Δημητρούλιας: «Κλειδί της νίκης ο υψηλός ρυθμός για 60 λεπτά - Αύριο θα κάνουμε ροτέισον» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημητρούλιας: «Κλειδί της νίκης ο υψηλός ρυθμός για 60 λεπτά - Αύριο θα κάνουμε ροτέισον»

Ο υψηλός ρυθμός της ΑΕΚ σε όλη την διάρκεια της αποψινής (19/12) αναμέτρησης (37-19), με αντίπαλο την Πριστίνα, ήταν το κλειδί της νίκης της Ένωσης, σύμφωνα με τον προπονητή της, Δημήτρη Δημητρούλια. Επεσήμανε, επιπλέον, πως οι Κοσοβάροι κουράστηκαν στην επανάληψη, αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης της αθηναϊκής ομάδας, η οποία αύριο (20/12) θα κάνει ροτέισον.


Οι δηλώσεις του Δημήτρη Δημητρούλια στο greekhandball.com


Ανέφερε: «Περίμενα σκαμπανεβάσματα στον ρυθμό μας. Είμαστε ομάδα ρυθμού και η έλλειψη αγώνων περίμενα πως θα αποτυπωνόταν, ειδικά σ' ένα ματς με τόσες ποινές, γεγονός που ήταν εκτός της πρόβλεψής μου. Οι διαιτητές ήταν πολύ ιδιαίτεροι. Παίξαμε πάρα πολύ χρόνο με παίκτη λιγότερο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που τα παιδιά ανταπεξήλθαν, καθώς όταν παίζεις κόντρα σ' έναν υποδεέστερο αντίπαλο, που έχει πάθος και κίνητρο, πολλές φορές δεν το διαχειρίζεσαι σωστά. 

Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι κάναμε καλή διαχείριση στο πρώτο ημίχρονο, τελειώσαμε το πρώτο μέρος μ' ένα ικανοποιητικό σκορ. Μέσα από την επιλογή μας, στην επανάληψη, να... τρέξουμε τον αντίπαλο, τον κουράσαμε και έτσι πετύχαμε εύκολα γκολ».

Ποιό ήταν το κλειδί της νίκης; «Είχαμε ξεκαθαρίσει πως το κλειδί για την νίκη θα ήταν ο υψηλός ρυθμός για 60 λεπτά και πράγματι αυτός έκρινε το ματς. Ήξερα πως η Πριστίνα δεν παίζει σε υψηλό ρυθμό, επομένως αργά ή γρήγορα, ακόμα και μ' ένα πολύ κακό ημίχρονο θα παίρναμε αυτό που θέλαμε. Αν μπορούμε να προσδιορίσουμε τακτικά, στο πρώτο μισάωρο η επίθεση πήγε πολύ καλά. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά σχεδόν όλες μας οι επιθέσεις κατέληξαν σε σουτ με πολύ καλές συνθήκες. Κάποια λάθη στην άμυνα, εκτιμώ ότι τα διορθώσαμε. Σε γενικές γραμμές, το μυαλό των παιδιών ήταν στο γήπεδο». 

Όσον αφορά στην αυριανή (20/12) αναμέτρηση: «Αύριο θέλω να δω άλλα πρόσωπα, με την ίδια όμως υψηλή ανταγωνιστικότητα. Θα κάνουμε ροτέισον. Ο αντίπαλος θα έχει κίνητρο. Συνήθως στο δεύτερο ματς η εικόνα δεν είναι το ίδιο καλή. Τα παιδιά που θα μπουν αύριο θέλω να είναι ανταγωνιστικά, για να μην φανεί η απουσία των αθλητών πρώτης γραμμής και να δείξουν, παράλληλα, την ποιότητά τους».

Σχετικά με τον Δημήτρη Τζηρά, που τραυματίστηκε προς το τέλος: «O Tζηράς έχει μια ενόχληση στον προσαγωγό. Θα επιλέξουμε να τον προστατεύσουμε και γι' αυτό θα είναι εκτός αποστολής. Αύριο θα βάλουμε και τους τρεις νέους (Κοτσιώνης, Μπαμπατζανίδης, Στάθης), που ακολουθούν την ομάδα, ώστε όλοι να παίξουν έστω σ' ένα ευρωπαϊκό ματς και γιατί όχι να δείξουν τα προσόντα τους».

No comments