Οι μαθήτριες του 2ου ΤΕΛ Κοζάνης, Πρωταθλήτριες Ελλάδας στο σχολικό Πρωτάθλημα 1994 και όγδοες στο Παγκόσμιο ης Γερμανίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι μαθήτριες του 2ου ΤΕΛ Κοζάνης, Πρωταθλήτριες Ελλάδας στο σχολικό Πρωτάθλημα 1994 και όγδοες στο Παγκόσμιο ης Γερμανίας


Η Πρωταθλήτρια ομάδα του 2ου ΤΕΛ Κοζάνης στην Ελλάδα σε αναμνηστική φωτογραφία στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας το 1994.

Πάνω αριστερά: Σάββας ... (γυμναστής του 2ου ΤΕΛ), Γεωργία Λογοθέτη, Κατερίνα Γκουσγκούνη, Μάκης Μιχαηλίδης (προπονητής), Αναστασία Πάτσιου, Αφροδίτη Ζιάβρα.

Κάτω αριστερά: Δήμητρα Κουντούρη, Αθανασία Ταγκού, Σοφία Στάμου, Αναστασία Καλημέρη, Φανή Παναγιωτίδου, Παναγιώτα Ρουσιάδου, Εύη Ταγκού


του Μανώλη Νεόφυτου


Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα κοριτσιών 1994 είχε αναδειχθεί η ομάδα του 2ου ΤΕΛ (Τεχνικό Λύκειο) Κοζάνης. Οι αγώνες είχαν γίνει στο κλειστό γυμναστηρίου του Χολαργού και στον τελικό νίκησαν το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο του Χολαργού.


Η Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σχολικό Πρωτάθλημα 1994 που έγινε στον Χολαργό. Ανάμεσα στα κορίτσια ο Πρόεδρος του Εθνικού Κοζάνης, Γιάννης Κορκάς και οι γονείς, Ζιάβρας, Γκουσγκούνης, Λογοθέτης.


Την ομάδα του 2ου ΤΕΛ Κοζάνης αποτελούσαν κορίτσια που έπαιζαν χάντμπολ στον Εθνικό Κοζάνης και στον Γυμναστικό Σύλλογο Κοζάνης. Είχαν προπονητή τον Μάκη Μιχαηλίδη, ενώ γυμναστής ήταν ο Σάββας Αβετίδης.

Ήταν η δεύτερη χρονιά που προσπάθησαν να φτάσουν στον τίτλο αποκλείοντας ομάδες από την Βέροια και τα Γιαννιτσά των οποίων οι αθλήτριες έπαιζαν στον Φίλιππο, την  ΓΕ Βέροιας και στον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών.


Το δίπλωμα με το μετάλλιο των Πρωταθλητριών κοριτσιών του 1994 από το προσωπικό αρχείο της Γεωργίας Λογοθέτη.


Ο Μάκης Μιχαηλίδης ήταν τότε προπονητής του Εθνικού Κοζάνης. Αυτός μάζεψε στο ΤΕΛ Κοζάνης αθλήτριες από άλλα σχολεία, για να μπορέσει η ομάδα να δεθεί, να είναι όλες μαζί και να δείχνει ανοχή το σχολείο στις προπονήσεις και στις απουσίες. ''Είχε κόστος όλο αυτό. Ούτε πενθήμερες, ούτε τίποτα, μόνο προπονήσεις. Όμως τα καταφέραμε '', μας είπε η η Γεωργία Λογοθέτη, η οποία μάς έστειλε το μετάλλιο με το δίπλωμα από εκείνη την μακρινή επιτυχία της παρέας της πριν από 26 χρόνια.


Η διαπίστευση από το Παγκόσμιο σχολικό Πρωτάθλημα 1994 στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας.


Την ομάδα του 2ου ΤΕΛ Κοζάνης αποτελούσαν οι αθλήτριες: Λογοθέτη Γεωργία, Γκουσγκούνη Κατερίνα, Πάτσιου Αναστασία, Ζιάβρα Αφροδίτη, Κουντούρη Δήμητρα, Ταγκού Αθανασία, Στάμου Σοφία, Αναστασία Καλημέρη, Παναγιωτίδου Φανή, Ρουσιάδου Παναγιώτα, Ταγκού Εύη.

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, το 2ο ΤΕΛ Κοζάνης συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας (19-26 Μαρτίου 1994). Εκεί, τα κορίτσια της Κοζάνης πήραν την 8η θέση ανάμεσα σε 16 χώρες, οι οποίες είχαν κατεβάσει τις Εθνικές ομάδες των Νεανίδων τους.

No comments