Απάντηση στην παρερμηνεία: Η επιστροφή στο γήπεδο ΔΕΝ απαιτεί μοριακά τεστ, πριν από τα rapid - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απάντηση στην παρερμηνεία: Η επιστροφή στο γήπεδο ΔΕΝ απαιτεί μοριακά τεστ, πριν από τα rapid


Παρανόηση έχει γίνει από αρκετούς υπεύθυνους σωματείων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών αναφορικά με τα τεστ, έτσι ώστε να επανεκκινήσουν οι προπονήσεις. 

Το greekhandball.com διαπιστώνοντας πως μέλη ομάδων δεν αναζητούν λύσεις μόνο για rapid τεστ, αλλά και για μοριακά τεστ Covid-19, διάβασε εκ νέου την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), έτσι ώστε να τονιστεί ξανά ό,τι αυτή αναφέρει για τα τεστ και να απαντήσει έτσι στην παρερμηνεία.

Το ΦΕΚ 1/Β/2-1-2021 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουάριου 2021 και ώρα 6:00», στην παράγραφο 20 (Αθλητισμός), δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι απαιτείται το πρώτο τεστ, πριν από τα rapid, να είναι μοριακό, εντύπωση που λανθασμένα έχει σχηματιστεί σε εκπροσώπους ομάδων. 

Χαρακτηριστικά δηλώνεται ότι: «Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Επομένως, η επιστροφή στο γήπεδο για προπονήσεις, σε πρώτη φάση, ΔΕΝ απαιτεί μοριακό τεστ -που είναι μάλιστα πιο ακριβά-, πριν από τα rapid, αλλά εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ αντιγόνου («rapid tests») από διαπιστευμένα εργαστήρια. 

No comments