Σ.Παπασταμάτης : '' Δεν υπάρχει ταβάνι για την ΑΕΚ '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σ.Παπασταμάτης : '' Δεν υπάρχει ταβάνι για την ΑΕΚ ''

 Ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ και αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης, σε τοποθετήσεις του  στο Full Time ΑΕΚ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ταβάνι για την εξαιρετική ομάδα που έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ παραδέχθηκε ότι η Ενωση κοιτά πλέον τον τελικό του EHF European Cup, με φιλοδοξίες και αποφασιστικότητα :

'' Πέρυσι δυστυχώς η πανδημία μας στέρησε τη δυνατότητα να κάνουμε μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Φέτος όμως είμαστε σίγουροι πως αυτό δεν θα συμβεί, αφού μας το εξασφάλισε και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Πλέον, κοιτάμε τον τελικό και πιστεύουμε πως θα είμαστε εκεί.

Το καλοκαίρι που προηγήθηκε, η ομάδα σχεδιάστηκε με μεράκι και προσοχή από όλους όσοι εμπλέκονταν στον σχεδιασμό. Έγιναν προσεκτικές επιλογές. Η ΑΕΚ έχει κάνει καλό όνομα στην Ευρώπη και φάνηκε από τους παίκτες που ήρθαν και φορούν την φανέλα μας. Οι συγκεκριμένοι παίκτες φάνηκαν πως θα βοηθήσουν την ΑΕΚ από τα φιλικά ακόμα. Έχουμε ποιότητα σε όλες τις θέσεις ακόμα και στις εναλλακτικές μας. Δυστυχώς ο κορονωϊός μας δημιούργησε πρόβλημα στο ρυθμό.

Αποκορύφωμα των κορυφαίων παικτών που ήρθαν στην Ελλάδα για την ΑΕΚ είναι ο Ουγκάλντε. Όσοι ήταν την Κυριακή στο γήπεδο μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί είναι τεράστιος παίκτης. Από την εξέδρα δούλευε σαν δεύτερος προπονητής και βοηθούσε με τις οδηγίες του τους συμπαίκτες του, ενώ τους βοηθούσε και ψυχολογικά. Ο Ουγκάλντε όταν υπέστη τον τραυματισμό έδειξε τεράστιο σεβασμό και δεν έθεσε πρόβλημα ούτε καν σε ποιον γιατρό θα χειρουργηθεί. Είδε και ο ίδιος πως στην Ελλάδα υπάρχουν σωματεία που είναι οργανωμένα καλύτερα και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Πιστεύω πως η αποκατάστασή του πάει καλά και θα τον δούμε σύντομα.

Η ΑΕΚ δεν έχει ταβάνι. Εννοείται πως στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο, αλλά θεωρώ πως μπορούμε να σταθούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα έχουμε ρυθμό, θα δούμε ακόμα πιο ποιοτική εικόνα''.

Αναφορικά με την απόφαση επανέναρξης του πρωταθλήματος : '' Το αυτονόητο ήταν να γίνει το Πρωτάθλημα. Δυστυχώς υπήρχαν λίγα σωματεία τα οποία μπροστά στο συμφέρον τους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Όλες οι ομάδες καταλαβαίνουν πως η ΑΕΚ έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα, αλλά θεωρώ πως μικροσυμφέροντα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, δημιουργούν εντυπώσεις που δεν τους τιμούν ''. 

Για το γηπεδικό θέμα: '' Όταν ολοκληρώσουμε το θέμα του γηπέδου θα αγωνίζονται εκεί το χάντμπολ, αλλά και τα δυο τμήματα του βόλεϊ. Οι διεργασίες είναι σε καλό δρόμο. Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και πιστεύω πως σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις για το που και πως.

Είναι πολύ πιθανό από τη νέα σεζόν να μπούμε στο δικό μας γήπεδο. Υπάρχουν βέβαια απρόοπτοι παράγοντες, όπως η πανδημία, αλλά και το ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και μπορεί να προκύψουν διάφορα θέματα. Όπως και να έχει θα παλέψουμε να μπούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ''.

Χωρίς καλούς συνεργάτες, βέβαια, δεν γίνεται τίποτα : '' Η ΑΕΚ έχει ανθρώπους δίπλα της που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Δημήτρη Δημητρούλια, που πλάι του έχει τους Αλβανό και Καφφάτο, που όλοι ξέρουμε, αλλά και την πρόσφατη ενσωμάτωση, τον Σπύρο Μπαλωμένο. Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στους συνεργάτες μου Παπαχαρτοφύλη, Χάτσικα. Έχουν βοηθήσει τα μέγιστα για να δούμε αυτή την ΑΕΚ που βλέπουμε φέτος ''.

Για το πλάνο εξυγίανσης της Ερασιτεχνικής:  '' Εδώ και κάποια χρόνια με τον Αλεξίου έχουμε φτιάξει ένα πλάνο εξυγίανσης της Ερασιτεχνικής που τα αποτελέσματα γίνονται ορατά σταδιακά. Δεν έχουμε καμιά οφειλή στους παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στις ομάδες, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα του παρελθόντος. Οργανώνουμε την Ερασιτεχνική σε πολύ υγιή πρότυπα. Οι ΑΕΚτζήδες να είμαστε ενωμένοι για να δούμε όλες τις ομάδες μας να πάνε ψηλά. Πάνω από όλους είναι η ΑΕΚ'' .

No comments