Αχτίδα φωτός για επιστροφή στο γήπεδο για το χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αχτίδα φωτός για επιστροφή στο γήπεδο για το χάντμπολ


Αχτίδα φωτός για το χάντμπολ, σε ένα διαφορετικό Σαββατόβραδο, που δίνει ελπίδα στο άθλημα για επιστροφή σε ρυθμούς προπονήσεων, έστω,  σε πρώτη φάση για την Α΄ Κατηγορία σε Ανδρες και Γυναίκες.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπαίνουν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ξανά στο γήπεδο για προπόνηση οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 στο ποδόσφαιρο και της Βόλεϊ Λιγκ Ανδρών.
Τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα είχαν εκθέσει δια των εκπροσώπων τους, μαζί με τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, τις απόψεις τους στην Υγειονομική Επιτροπή και ξεκινούν, με τεστ και όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από το πρωτόκολλο.
Θα πάρουν σειρά τα πρωταθλήματα χάντμπολ Ανδρών-Γυναικών, το πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών, το πρωτάθλημα μπάσκετ Γυναικών και τα πρωταθλήματα πόλο Ανδρών-Γυναικών.
Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν εξελίξεις μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η επιστροφή θα συνδυασθεί απαραίτητα με τεστ κόβιντ και μένει να διευκρινισθεί πως θα καλυφθεί το κόστος τους και τι θα συμβεί με όσους δεν μπορούν να το αναλάβουν.
Αλλά, αυτή είναι μία συζήτηση που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.
Προς το παρόν, το χάντμπολ μπορεί να αρχίσει να αναπνέει ξανά και βήμα-βήμα θα φανεί τι θα ακολουθήσει και με ποιές προϋποθέσεις, πάντα, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο πεδίο της υγείας.
Η ανακοίνωση της ΓΓΑ : 

''Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).

Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19''.

No comments