Ρεσιτάλ ήθους από δύο παιδιά, στο ποτάμι της ζωής και του χάντμπολ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ρεσιτάλ ήθους από δύο παιδιά, στο ποτάμι της ζωής και του χάντμπολ...

 



Τόπο στα νιάτα δίνει ο Ολυμπιακός στη  φετινή σεζόν και οι ευκαιρίες που ήδη είχαν ο Θοδωρής Δεληχρήστος και ο Μάρκο Τερλέτσκι, τους έφεραν στην Εθνική Ανδρών με την οποία θα προπονηθούν για πρώτη φορά.

Βίοι παράλληλοι για τους δύο 20χρονους, που μίλησαν στο greekhandball.com για τα όνειρα τους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και εκτός γηπέδων με την μοναδική σεμνότητα στις τοποθετήσεις τους.

Ο Θοδωρής άφησε τον Ζαφειράκη και την Νάουσα με τα ποτάμια της για τον Πειραιά ενώ ο Μάρκο κατηφόρισε ένα άλλο ποτάμι, τον Κηφισό, από τον Πλάτωνα, στη διασταύρωση Ρέντη-Νίκαιας-Κορυδαλλού-Αιγάλεω, ώστε να αναζητήσει την εξέλιξη της καριέρας του από τον Αρη Νικαίας στον Ολυμπιακό.  

Ωστόσο, δεν τους πήρε το...ποτάμι...

Στην τρίτη, κοινή, σεζόν τους στον Ολυμπιακό αξιοποιούν εμπιστοσύνη και ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι σωστά επενδύουν σε εκείνους οι '' ερυθρόλευκοι ''.

Φοιτητές και οι δύο, ο Δεληχρήστος στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στην ΑΣΟΕΕ και ο Τερλέτσκι στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδας ( κατεύθυνση γυμναστή χάντμπολ ), συνδυάζουν το χάντμπολ με τις σπουδές τους.

Στον καιρό της καραντίνας, προπονούνται ατομικά, σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να μένουν σε ανεκτή κατάσταση. Ο Δεληχρήστος ήταν στη Νάουσα στο πατρικό του και ο Τερλέτσκι επίσης μαζί  με τους γονείς του, στο σπίτι τους κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεν κρύβουν ότι έχουν φιλοδοξίες, ωστόσο, ακολουθούν το μέτρο με τρόπο υποδειγματικό.

'' Στόχος μου είναι να είμαι βασικός στον Ολυμπιακό, για όσο με θέλουν και μπορώ να είμαι χρήσιμος στην ομάδα που με εμπιστεύεται, αλλά, προς το παρόν έχω δώσει μόνο ένα μικρό δείγμα, γιατί η σεζόν διεκόπη προς το παρόν, λόγω της πανδημίας '' μας είπε ο Δεληχρήστος, που προσθέτει : '' ΄Την πρώτη χρονιά είχα σοβαρό τραυματισμό, αλλά, από πέρσι κυνηγάω την ευκαιρία και η ανανέωση μου δίνει χώρο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με σημαντικότερο ρόλο , είμαι χαρούμενος, αλλά, θα φανεί πως θα πάει, γιατί θέλω να δικαιώσω τον προπονητή μου, την ομάδα μου, τις προσπάθειες μου ''.

Με την ελληνική ιθαγένεια, πλέον, ο Τερλέτσκι σκέπτεται όχι μόνο ότι είναι τιμή για τον ίδιο, παιδί Πολωνών μεταναστών, να προβάρει τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας όπου ζεί και μεγαλώνει, αλλά και ότι καμιά φορά βοηθά να είσαι...χοντρούλης...

Η αφήγηση του στο greekhandball.com  είναι πηγαία και αυθόρμητη : 

'' Πήγαινα Β' Γυμνασίου και μόλις είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο...Ενας φίλος μου, ο Γιάννης Κοκκοράκης που είναι και σήμερα στον Αρη Νικαίας, με προέτρεψε να πάω μαζί του για προπόνηση στο χάντμπολ. Δεν είχαν πολλά παιδιά ίσως για την θέση, με είδαν...χοντρούλη και καθώς δεν είχα σχέση με το άθλημα, στην πρώτη γνωριμία με έβαλαν στο τέρμα...Μετά, ψήλωνα, αδυνάτιζα, μου άρεσε πολύ η θέση, έμεινα  γκολκίπερ και το  λατρεύω....''.

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο Τερλέτσκι είχε πάρει μέρος σε προπονήσεις της Εθνικής Ανδρών, ώστε να καλύψει προπονητικό κενό, επειδή, δεν είχε έλθει-ακόμα-στην Ελλάδα ο Μπουκοβίνας.

Τώρα, παραδέχεται ότι η κλήση του '' είναι μεγάλη πρόκληση, τιμή και επιβράβευση και συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής φέτος σε νεαρούς αθλητές του, καθώς, θέλει να επενδύσει στο μέλλον ''.

Ως στόχο του ο Τερλέτσκι έχει '' να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, όπου νιώθει ότι αντιμετωπίζεται με εμπιστοσύνη και αυτό το γεγονός του δημιουργεί ωραία συναισθήματα''.

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ο μέντορας του Μάρκο, ο άνθρωπος που, προς τιμήν του, τον έχει βοηθήσει πιο πολύ από κάθε άλλον, όπως μας αποκαλύπτει ο 20χρονος : 

'' Από την πρώτη ημέρα που πήγα στον Ολυμπιακό, ο Κώστας Τσιλιμπάρης με βοηθά στα πάντα. Στις προπονήσεις μου δίνει πρόγραμμα, μαζί με τον προπονητή μας, με στηρίζει σε όλα, με κατευθύνει, με συμβουλεύει. Πιστεύει σε εμένα και μου το δείχνει και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Μου δίνει δύναμη και τον ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του, όπως και την στήριξη του προπονητή μου και του συλλόγου που έχει φέτος 2 τερματοφύλακες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να έχω περισσότερο χρόνο για να παίξω ''.   


Νίκος Δελαγραμμάτικας         

No comments