Η κρίσιμη ημερομηνία για το άνοιγμα των Ακαδημιών... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η κρίσιμη ημερομηνία για το άνοιγμα των Ακαδημιών...

 


Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, είναι φανερό ότι ενοχοποιεί τον αθλητισμό για την διάδοση του κορωνοϊού και παιδιά-ομάδες, πληρώνουν το κόστος της αδράνειας της Πολιτείας και της κακής συνεννόησης-άγνοιας εκπροσώπων της ( θα μείνει στην ιστορία η γκάφα που έγινε με τον αποκλεισμό του βόλεϊ Γυναικών, επειδή, από μπέρδεμα θεωρήθηκε ότι ο Φοίνικας Σύρου είναι γυναικεία ομάδα...).

Επειδή, πάντως, ο κόμπος κυριολεκτικά έφθασε στο χτένι ( τις συνέπειες θα τις δούμε μετά από 2 χρόνια, όταν θα έχει σπάσει η αλυσίδα της εξέλιξης με μία χαμένη φουρνιά, που θα κληθεί να παίξει π.χ. σε επίπεδο Νεανίδων, δίχως να έχει αγωνισθεί στις Παγκορασίδες...), φαίνεται ότι εντέλει η ΓΓΑ κάνει μία συντονισμένη προσπάθεια, με επιστημονικά ευρήματα για τον αθλητισμό και έρευνα για το τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναφορικά ειδικά με την προπόνηση των παιδιών των Ακαδημιών.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει το greekhandball.com , είναι πλέον πιθανό να ανοίξουν οι Ακαδημίες από το Σάββατο 15 Μαϊου, προοδευτικά, με ατομικές προπονήσεις 6 έως 8 ατόμων, με συγκεκριμένες λίστες και με έμφαση στον έλεγχο των μέτρων, καθώς, είναι αλήθεια ότι ορισμένοι ζημιώνουν το σύνολο με την ανευθυνότητα και την κουτοπονηριά τους.

Η πλήρης επιστροφή των Ακαδημιών στις προπονήσεις, δεν θα είναι εύκολη και δεν πρόκειται να συντελεσθεί πριν από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου ενώ τα αθλήματα θα κατηγοριοποιηθούν και ενδεχομένως να προηγηθεί η άθληση σε ανοιχτούς χώρους και μετά να γίνει η επιστροφή στα κλειστά γήπεδα.

Η επιστροφή της κουβέντας για τα σελφ τεστ, θα βοηθήσει, καθώς, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και δεύτερες σκέψεις, παρά την αρχική απόρριψη τους, καθώς, ορθά ειπώθηκε ότι έτσι απορρίπτονται συνολικά ως λύση, εφόσον '' αν δεν κάνουν για τα σπορ, δεν κάνουν και για το σχολείο και κανείς δεν θα μπορεί να πεί τίποτα σε τυχόν αρνητές ''.

Σα να αχνοφαίνεται, πάντως, φως στον ορίζοντα...

Αν και η ζημιά που έχει γίνει είναι ανυπολόγιστη, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποιόν βαθμό θα φθάσουν οι απώλειες από τα παιδιά που ήταν στο δυναμικό των Ακαδημιών όταν μπήκε το λουκέτο στον ...επονείδιστο αθλητισμό και πόσα παιδιά θα στραφούν σε άλλες δραστηριότητες, τώρα που έχουν...βεβαιωθεί όλοι ότι κινδυνεύεις από τα σπορ στις ομάδες, αλλά, όχι στο σχολείο, στην πλατεία και στον δρόμο...

Αλλά, όταν έχει περάσει στη νοοτροπία των κρατούντων ότι όπου Ακαδημία ίσον συνδρομή ίσον κονόμα, είναι φυσικό να συμβαίνουν όλα αυτά...

Γιατί, τώρα πληρώνουμε την συνολική περιθωριοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπου βέβαια οι ίδιοι οι ρομαντικοί-γραφικοί ανέχθηκαν τους επιτήδειους να λένε ότι είναι και αυτοί παράγοντες και στο τέλος καίγονται όλοι μαζί...


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments