Ο Τερλέτσκι απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια - «Τιμή μου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Τερλέτσκι απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια - «Τιμή μου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα»

Την ελληνική ιθαγένεια απέκτησε ο 21 ετών τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάρκο Τερλέτσκι, όπως ανακοίνωσε η ΟΧΕ και πλέον έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται σε επίσημες αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας. Ήδη μάλιστα συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του EURO 2022.  

Ο Τερλέτσκι γεννήθηκε το 2000 στην Ελλάδα από Πολωνούς γονείς, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Άρη Νίκαιας και από το 2018 αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος δήλωσε για λογαριασμό της ιστοσελίδας της ελληνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ: «Αρχικά, θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα χαρτιά μου και απέκτησα την ελληνική ιθαγένεια. Πλέον μπορώ και επίσημα να συμμετέχω στις προπονήσεις και στους αγώνες της Εθνικής ομάδας.

Αποτελεί τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και υπόσχομαι να δίνω κάθε φορά το 100%. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι η ζωή μου, οι φίλοι μου και από μικρή ηλικία οι Έλληνες προπονητές με… αγκάλιασαν, οπότε θεώρησα σωστό να επιλέξω την Εθνική Ελλάδας.

Το κλίμα στην Εθνική είναι ιδανικό, προετοιμαζόμαστε σκληρά για τον αγώνα με την Σερβία. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε και θα πάμε να παίξουμε με το κεφάλι ψηλά».

No comments