Ιδού ο Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιδού ο Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων


Μία όμορφη παρουσίαση πήραμε από τον  Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων, που μας συστήνεται με ένα τρόπο που αν μη τι άλλο αξίζει τον σεβασμό μας.

Δεν αλλάξαμε ούτε λέξη.

Κυρίες και Κύριοι, ιδού ο Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων :  

 '' Το 1981 ήταν ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην ιστορία του τοπικού αθλητισμού. Ένα νέο ομαδικό άθλημα έκανε την εμφάνισή του διεμβολίζοντας το ποδοσφαιρικό κατεστημένο ανοίγοντας προοπτικές και σε άλλα αθλήματα που εμφανίστηκαν τα επόμενα χρόνια στην πόλη των Αγίων Αναργύρων.

Χωρίς αμφιβολία το Χάντμπολ είναι ένα άθλημα θεαματικό, έχει το δικό του φίλαθλο κοινό και τους δικούς του αφανείς εργάτες.

Ο ιδρυτής του και πρώτος πρόεδρός του ο Νίκος Σωτηρίου, δημοσιογράφος και υπεύθυνος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης  Ελλάδος και οι επί χρόνια πυλώνες της ομάδας οι πρόεδροι Γιάννης Μανδηλαράς Χρήστος Μπατιστάτος Στέλιος Παραράς και ο σημερινός πρόεδρος Αλέξανδρος Παραράς.

Το όνομα της ομάδας έχει να κάνει με τον αρχαίο Ρόδιο πολυολυμπιονίκη Λεωνίδα που μνημονεύεται ως ο επιφανέστερος δρομέας από του αρχαίους συγγραφείς αγωνιζόμενος σε τρία αθλήματα: το στάδιο το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο νικώντας και τα τρία σε τέσσερις διαδοχικές ολυμπιάδες την 154η 155η 156η και την 157η Ολυμπιάδα.

Με ελάχιστους πόρους αλλά χάρις το μεράκι και το πάθος των παραγόντων του και των αθλητών του κατόρθωσε αγωνιζόμενος από τις πιο μικρές κατηγορίες να διαγράψει μια τεράστια πορεία στο άθλημα και να πετύχει αυτό που άλλαες ομάδες για 10ετίες ονειρεύονται να βρεθεί στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας το 2001. Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία.

Πρώτος αθλητής της ομάδας ο 16χρονος τότε Αλέκος Περάκης Αλέκος Περάκης στην 40χρονη πορεία ξεχώρισαν και έμειναν ως παίχτες Θρύλοι του συλλόγου οι: Περάκης Αλέκος Γιώργος Ματσούκας Χρήστος Παλαφούτας Χρήστος Παλαφούτας Γιώργος Παπαρίζος Γεώργιος Παπαρίζος Κώστας Κουλελές Kostas Kouleles Δημήτρης Πάσχος Dimitris Paschos Βαγγέλης Λέκκας Αλέκος Παραράς Άγγελος Λαουτάρης Αγγελος Λαουταρης Δημήτρης Μανδηλαράς Dimitris Mandylaras Βαγγέλης Ρούλιας Vagelis Roulias Χάρης Γραικούσης Χάρης Γραικούσης Φάνης Τσαούσης Tsaousis Fanis Γρηγόρης Καραμαγκέλας Grigoris Karamagkelas Διονύσης Παράσχης Dennis Parasxis Δημήτρης Αθανασιάδης Dimitris Athanasiadis Βασίλης Μηνιώτης Γιαννης Χωραφιός γιάννης χωραφιός  Γκαραγκανης Φώτης φωτιος γκαραγκανης και πολλοί άλλοι.

Το 1981 δημιουργήθηκε και γυναικείο τμήμα το οποίο έφτασε εώς την Α1 εθνική κατηγορία τα οικονομικά όμως προβλήματα ήταν αυτά που ατόνησαν το ενδιαφέρον και η ομάδα διαλύθηκε για να φτάσουμε στο σήμερα που από το νέο πρωτάθλημα πιθανόν θα αγωνίζεται ξανά στην Α2 κατηγορία γυναικών.

Ο Α.Ο.Λεωνίδας Αγ.Αναργύρων εμφύτευσε σε εκατοντάδες παιδιά και νέους της πόλης τις αξίες της συλλογικότητας της ευγενούς άμιλλας της ενσυνείδητης πειθαρχίας και σε καιρούς κρίσης αξιών που καμιά πτυχή της ζωής δεν μένει ανέγγιχτη πολλά παιδιά έχουν κάνει τον Λεωνίδα δεύτερο σπίτι τους αφού μετρά περίπου 130 αθλητές και αθλήτριες από τεσσάρων εώς σαράντα ετών.

Σημερινός στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από το να επιστρέψει η ομάδα να αγωνίζεται στο γήπεδο της ξανά εντός Αγίων Αναργύρων και να συνεχίσουμε στις χαρές και τις λύπες μαζί να ζούμε μαγικές στιγμές από τους αθλητές μας σε άνδρες γυναίκες και παιδιά.

Α.Ο.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 

40 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 1981-2021

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

A.O.LEONIDAS HANDBALL

#OUR_FAMILY ''

No comments