Συνέντευξη Ουγκάλντε στο greekhandball.com: «Ελπίζω να κατακτήσουμε τα πάντα, ακόμα και το ευρωπαϊκό - Η ΑΕΚ κινείται πάνω στον σωστό άξονα»» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Ουγκάλντε στο greekhandball.com: «Ελπίζω να κατακτήσουμε τα πάντα, ακόμα και το ευρωπαϊκό - Η ΑΕΚ κινείται πάνω στον σωστό άξονα»»



στον ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ


Ο Κριστιάν Ουγκάλντε, ο οποίος ανήκει από το καλοκαίρι του 2020 στην ΑΕΚ, αποτελεί, μέχρι σήμερα, την μεγαλύτερη μεταγραφή, που έχει γίνει στο ελληνικό χάντμπολ. Πρόκειται για αθλητή με «βαρύ» βιογραφικό και πλούσιες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο (σ.σ. μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει, ως αθλητής της Μπαρτσελόνα, δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ). Για τον 33χρονο Ισπανό, γεννημένο στη Βαρκελώνη, τα γεγονότα δεν εξελίχθηκαν, όπως ενδεχομένως να φανταζόταν ο ίδιος, τουλάχιστον προς το παρόν. Διακοπή στις εγχώριες υποχρεώσεις της ΑΕΚ, λόγω του κορονοϊού και ένας σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστών).

Παρ’ όλα αυτά, ο Ουγκάλντε, στη συνέντευξή του στο greekhandball.com, δήλωσε πως τώρα είναι η στιγμή, ώστε να τα δώσει όλα. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του να κατακτήσει τα… πάντα με την Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού τροπαίου (EHF European Cup), τόνισε πως η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ανέφερε πως ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για μια κοινωνία, σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης για διακοπή των διοργανώσεων (σ.σ. με εξαίρεση την Super League 1 και την Basket League), μίλησε για την ζωή του στην πρωτεύουσα, την δική του πορεία και έκανε εκτίμηση για το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ 2019-20.

 

Η συνέντευξη του Κριστιάν Ουγκάλντε στο greekhandball.com:

   

-Ξεκίνησες την αποθεραπεία σου, μετά από την επέμβαση αποκατάστασης. Αισθάνθηκες απογοήτευση, λόγω του τραυματισμού;

 

«Στεναχωρήθηκα και αισθάνθηκα, πράγματι, απογοήτευση. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να επιστρέψω στη δράση. Κάποιοι αθλητές επιστρέφουν στους 6 μήνες και κάποιοι άλλοι στους 7. Ποτέ δεν είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά. Αντιμετώπισα, κατά την διάρκεια της καριέρας μου, μυϊκούς τραυματισμούς, που με ταλαιπώρησαν μέχρι 3 εβδομάδες, όμως ποτέ κάτι τέτοιο. Συμβαίνουν αυτά, όμως. Θα το αντιμετωπίσω. Τώρα είναι, άλλωστε, η στιγμή που θα πρέπει να τα δώσω όλα και να επιστρέψω πιο δυνατός».


-Πώς σε αντιμετώπισε η οικογένεια της ΑΕΚ, όταν τραυματίστηκες;

 

«Τους ευχαριστώ όλους, διότι από την αρχή στάθηκαν στο πλάι μου. Τόσο πριν από τον τραυματισμό μου, όσο και τώρα, που για εμένα είναι όλα λίγο πιο δύσκολα. Είμαι ευγνώμων και ειλικρινά τους ευχαριστώ».



-Έχεις εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες σου; Θεωρείς ότι θα πετύχουν τους στόχους, ακόμα και χωρίς εσένα;

 

«Φυσικά. Πρόκειται για μια πολύ ποιοτική ομάδα. Εγώ προσθέτω εμπειρία. Οι συμπαίκτες μου με ακούν. Βεβαίως, θα ευχαριστιόμουν να συμμετέχω και εγώ στις προσπάθειες του συνόλου, όμως θα είμαι δίπλα τους και θα τους κατευθύνω, στο μέτρο που έχω την δυνατότητα. Ελπίζω να κατακτήσουμε τα πάντα αυτή την σεζόν. Ακόμα και το ευρωπαϊκό τρόπαιο…».

-Θα μπορούσε η ΑΕΚ να συγκριθεί με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ, τουλάχιστον σε επίπεδο οργάνωσης και φερεγγυότητας; Ο κ. Σταμάτης Παπασταμάτης είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους ανθρώπους στον ελληνικό αθλητισμό, όχι μόνο στο χάντμπολ.  Πιστεύεις πως παρέχει στην ομάδα την ασφάλεια, που απαιτείται, ώστε να συγκριθεί, τελικά, με τα μεγαλύτερα κλαμπ;

 

«Η οργάνωση και η αξιοπιστία είναι δύο πολύ βασικά βήματα, τα οποία ήδη έχει κάνει η ΑΕΚ. Αυτά είναι εφόδια για την ομάδα, ώστε να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο και στο μέλλον να συγκριθεί με ομάδες επιπέδου Μπαρτσελόνα. Προς το παρόν, ωστόσο, απέχει αρκετά από αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση. Κινείται, όμως, πάνω στον σωστό άξονα.

Ο κ. Παπασταμάτης είναι εξαιρετικός και παρέχει ασφάλεια. Όχι μόνο οικονομική, αλλά και ψυχολογική. Αισθάνομαι άνετα να τού μιλάω. Ακολουθεί σωστή τακτική ως προς τους παίκτες. Εμφανίζεται, όταν πρέπει και απέχει, επίσης όταν πρέπει».

-Ποιά είναι η άποψή σου για τη διακοπή της Handball Premier; Η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετώπισε τα ερασιτεχνικά αθλήματα με τον πρέποντα σεβασμό;

 

«Είναι μια πραγματικά δύσκολη και σύνθετη κατάσταση, η οποία παράλληλα δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη. Θα μπορούσαμε να παίξουμε ή έστω να προπονηθούμε, κάνοντας τεστ, τα οποία να παρείχε η ίδια η Πολιτεία, σε εβδομαδιαία βάση. Υπάρχουν λύσεις, όταν όμως ενδιαφέρεσαι να τις βρεις. Στιγματίζεται ο αθλητισμός, γιατί θεωρείται πως ο κίνδυνος μετάδοσης εκεί είναι αυξημένος, αλλά ο ιός μεταδίδεται παντού. Ο αθλητισμός είναι, για μια κοινωνία, όσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός και η παιδεία…».

 

-Στην Αθήνα είσαι με την οικογένειά σου; Πώς διευθετείς τον χρόνο σου, κατά την διάρκεια του lockdown και πώς αισθάνεσαι που ζεις σε μία ξένη χώρα, ενώ κυριαρχεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση;

 

«Για εμένα, την σύζυγό μου και τα δύο μου παιδιά, που ζούμε στην Αθήνα, δεν έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας. Η ζωή μας συνεχίζει να κυλά κανονικά. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε διεθνές σχολείο. Άλλωστε, έχω ζήσει ξανά στο εξωτερικό, όταν έπαιζα στην Γερμανία. Θα ήταν πιο ευχάριστο, βέβαια, να μπορούσαμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα, αλλά η ζωή στην Αθήνα είναι όμορφη, όπως και να έχει. Επιπλέον, στην ΑΕΚ αγωνίζονται και άλλοι Ισπανοί αθλητές και έτσι έχω παρέα και μιλάω την γλώσσα μου.

Ούτως ή άλλως, όποιος έχει βιώσει το lockdown του Μαρτίου στην Ισπανία, νομίζω πως αισθάνεται πολύ καλύτερα σ’ ένα αρκετά λιγότερο αυστηρό lockdown στην Ελλάδα. Τώρα, στην Ισπανία έχουν περιορισμούς, αλλά τα δεδομένα είναι καλύτερα απ’ ό, τι στην Ελλάδα, όσον αφορά στις απαγορεύσεις».

 

-Στο Final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ (2019-20) μετέχουν η Μπαρτσελόνα και η Τέλεκομ Βέζπρεμ, δύο ομάδες στις οποίες έχεις αγωνιστεί. Ποιά είναι η πρόβλεψή σου για τον τελικό;

 

«Πιστεύω πως οι δύο ομάδες του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ 2019-20 θα είναι η Μπαρτσελόνα και η Τέλεκομ Βέζπρεμ, όπως και την σεζόν 2014-15, όταν είχε επικρατήσει η Μπαρτσελόνα (28-23). Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να προβλέψω τον νικητή, γιατί δεν ξέρω αν οι δύο ομάδες θα έχουν απουσίες παικτών, λόγω κορονοϊού. Σίγουρα, όμως, θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Μιλάω με πολλούς τόσο από την Μπαρτσελόνα, όσο και από την Τέλεκομ Βέζπρεμ, έχω ακόμα φίλους και από τις δύο».

-Είσαι ικανοποιημένος από την πορεία της καριέρας σου; Θα άλλαζες κάτι;

 

«Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα. Είμαι απολύτως ευχαριστημένος από την καριέρα μου. Έπαιξα σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πλέον ανήκω στην ΑΕΚ, στην οποία επίσης χαίρομαι το παιχνίδι, κατέγραψα 131 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της Ισπανίας και έλαβα μέρος στις μεγαλύτερες διοργανώσεις…».

 

-Τι μήνυμα θα έστελνες στον κόσμο, ανεξαρτήτως ομάδας;

 

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μείνετε ασφαλείς, μείνετε μαζί με τις οικογένειές σας και το μέλλον θα είναι καλύτερο. Η ζωή δεν σταματά. Αξιοποιείστε τον χρόνο και τις ευκαιρίες, που σάς δίνονται, μην παρασέρνεστε από τα δυσάρεστα».

No comments