ΠΣΑΧ: «Το Πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι διεκπεραιωτικά» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΣΑΧ: «Το Πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι διεκπεραιωτικά»



Τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους ομάδων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών έκανε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης (ΠΣΑΧ) στις 8 και στις 9 του τρέχοντος μήνα. 


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΑΧ:


«Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις του ΠΣΑΧ με τους εκπροσώπους των αθλητριών και των αθλητών των ομάδων της Α1 Γυναικών και της Handball Premier Ανδρών 08/01 και 09/01 αντίστοιχα, στις οποίες μέσα από εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη μας γνωστοποιήθηκαν οι κινήσεις που έχουν γίνει από τους υπεύθυνους της κάθε ομάδας σχετικά με τα τεστ στον δρόμο της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, ακούστηκαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί και κατατέθηκαν προβληματισμοί για το μέλλον της σεζόν και της βιωσιμότητας του αθλήματος. 

Κατέστη σαφές πως σε μια εποχή κατά την οποία οι ζωές μας καθορίζονται από άλλους παράγοντες είναι ωφέλιμο για τον κάθε αθλητή και την κάθε αθλήτρια να αποφεύγει την εσωστρέφεια αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην αθλητική ζωή και να κοινοποιεί στα μέλη του σωματείου όλα εκείνα που σκέφτεται και τον/την απασχολούν. Με βάση τη θέση αυτή του σωματείου εξήχθησαν και πολλά συμπεράσματα για το μέλλον των αθλητών και του αθλήματος εν γένει. 

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί πάγια απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους των αθλητών και των αθλητριών, η ΟΧΕ ως διοργανώτρια αρχή να εφαρμόσει στο έπακρο την προκήρυξη των πρωταθλημάτων που ήδη υπάρχει και να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή σχετικά με τους υποβιβασμούς των ομάδων στην παρακάτω κατηγορία, καθώς επιθυμούν την  αποφυγή συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα παρωδία με τη διαφαινόμενη συμμετοχή εφηβικών ομάδων, αναγκαστικές λύσεις συνεργασίας με παίκτες και αναξιοπιστίας, αφού δεν θα διακυβεύεται στην ουσία τίποτα, παρά μόνο η κατάκτηση των τίτλων και αυτό για ελάχιστες ομάδες. 

Τα φαινόμενα αυτά έχουν ήδη παρατηρηθεί και προοιωνίζεται να ακολουθήσουν και άλλα, με την Ομοσπονδία να καλείται για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των αθλητών και των αθλητριών αλλά και της εικόνας του αθλήματος. Το πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι διεκπεραιωτικά. Τέλος ζητήθηκε να επαναπροσδιορισθεί η ημερομηνία έναρξης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων βρίσκεται σε αναμονή απαντήσεων για την επιστροφή στις προπονήσεις και κατά πως φαίνεται οι 4 εβδομάδες κατ' ελάχιστο δεν θα ισχύσει οριζόντια για όλους και όλες με κίνδυνο αυξημένης πιθανότητας τραυματισμών».

No comments