball.com με βάση την αλφαβητική σειρά του επιθέτου τους. Και αυτό καθώς ο Κεδέρης ήταν εκτός αποστολής στο ματς της 1ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό και στην 7η αγωνιστική η Ένωση είχε ρεπό. Από την άλλη, ο Παπαδόπουλος δεν αγωνίστηκε στην 6η αγωνιστική, αφού η Δράμα είχε ρεπό και έμεινε εκτός 16άδας στην 8η στροφή του Πρωταθλήματος, ώστε να προστατευθεί, λόγω τραυματισμού. Άρα, στους Κεδέρη, Παπαδόπουλο παρατηρούνται ακριβώς τα ίδια στοιχεία και έτσι η περίπτωσή τους θεωρήθηκε δίκαιο να κριθεί με βάση την αλφαβητική σειρά του επιθέτου τους.

 

**Στην 11η θέση, με 46 τέρματα σε 11 αγωνιστικές, όσα ακριβώς και ο Δημήτρης Μελετάκος, βρίσκεται Απόστολος Παλάσκας (ΠΑΟΚ). Ωστόσο, ο αθλητής του Άρη Νίκαιας δεν έχει αγωνιστεί σε 3 αναμετρήσεις, καθώς η ομάδα του έχει ήδη καλύψει στο πρόγραμμά της τα 2 ρεπό και έχει κερδίσει το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στα... χαρτιά, αφού οι Πειραιώτες αποσύρθηκαν από το Πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Παλάσκας δεν έχει αγωνιστεί μόνο στην 7η στροφή, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ρεπό (έχει ξανά στην 14η αγωνιστική). Επομένως, ο Δημήτρης Μελετάκος προηγείται στην ισοβαθμία. 

No comments