'' Σωσίβιο '' για τα τεστ στις ομάδες από την τοπική αυτοδιοίκηση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Σωσίβιο '' για τα τεστ στις ομάδες από την τοπική αυτοδιοίκηση

 


Ευχάριστα νέα για τις ομάδες που μετρούν τα έξοδα τους και βλέπουν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν σε εβδομαδιαία βάση τα τεστ covid.

Στο πλευρό των ομάδων του χάντμπολ αλλά και του βόλεϊ Γυναικών, του μπάσκετ Γυναικών και του πόλο, αναμένεται ότι θα βρεθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς, άλλωστε η νομοθεσία προσφέρει το σχετικό δικαίωμα στους αιρετούς άρχοντες, δίχως τον κίνδυνο να εκτεθούν ή χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τη σχετική ( χρονοβόρα συνήθως ) έγκριση από τον Επίτροπο.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας με Πρόεδρο τον κ.Παπαστεργίου όπως και η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας με Πρόεδρο τον κ.Τζιτζκώστα, θα ασχοληθούν με το αίτημα που έχουν ήδη δεχθεί ( με  την ΟΧΕ  να έχει κάνει επαφές προς αυτή την κατεύθυνση ) προκειμένου να κατευθύνουν τους Δήμους της χώρας και τις 13 Περιφέρειες ώστε να απελευθερώσουν κονδύλια για να διευκολύνουν τις ομάδες στη διαδικασία των covid τεστ, αναλαμβάνοντας κάθε σχετική δαπάνη.

Μάλιστα, μεγάλες Περιφέρειες της χώρας έχουν  ήδη αυτό το θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης τους, στις πρώτες ημέρες του νέου έτους ενώ αρκετοί Δήμοι, σιωπηρά ή όχι, έχουν ήδη συνδράμει ομάδες της περιοχής τους.

Εξυπηρετεί τις προθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για βοήθεια στις ομάδες, το γεγονός ότι υπάρχει ευρεία διασπορά των ομάδων σε όλη την χώρα ενώ σε πολλές περιοχές ( π.χ. Ιόνιο, Πέλλα, Κοζάνη, Κρήτη, Ηπειρος ) είναι μόνο μία ή δύο οι ομάδες Α1 Εθνικής Κατηγορία και έτσι απλοποιείται η διαδικασία ενίσχυσης τους.

Συνολικά, είναι 74 οι ομάδες χάντμπολ, βόλεϊ, μπάσκετ, πόλο που χρειάζεται και φαίνεται ότι θα δεχθούν την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ήδη ορισμένες από αυτές προχωρούν με βάση τις συμφωνίες που έχουν με χορηγούς τους, που κινούνται στο χώρο της υγειονομικής φροντίδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της η Διοίκηση της ΟΧΕ θα συντονίσει τις ενέργειες της και σε αυτό το επίπεδο ενώ αναμένεται και η αρωγή της Πολιτείας μέσω της ΓΓΑ ώστε ειδικά για τα τεστ covid να δοθεί λύση, όπου αυτή δεν καταστεί εφικτή με άλλο τρόπο, για όποιους λόγους.

Αναμένεται παράλληλα και η δέσμευση της ΟΧΕ για βοήθεια προς τις ομάδες, καθώς άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι η Ομοσπονδία επιθυμεί και περιμένει να γίνουν τα πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής, σε άνδρες και γυναίκες.

No comments