Σανίκης: «Σ' ένα αλλοιωμένο Πρωτάθλημα αποφορτίζουμε το μπάτζετ, δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδύσεις» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σανίκης: «Σ' ένα αλλοιωμένο Πρωτάθλημα αποφορτίζουμε το μπάτζετ, δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδύσεις»



Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Over FM» μίλησε στις 31 Ιανουαρίου ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Σανίκης. Το greekhandball.com εξασφάλισε το ηχητικό της συνέντευξης, την απομαγνητοφώνησε και την παρουσιάζει παρακάτω:


Για την κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας, ανέφερε: «Είναι κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ούτε αντιμετωπίσει ξανά. Για εμένα είναι το ίδιο δύσκολο, όπως και για όλον τον αθλητισμό και την κοινωνία στο σύνολό της. Αυτή η κατάσταση σε υποχρεώνει σε διαρκή εγρήγορση, σε υποχρεώνει μόνο να αντιδράς και όχι να δρας στα ανακύπτοντα προβλήματα. Όπως όλοι, και εμείς...».


Σχετικά με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έπραξε το αυτονόητο. Το μοναδικό που μπορούσαμε να κάνουμε ακολουθώντας την ενιαία πολιτική και στρατηγική του συλλόγου, ήταν σ' ένα Πρωτάθλημα που ήδη είναι αλλοιωμένο από κάθε άποψη, να κοιτάξουμε να αποφορτίσουμε το μπάτζετ από περιττά έξοδα, διότι πρόκειται για μία ουσιαστικά χαμένη σεζόν».


Για το πλάνο, για την υπόλοιπη σεζόν: «Θα κάνουμε ακριβώς αυτό που έκανε η πλειονότητα των ομάδων, ασχέτως με το αν ο μόνος που επικρίθηκε ήταν ο Ολυμπιακός. Θα πλαισιώσουμε την ομάδα με αθλητές από τους Έφηβους, έτσι ώστε να βγει με αξιοπρέπεια το ήδη αλλοιωμένο, όπως προανέφερα, από άποψη αποτελέσματος, Πρωτάθλημα».


Υπογράμμισε, ακόμα: «Με την διαμορφούμενη κατάσταση, λόγω των ειδικών συνθηκών, είμαστε υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να αλλάξουμε την φιλοσοφία μας. Θα στηριχθούμε στον προπονητή, Γιώργο Καρασαββίδη, και σε Έλληνες παίκτες και θα προστεθούν ξένοι, εάν και εφόσον μάς το επιτρέψουν οι καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός πράττει κατά τέτοιον τρόπο, διότι είναι ο μοναδικός οργανισμός που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, με τυπικές υποχρεώσεις, με απόλυτη διαφάνεια, με λογιστικά βιβλία, με συμβόλαια με νομική ισχύ, με πληρωμές σε ασφαλιστικές εισφορές, Εφορία και έτσι είναι αυτονόητο ότι αφού έχουμε περικοπή νόμιμων εσόδων (εισιτήρια, χορηγίες κ.ά.), υπάρχουν οι ανάλογες μειώσεις».


Επεσήμανε, επίσης: «Αυτή την στιγμή δεν μάς επιτρέπεται να κάνουμε διαφορετικό προγραμματισμό. Ο Ολυμπιακός έχει 6 τμήματα που πρωταγωνιστούν και μάλιστα κάποια τμήματα πρωταγωνιστούν και στην Ευρώπη. Λειτουργούμε με καθεστώς νομιμότητας, γεγονός που σπανίζει στον χώρο μας. Όλο αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδύσεις και ''χτίσιμο'' ομάδας σαν στο παρελθόν. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα γίνει και αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Όταν το κρίνει η διοίκηση, θα το κάνει (σ.σ. τον διαφορετικό προγραμματισμό)».   

No comments