'' Πλέον, η κατάσταση έχει γίνει κουραστική, σε μία διαφορετική ζωή...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Πλέον, η κατάσταση έχει γίνει κουραστική, σε μία διαφορετική ζωή...''


 Στο www.top-sport.gr μίλησε η αθλήτρια του Εθνικού Κοζάνης, Αναστασία Καραγιαννίδου και αναπαράγουμε την συνέντευξη της 25χρονης, καθώς, πράγματι είναι ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις της, κυρίως αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που έχει στον χώρο του αθλητισμού : 

'' Σαφώς και ο αθλητισμός πλήττεται από τον κορωνοϊό και ειδικά τα ερασιτεχνικά σωματεία που παλεύουν για την επιβίωσή τους αλλά αυτό που βιώνουμε αφορά όλη την ανθρωπότητα και καλό θα ήταν να εστιάσουμε στην υγεία μας και να βγούμε από αυτήν την κατάσταση όσο πιο αλώβητοι γίνεται.

Οι αθλήτριες όλο αυτό το διάστημα που είμαστε εκτός γηπέδου ακολουθούμε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο σίγουρα βοηθάει στη συντήρηση ενός αθλητή αλλά σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με την προπόνηση που θα ακολουθούσαμε κανονικά προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στους αγώνες. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Προσπαθώ καθημερινά να βρίσκω κίνητρο και να γυμνάζομαι. Επιπλέον, παρακολουθώ διαδικτυακά ορισμένα σεμινάρια και γενικότερα προσπαθώ συνεχώς να κρατάω το μυαλό μου απασχολημένο με διάφορες δραστηριότητες. Όσον αφορά στους μικρούς μου αθλητές θα ήθελα τόσο να προσπαθούν να διατηρούν τη φόρμα τους όσο και να κρατάνε μια ισορροπημένη διατροφή γιατί ως γνωστόν σε τέτοιες καταστάσεις αδράνειας καταφεύγουμε στο φαγητό σα λύση. Να προσέχουν τον εαυτό τους και να κάνουν υπομονή. ''.

Ποιες είναι κατά την γνώμη σας οι συνέπειες που θα έχει ο αθλητισμός αλλά και ειδικότερα το Γυναικείο Χάντμπολ με το «λουκέτο» που έχει μπει;

'' Οι συνέπειες είναι κατά κύριο λόγο οικονομικές. Τα περισσότερα σωματεία διατηρούνται από τις Ακαδημίες και όλο αυτό το διάστημα που δε γίνονται προπονήσεις, δεν υπάρχουν έσοδα για τα σωματεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η βιωσιμότητά τους. Αναφορικά με το χάντμπολ δε γνωρίζουμε πώς και αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και αν θα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας για όλους τους αθλητές. Ο κορωνοϊός ήταν η αφορμή για να καταλάβουμε το πόσο εύκολα μπορεί να γκρεμιστούν τα ελάχιστα θεμέλια του αθλητισμού που έχουμε στην Ελλάδα'' .

Πόσο δύσκολο είναι για μία αθλήτρια που αγωνίζεται τόσο στην Α1 Κατηγορία αλλά και γενικότερα σε άλλες κατηγορίες, να ξεκινάει και να σταματάει τόσο τις προπονήσεις όσο και τους αγώνες;

'' Δεν υπάρχει πιο δύσκολη κατάσταση για έναν αθλητή από το να μένει στάσιμος λες και ξαφνικά κάποιος γύρισε έναν διακόπτη και σταμάτησαν όλα. Εμένα προσωπικά ολόκληρη η καθημερινότητά μου περικλειόταν από τον αθλητισμό και μου είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσω την απουσία του. Οι αθλητές έχουμε μάθει μέσα από την πειθαρχία να υπομένουμε τέτοιες συνθήκες και είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Θεωρώ ότι θα αργήσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Η σταδιακή άρση ίσως μας επιτρέψει να επιστρέψουμε για κάποιο χρονικό διάστημα στις προπονήσεις αλλά θεωρώ πως η εκκίνηση των πρωταθλημάτων θα αργήσει. Το σημαντικό είναι να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας, να ξεκινήσουμε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να αποφευχθεί το αγωνιστικό φόρτο. Η ζωή είναι, τώρα, τελείως διαφορετική. Έχουν πέσει οι ρυθμοί και παρ’ ότι ήταν μια ευκαιρία για ξεκούραση πλέον η κατάσταση έχει γίνει κουραστική και για μένα όπως και για όλους''.

Ποιος είναι ο φετινός στόχος που έχετε θέσει στον Εθνικό Κοζάνης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε λόγω των συνθηκών;

'' Ο φετινός στόχος της ομάδας μας είναι να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην Α1 κατηγορία, να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα αγωνιστικά και να λάβουν χρόνο συμμετοχής στους αγώνες όλες οι αθλήτριες, μικρές και μεγάλες προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες '' .

Το δικό σου μήνυμα στον κόσμο ;

'' Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να παραμείνει υγιής, να μάθουμε να αγαπάμε και να προσέχουμε τόσο το σώμα μας όσο και τον ψυχικό μας κόσμο. Θετική σκέψη και υπομονή! Θέλω να πιστεύω πως επιστρέφοντας στην κανονικότητά μας, θα είμαστε καλύτεροι από πριν'' .


No comments