Σίφουνας η ΑΕΚ, με το... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σίφουνας η ΑΕΚ, με το... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση!

 


Η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό της αποψινής (19/12) πρώτης αναμέτρησης με αντίπαλο την Πριστίνα, της οποίας επικράτησε με 37-19 και έκανε... άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του EHF European Cup. Οι Κιτρινόμαυροι υποδέχθηκαν τους Κοσοβάρους στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του 3ου γύρου της διοργάνωσης και αύριο (20/12, 19:00), στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, θα πρέπει να κάνουν απλά το καθήκον τους, ώστε να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για την επόμενη κλήρωση. 

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Αραμπατζής έβρισκε ανοικτούς... διαδρόμους στην αριστερή πλευρά της Πριστίνα και μέχρι το 6ο λεπτό είχε σημειώσει τα 3 από τα 4 τέρματα της ΑΕΚ, που ασκούσε πίεση σε τρωτό σημείο των Κοσοβάρων. Παρ' όλα αυτά, ο Μουσταφά, ο οποίος αποκτήθηκε σχετικά πρόσφατα από την Πριστίνα, δεν άφηνε την Ένωση να ξεφύγει στο σκορ. Ο 22χρονος αριστερός ίντερ λειτουργούσε ως ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για τους φιλοξενούμενους, τουλάχιστον στα πρώτα 15 λεπτά. Ο Λέμος και ο Φλορίδο συνέβαλαν δραστικά στη διεύρυνση του σκορ και έτσι η αθηναϊκή ομάδα προηγούνταν με 18-11 στη λήξη του πρώτου μισαώρου, στο οποίο υπερασπίστηκε την εστία ο Κοσάνοβιτς, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος, που χρησιμοποιήθηκε ο Μπάουερ. Αμφότεροι ήταν εξαιρετικά σταθεροί. 

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αγωνίζονται έχοντας υψηλό ρυθμό, ενώ η Πριστίνα έδειχνε πως όσο περνούσε ο χρόνος εγκατέλειπε από δυνάμεις. Η ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 70% αποτελεσματικότητα, αύξανε την διαφορά στο σκορ και η ομάδα από το Κόσοβο δεν μπορούσε να ακολουθήσει, γεγονός που οδήγησε τελικά στην νίκη με 18 γκολ διαφορά. Πρώτοι σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκαν οι Κεδέρης, Τζηράς, που πέτυχαν από 7 τέρματα (σ.σ. ο πρώτος είχε 7/7 και ο δεύτερος 7/8).


ΑΕΚ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ 37-19


Τα πεντάλεπτα: 2-3, 7-4, 9-5, 12-6,18-11 (ημίχρονο) 21-13, 25-14, 28-16, 31-17, 37-19


ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 6 , Τζηράς 7, Δομπρής, Λέμος 4, Νικολαΐδης 1, Ρέινα 1, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πλάθα, Φλορίδο 4, Παπαδιονυσίου 3, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 2, Κεδέρης 7

ΠΡΙΣΤΙΝΑ: Μπεκιράι, Ραμαντάνι 2, Ντουγκολί, Κουλέτα, Αμπάζι 1, Μπαϊκινόφκι 1, Γιούκα, Σαμπάνι, Κούρι, Σούλα 3, Αντέμι, Αγκούσι, Κιούνι, Μπεσίρι 6, Βισόκα, Μουσταφά 6


Δίλεπτα: 7 - 5, Πέναλτι: 2/3 - 4/5, Διαιτητές: Μανέα - Ιλιέσκου

No comments