Ο Μενέλαος Δανήλος αναλύει για το greekhandball.com τα χθεσινά (08/12) ματς του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Μενέλαος Δανήλος αναλύει για το greekhandball.com τα χθεσινά (08/12) ματς του EURO 2020



Το greekhandball.com δίνει την ευκαιρία σχολιασμού, κατά την διάρκεια του EURO 2020 των γυναικών, σε ανθρώπους του αθλήματος, που ασχολούνται με το γυναικείο χάντμπολ, ώστε οι αναγνώστες να απολαμβάνουν μία διαφορετική, μη δημοσιογραφική, προσέγγιση.

Σήμερα (09/12), ο προπονητής του ΓΑΣ Καματερού (Α1 Γυναικών), Μενέλαος Δανήλος, σχολιάζει για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας τα χθεσινά (08/12) ματς της διοργάνωσης.


του Μενέλαου Δανήλου


EURO 2020 - ΗΜΕΡΑ 6η

Βιώνουμε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του αθλήματος στην χώρα μας, καθώς το συνεχιζόμενο lockdown δεν αφήνει περιθώρια για επιστροφή στα γήπεδα σύντομα. Ευτυχώς το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών μας κρατάει ζωντανή την σπίθα και μάς δίνει δύναμη και κουράγιο, για να αντέξουμε αυτή την μεγάλη αποχή από τα γήπεδα.

ΣΕΡΒΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 24 - 25

Ένα αμφίρροπο παιχνίδι, με την Σερβία να αναζητά 2 αποτελέσματα, για να περάσει στην επόμενη φάση (main round). Το πρώτο ημίχρονο (14-14) είχε πολύ δυνατές άμυνες. Η Σερβία έπαιξε 5:1, πλευρά της Μισίγιεβιτς, την δίμετρη αρ. ίντερ της Κροατίας. Η Κροατία έπαιξε άμυνα 6:0. Στο τέλος του ημιχρόνου η Κροατία κατάφερε να ισοφαρίσει 14-14 σε 4' από 14-10, πού έχανε. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό, γκολ-γκολ. Στο τέλος η Κροατία παίζοντας πολύ καλή άμυνα (12' χωρίς γκολ η Σερβία) κατάφερε να επικρατήσει. Στην τελευταία επίθεση η Σερβία έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει παίζοντας 7-6 κάνοντας λάθος πάσα. Δίκαιη νίκη για την Κροατία που ήταν πιο συγκεντρωμένη στο τέλος του παιχνιδιού.

ΓΑΛΛΙΑ - ΔΑΝΙΑ 23 - 20

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από δύο ομάδες που πιθανότατα θα τις δούμε και στα ημιτελικά του θεσμού. Η Γαλλία στηριζόμενη στην τρομερή άμυνα της και στην απόδοση των τερματοφυλάκων της, κατάφερε να εγκλωβίσει τα ατού των αντιπάλων της και να αναγκάσει τον προπονητή της Δανίας να επιλέξει τακτικά στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει για μεγάλο διάστημα με 7 εναντίον 6 χωρίς όμως να καταφέρει να προβληματίσει τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης. Τακτικά θα εστιάσω στο πλάτος της επίθεσης της Γαλλίας, καθώς η εφαρμογή των έξι βημάτων και οι συνεχόμενες αλλαγές διαδρομών δημιουργούσαν συνέχεια υπεραριθμίες και καλύτερες θέσεις για σουτ από την περιφέρεια και από τα εξτρέμ. Η Δανία πέρασε στην επόμενη φάση του τουρνουά με μειονέκτημα έναντι της Γαλλίας, αλλά πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί και να περιμένει να πάρει την ρεβάνς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 26 - 25

Με μία θέση να κρίνεται για την επόμενη φάση, το Μαυροβούνιο μπήκε στο παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί και πήρε μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τα εφτά γκολ. Η Σλοβενία στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού έκανε την αντεπίθεση και με κινητήριο μοχλό την Στάνκο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι 2 λεπτά πριν το τέλος στο γκολ. Θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά κάποιες λάθος επιλογές στα κρίσιμα τελευταία λεπτά έβαλαν τέλος στα όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 28 - 24

Το όνειρο για συμμετοχή στα μετάλλια συνεχίζεται για το ολλανδικό συγκρότημα. Νίκησε τους σωστούς αντιπάλους (Ουγγαρία) παίζοντας ένα ματς χωρίς επιστροφή και άφησε την Σερβία μετά από τριπλή ισοβαθμία στην τελευταία θέση του ομίλου. Στο 2ο ημίχρονο με άμυνα συμπαγή και σωστά αντανακλαστικά ανέτρεψε το 13-15 του 1ου ημιχρόνου σε 28-24 έχοντας δεχθεί 9 μόλις γκολ. Στην επίθεση με σωστές τακτικές, επιλογές και αποτελεσματικότητα ολοκλήρωσε την εξαιρετική εμφάνισή του στο 2ο ημίχρονο με 28 τέρματα. Πρώτο βιολί του επιθετικού κρεσέντο της ολλανδικής ορχήστρας η αριστερή ίντερ, Dulfer Kelly, με 8 γκολ στις 11 προσπάθειες (73%), που σωστά βραβεύτηκε ως η καλύτερη παίκτρια του αγώνα και να σημειώσουμε και για την αμυντική αξία της ότι ανακηρύχθηκε το 2018 η καλύτερη αμυντικός του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ουγγαρία δεν μπόρεσε να βρει τις σωστές επιλογές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, στο τελευταίο 15λεπτο, που έκρινε το παιχνίδι. Με άμυνες 6-0 και 5-1 στα τελευταία 4΄ και το σκορ να βρίσκεται στο 25-23 προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ολλανδική ομάδα είχε βρει το ρυθμό και την ψυχολογία της παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.


Τέλος, θα ήθελα να σταθώ στην μεγάλη άνοδο που έχει το γυναικείο χάντμπολ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, καθώς η ταχύτητα και η τεχνική είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο καθιστώντας το θέαμα πολύ ελκυστικό στο κοινό, χωρίς βίαια μαρκαρίσματα, που αλλοιώνουν το προφίλ του αθλήματος.

No comments