Στον μεγάλο τελικό του EURO 2020 των γυναικών, Γαλλία και Νορβηγία - Η Γαλλία υπερασπίζεται τον τίτλο της και η Νορβηγία φιλοδοξεί να βρεθεί για 8η φορά στην κορυφή της Ευρώπης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στον μεγάλο τελικό του EURO 2020 των γυναικών, Γαλλία και Νορβηγία - Η Γαλλία υπερασπίζεται τον τίτλο της και η Νορβηγία φιλοδοξεί να βρεθεί για 8η φορά στην κορυφή της Ευρώπης



Νορβηγία και Γαλλία θα αναμετρηθούν αύριο (20/12, 19:00 η ώρα Ελλάδας) στον μεγάλο τελικό του EURO 2020 των γυναικών. Η Γαλλία υπερασπίζεται τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς το 2018, για πρώτη φορά, κατέκτησε το τρόπαιο και μάλιστα εντός έδρας, στο Παρίσι. Από την άλλη, η παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου χάντμπολ, Νορβηγία, έχει χριστεί Πρωταθλήτρια 7 φορές και έχει συμμετάσχει σε τελικούς 10. Τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό EURO και σήκωσε το τρόπαιο ήταν το 2016, στη Σουηδία. 

Για την Νορβηγία, η πρόκριση στον τελικό ήταν αποτέλεσμα της νίκης της επί της «οικοδέσποινας», Δανίας, με 27-24 (10-13 υπέρ της Δανίας το ημίχρονο). Οι δύο χώρες θα συνδιοργάνωναν το EURO, όμως η Νορβηγία αποσύρθηκε, εξαιτίας της εθνικής της υγειονομικής κατάστασης, λόγω του κορονοϊού, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του θεσμού.  

Η Γαλλία επικράτησε πιο εύκολα, σε σχέση με την Νορβηγία, καθώς κυριάρχησε επί της Κροατίας με 30-19. Η Κροατία σημείωσε αρνητικό ρεκόρ, αφού τα 5 γκολ, που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο (15-5) ήταν τα λιγότερα, στο πρώτο μισάωρο, στην ιστορία του EURO των γυναικών.  

Αύριο (16:30 ώρα Ελλάδας), Κροατία και Δανία θα διεκδικήσουν, στον μικρό τελικό, το χάλκινο μετάλλιο. Στην 5η θέση τερμάτισε η Ρωσία, που νίκησε με 33-27 την Ολλανδία (6η θέση).  

No comments