Μάλλιος: «Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να οδηγηθούμε σε Πρωτάθλημα 8-10 ομάδων» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μάλλιος: «Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να οδηγηθούμε σε Πρωτάθλημα 8-10 ομάδων»

Την έντονη ανησυχία του για το χάντμπολ στην Ελλάδα εξέφρασε στο greekhandball.com ο διεθνής αθλητής, Χάρης Μάλλιος, ο οποίος αγωνίζεται με την φανέλα της Μπέσα στο Πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του Κοσόβου. 

Ο 34χρονος πλέι μέικερ, μέλος του ΠΣΑΧ, αναφέρθηκε, επιπλέον, στην κατάσταση που επικρατεί στο χάντμπολ του Κοσόβου, τόνισε πως στην χώρα μας έγιναν λάθη και δεν εφαρμόστηκαν ορθές λύσεις, που είχαν προταθεί αρκετούς μήνες πριν και υπογράμμισε πως προσωπική του άποψη είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί σε Πρωτάθλημα 8-10 ομάδων.


«Η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται με τις όποιες μικρές δυσκολίες στο Κόσοβο»


Δήλωσε σχετικά με το τι ισχύει στο Κόσοβο: «Στο Κόσοβο έχουμε παίξει 21 αγωνιστικές έως τώρα. Ολοκληρώσαμε τους δύο γύρους της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και τώρα παίζουμε μίνι Πρωτάθλημα οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μεταφέροντας τους βαθμούς των δύο γύρων. Ακολουθούν play off με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στις δύο νίκες. 

Και όλα αυτά ενώ το Πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει (μέσα Οκτωβρίου), λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχε έξαρση στο Κόσοβο. Τηρώντας παρεμφερές υγειονομικό πρωτόκολλο με αυτό της Ελλάδας, η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται με τις όποιες μικρές δυσκολίες. Επίσης, το περασμένο Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, γεγονός που βοήθησε την Ομοσπονδία να έχει έτοιμο το υγειονομικό πρωτόκολλο και για το τρέχον Πρωτάθλημα».


«Στην Ελλάδα έχουμε... καταφέρει να είμαστε αδρανείς αγωνιστικά τους 9 από τους τελευταίους 12 μήνες»


Σχολίασε, ακόμα: «Στην Ελλάδα, από τους τελευταίους 12 μήνες, τους 9, αν δεν κάνω λάθος, έχουμε... καταφέρει να είμαστε αδρανείς αγωνιστικά με συνεχόμενες διακοπές.

Το θεωρώ τραγικό και πραγματικά λυπάμαι και στεναχωριέμαι για τους συναθλητές-τριές μου που υπόκεινται σε ψυχολογική, σωματική και οικονομική ταλαιπωρία στην πλειοψηφία τους.

Θεωρώ λάθος που δεν βρέθηκε τρόπος να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, όπως συνέβη στο βόλλεϋ ανδρών, για παράδειγμα, καθώς αυτό θα μας βοηθούσε να τηρήσουμε το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο και στην τρέχουσα περίοδο και δεν θα χρειαζόταν να μπαίνουμε μονίμως στον... πάγο».


«Δεν πράξαμε απολύτως τίποτα, για να εφαρμόσουμε λύσεις»


Επεσήμανε, επιπλέον, στο greekhandball.com: «Ανησυχώ πραγματικά για το τι θα γίνει φέτος, γιατί προκύπτουν συνεχώς δυσκολίες και εμείς ακόμα ψάχνουμε για λύσεις, ενώ θα έπρεπε να τις είχαμε εφαρμόσει από το καλοκαίρι, εφόσον όλοι γνωρίζαμε πως ο φετινός χειμώνας θα ήταν δύσκολος, λόγω του κορονοϊού. Δεν πράξαμε απολύτως τίποτα για να εφαρμόσουμε ορθές λύσεις, που είχαν προταθεί μήνες πριν.

Ανησυχώ ακόμα και για το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς δεν υπάρχει σύζευξη απόψεων όλων των φορέων του αθλήματος, για να βρούμε λύσεις για το καλό του και θα περιμένουμε πάλι τελευταία στιγμή για τις οποίες αποφάσεις».


«Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να οδηγηθούμε σε Πρωτάθλημα 8-10 ομάδων - Ανησυχώ για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα»


Κατέληξε: «Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να οδηγηθούμε σε Πρωτάθλημα 8-10 ομάδων στα πρότυπα της Ελβετίας και την Αυστρίας, αν θέλουμε να δούμε καλύτερες ημέρες και να προοδεύσουμε, ώστε αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο και στην Εθνική μας ομάδα.

Εύχομαι την Παρασκευή (12/03) να... ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και να καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε και να μην... βγάλουμε πάλι μόνοι μας τα μάτια μας. Οι συνέπειες των συνεχόμενων διακοπών είναι ήδη οδυνηρές και πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας».

No comments