Όσες Εθνικές ομάδες προκρίθηκαν και όσες αποκλείστηκαν, έπειτα από τις χθεσινές (07/12) αναμετρήσεις για το EURO 2020 - Το σημερινό (08/12) πρόγραμμα και όλες οι βαθμολογίες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όσες Εθνικές ομάδες προκρίθηκαν και όσες αποκλείστηκαν, έπειτα από τις χθεσινές (07/12) αναμετρήσεις για το EURO 2020 - Το σημερινό (08/12) πρόγραμμα και όλες οι βαθμολογίες

Η Ισπανία βρισκόταν με 11-16 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο του χθεσινού (07/12) ματς κόντρα στη Τσεχία, όμως τελικά κυριάρχησε με 27-24 και πήρε το εισιτήριο, ως τρίτη στον όμιλό της, για την επόμενη φάση (main round). Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης για τις παγκόσμιες Πρωταθλήτριες 2019. Η Ισπανίδα γκολκίπερ, Μερσέντες Καστεγιάνος, ανέβασε την απόδοσή της και η δεξιά εξτρέμ, Σαρμέν Μαρτίν, «τράβηξε» επιθετικά την ομάδα, σ' εκείνο το πολύ κρίσιμο διάστημα. Η Τσεχία, από την άλλη, μολονότι πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, αποκλείστηκε.

Η Ρωσία πανηγύρισε το 90ο της παιχνίδι στο EURO ολοκληρώνοντας τον αρχικό γύρο (preliminary round) με το απόλυτο των νικών, καθώς επικράτησε με 30-26 της Σουηδίας. Η Ρωσία, λοιπόν, προκρίθηκε, ως πρώτη στον όμιλό της, στον main round της διοργάνωσης. Η σταρ της Σουηδίας, Ισαμπέλα Γκουλντέν, που έχει πετύχει 193 τέρματα στον θεσμό, έκανε καλή δουλειά, επιθετικά, για την ομάδα της, αλλά η ήττα δεν αποφεύχθηκε. Το παιχνίδι διηύθυναν οι Ελληνίδες, Παπαματθαίου - Χρηστίδη. 


Η Νορβηγία πέτυχε το 3/3, αφού επιβλήθηκε με 20-28 της Ρουμανίας και προκρίθηκε (όπως και η Ρουμανία) στον main round της διοργάνωσης. Η αθλήτρια της Ρουμανίας, Κριστίνα Νιάγκου, η οποία βρήκε δίχτυα, στη χθεσινή αναμέτρηση, για πρώτη φορά μετά από 14 λεπτά, έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία του EURO, που έχει σκοράρει 250 γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε, επιπλέον, η Νορβηγίδα τερματοφύλακας, Κατρίν Λούντε, στο 300ο της παιχνίδι με την φανέλα της Εθνικής της και δικαίως αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Η Νορβηγία έγινε η πρώτη ομάδα, μετά από το 2002, που έχει σημειώσει πάνω από 100 τέρματα σε φάση ομίλων. 


Αν και η Γερμανία απέτυχε να νικήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια της, προκρίθηκε στον main round. Οι Γερμανίδες αναδείχθηκαν, χθες, ισόπαλες (21-21) με αντίπαλο την Πολωνία, που αποκλείστηκε από την συνέχεια. Η πίεση και για τις δύο ομάδες ήταν αυξημένη, αφού το αποτέλεσμα του ματς θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στη μία και να την στερήσει από την άλλη. Η έλλειψη βάθους στο ρόστερ, αλλά και η απειρία, στοίχισαν στην Πολωνία.


Η βαθμολογία των γκρουπ B και D:



Το σημερινό (08/12) πρόγραμμα:


Μαυροβούνιο - Σλοβενία (19:15, γκρουπ Α) 

Γαλλία - Δανία (21:30, γκρουπ Α)

Σερβία - Κροατία (19:15, γκρουπ C)

Ολλανδία - Ουγγαρία (21:30, γκρουπ C)


*Όλες οι ώρες είναι προσαρμοσμένες σε ώρες Ελλάδας


Η βαθμολογία των γκρουπ A και C:




No comments