Ολοκληρώθηκε ο αρχικός γύρος του EURO 2020 - Ποιές Εθνικές προκρίθηκαν, μετά τις χθεσινές (08/12) αναμετρήσεις και ποιές... επιστρέφουν στις βάσεις τους - Όλες οι βαθμολογίες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ολοκληρώθηκε ο αρχικός γύρος του EURO 2020 - Ποιές Εθνικές προκρίθηκαν, μετά τις χθεσινές (08/12) αναμετρήσεις και ποιές... επιστρέφουν στις βάσεις τους - Όλες οι βαθμολογίες



Στην επόμενη φάση του EURO 2020 προκρίθηκε, με μία μόλις νίκη, η παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019, Ολλανδία, που επικράτησε με 28-24 της Ουγγαρίας. Η Ολλανδία συγκέντρωσε, συνολικά, δύο βαθμούς και τερμάτισε 3η στο γκρουπ C, έχοντας ηττηθεί δύο φορές. Τις ίδιες... επιδόσεις σημείωσε και η Σερβία, η οποία, όμως, αποκλείστηκε. Ο προπονητής της Ολλανδίας, πάντως, Εμάνουελ Μαγιονάντε, παραμένει αισιόδοξος τονίζοντας «γιατί όχι;», σχετικά με την πιθανότητα κατάκτησης του EURO, που θα είναι, εφόσον συμβεί αυτό, το πρώτο της Εθνικής ομάδας. 

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέτυχε η Γαλλία, αυτή την φορά κόντρα στην Δανία, αφού κυριάρχησε με 23-20. Η αθλήτρια της Γαλλίας, Ορλάν Κανόρ, που πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο EURO 2020, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό της, βρήκε 5 φορές δίχτυα, όσες και η συμπαίκτριά της, Γκρας Ζαντί Ντεουνά. Οι δυο τους σημείωσαν τα περισσότερα γκολ στο ματς. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι οι τερματοφύλακες των δύο συνόλων είχαν πολύ θετική παρουσία και μάλιστα η Γαλλίδα, Αμαντίν Λεϊνό, αναδείχθηκε MVP. Αμφότερες οι Εθνικές ομάδες προκρίθηκαν στον main round.


Έξι βαθμούς (3 ματς) συγκέντρωσε η Κροατία στον preliminary round της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας επικράτησε και της Σερβίας, με 24-25 και προκρίθηκε βεβαίως στον main round. Αντίθετα, η Σερβία, όπως προαναφέρθηκε, αποκλείστηκε. Η Σερβία είχε την ευκαιρία, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, να πάρει την νίκη, ωστόσο η μπάλα χάθηκε, η Κροατία βγήκε στην αντεπίθεση και σημείωσε εκείνη το νικητήριο τέρμα. 


Μαυροβούνιο και Σλοβενία μάχονταν για το 3ο εισιτήριο, από τον όμιλό τους, για τον main round, αλλά τελικά το πήρε το Μαυροβούνιο, που νίκησε με 26-25 στο χθεσινό ματς μεταξύ των δύο ομάδων, παίρνοντας, μάλιστα, τους πρώτους βαθμούς του στο EURO 2020. Αν και η Σλοβενία βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη και τελικά, για πέμπτη διαδοχική φορά, απέτυχε να προκριθεί στον main round. Η δεξιά εξτρέμ, Γιοβάνκα Ραντίσεβιτς, που είναι ο κινητήριος μοχλός του Μαυροβουνίου, ξεχώρισε για την Εθνική της και χθες, αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ, χάρη στα 9 τέρματά της, καθώς επίσης και MVP του αγώνα. 


Οι βαθμολογίες όλων των ομίλων:



No comments